Shopping i SoHo

Shopping i SoHo

Shopping i SoHo bör absolut stå på din lista med saker att göra i New York. SoHo är området mellan Houston Street, Canal Street, Sixth Avenue och Lafayette Street vilket också ger det namnet: south of Houston. I varje gatuhörn hittar du butiker och det är en bra blandning mellan berömda märkeskläder och mindre butiker. Det finns även vackra gamla byggnader och kullerstensgator. Det är lätt att gå lite vilse i SoHo men oroa dig inte, du kommer säkert att upptäcka en ny spännande butik! Det är alltid mycket folk på helgerna, framför allt på eftermiddagarna. Så om du har möjlighet, försök gå dit under en av veckodagarna i stället.

Contents

Shopping i SoHo

Om du inte vet var du ska börja, ta då tunnelbanan till Prince Street eller gå till korsningen av Prince Street och Broadway. De flesta stora butikskedjor finns längs med Broadway. Om du letar efter små butiker, gå till Prince, Broome och Spring Street. På West Broadway hittar du mest konstgallerier.

Broadway

Det finns en Bloomingdales på Broadway. Den är lite mindre än den i Midtown. Här hittar du även gratis WiFi och toaletter (leta efter skyltarna där det står “lounge/restroom”) och det är ett bra ställe att stanna till lite snabbt under en shoppingrunda. Det finns en stor Nike-butik med fem våningar fyllda med sneakers och sportkläder här.

Det finns också Banana Republic, American Eagle outfitters, H&M och UNIQLO på Broadway. Även Forever 21, Victoria’s Secret och prada finns också här, men det är inte endast kläder du köpa. Gå till Best Buy för elektronik eller till Crate and Barrel som är en inredningsbutik.

Shopping i SoHo - Louis Vuitton Shopping i SoHo

Prince, Broome och Spring Street

Lämna Broadway och gå på kullerstensgatorna för att undvika folkmassorna. Här hittar du lyxiga märken som Louis Vuitton och Stella McCartney. På Prince Street finns det en stor Apple affär. Och på en av dess sidogator hittar du Canada Goose, ett bra ställe att köpa en ny vinterrock. Missa inte att gå till West Broadway. Här hittar du ett antal konstgallerier och även märkesbutiker som Reiss plus en stor Gucci-butik som nästan ser ut som ett museum. Greene Street är också trevlig och även lite lugnare. Här hittar du det amerikanska utomhusmärket Patagonia och en filial av den italienska Stone Island.

Shopping i SoHo Johnny Was Shopping i SoHo The Mercer Kitchen

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat