Russian Tea Room i New York

Russian Tea Room i New York

Att besöka Russian Tea Room är en matupplevelse och ett härligt och värdefullt komplement till din resa i New York. Fly från ett hektiskt Manhattan och den moderna staden som går under namnet The Big Apple och blir istället transporterad tillbaka till 1920 talet, när sprit var olagligt och det serverades tea till middagen.

Historia och teater

The Russian Tea Room är en plats full med historia och konstverk. Väggarna pryds bland annat med en samling av Picasso och Matisse, likväl som det en gång var Madonnas första arbetsplats i New York. The Russian Tea Room är beläget i Midtown Manhattan, bredvid Carnegie Hall och nära till Lincoln Center. Omfattande renoveringar har gjorts i lokalen men mycket av inredningen är bevarad från 1930 talet, atmosfären är detsamma som det var för ca 85 år sedan (även om det idag säljer sprit) The Russian Tea Room som 2013 firade sin 85-årsdag är en samlingspunkt för affärsmän, skådespelare och politiker, en perfekt restaurang för en romantisk middag.

Exklusiv middag Russian Tea Room

Middag på Russian Tea Room är en utekväll i sig men om du har biljetter till balett eller opera vid närliggande Lincoln Center ordnar personalen mer än gärna ett ”pre-theatre” arrangemang. Både lunch och en trerätters middag ingår samt te och kaffe. Var noga med att prova det traditionella sättet att dricka tea på, så som de gjorde på 1920-talet! Genom att förboka lunch eller middag på Russian Tea Room här kan du få ned notan något. Dryck är inte inkluderad och ett glas vin kostar ca $12. Se till att beställ ett gott vin och njut av stunden!

Eric tipsar: Ta dig tid att njuta av Russian Tea Room. Jag kan absolut rekommendera deras Boeuf à la Stroganoff och de olika tesorterna. I Russian Tea Room handlar mer om upplevelsen och stämningen och lite mindre om maten. Observera att dricks inte ingår priserna och att det tillkommer 15% ovanpå beloppet på notan.

Russian Tea Room i New York - Restaurang

 

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat