Lincoln Center for the Performing Arts

Lincoln Center in New York

Lincoln Center for the Performing Arts är en byggnad som består av tre huvudbyggnader och ett urval av olika utomhus-och inomhusscener. Det är den största byggnaden för scenkonst i världen. Centret i sig är stort och sträcker sig över 26 hektar! Att besöka en föreställning här, blir garanterat en mycket minnesvärd kväll. Du kan njuta av en av de många fantastiska föreställningarna och vad du än väljer, blir du bjuden på allra högsta kvalitet när det gäller symfoni, teater, dans, opera och musikutbildningar. Det är dock svårt att få tag på biljetter. Sittplatserna blir utsålda redan i början av säsongen.

Klicka här för mer information om biljetter hos Metropolitan Opera

Klicka här för mer information om biljetter hos New York City Ballet

Lincoln Centers historia

Den skapades som en del av stadsförnyelsen av Lincoln Square på initiativ av Robert Moses under 1950-och 60-talen. De tre huvudbyggnaderna öppnade år 1962 (David Geffen Hall, tidigare känt som Avery Fischer Hall), 1964 (Metropolitan Opera House) och 1966 (David H. Koch Theater, tidigare känt som New York State Theater). Metropolitan Opera House, David Geffen Hall och David H. Koch Theater är världsberömda för sina konserter, opera- och balettföreställningar. Det berömda Juilliard School finns också i Lincoln Center.

Hur kommer jag till Lincoln Center?

Lincoln Center ligger på Upper West Side, mellan West 62nd och 65th Streets och Columbus och Amsterdam Avenues. Du kan ta tunnelbanelinje 1 Uptown till 66th Street/Lincoln Center Station vilken är den närmaste hållplatsen. Du kan även ta tunnelbanelinje A, C, D till Columbus Circle och gå norrut. Det går inte att missa!

Kan jag ta en guidad tur av Lincoln Center?

Ja, du kan ta en guidad tur av Lincoln Center. Med ett New York Pass kan du ta en guidad tur bakom scenerna och se alla scenerna hos alla prestigefulla teaterbyggnaderna som Metropolitan Opera House, David Geffen Hall, David H. Koch Theater. Din guide kommer att berätta för dig om byggnadernas historia och du kanske till och med kan se när de repeterar på scenen!

Var kan man äta middag innan föreställningen börjar?

Det finns många fina ställen nära Lincoln Center och oavsett om du vill äta något litet eller dinera på en tjusig Michelinrestaurang finns det något som faller alla i smaken. Nedan hittar du ett urval av restauranger som ligger inom promenadavstånd från Lincoln Center.

Äta något litet

Vissa tycker inte om att äta en tung måltid innan de ser en föreställning. Det finns en många olika matställen nära Lincoln Center. Du kan inleda kvällen med ett gott glas vin på en takbar eller hos Mandarin Oriental eller Empire Hotel. Eller så kan du passa på att njuta av en äkta New York-upplevelse och äta på en diner. Jag rekommenderar Olympic Flame Diner på West 60th Street. På 10th Avenue hittar du Boston Market där de serverar en otroligt god kycklingrätt. Varför inte pröva på något så galet som sötpotatis med marshmallows? På båda ställena är du klar på 30 minuter. Se till att du har god tid på dig att gå till Lincoln Center och hitta din plats innan föreställningen börjar.

Utsökt mat

Om du har lite mer tid till ditt förfogande och vill njuta av en god måltid till ett bra pris, ska du gå till Blue Ribbon Sushi Bar&Grill. Det är inte billigt men deras sushi är fantastisk och de har öppet alla dagar i veckan. Restaurangen ligger intill Columbus Circle. Entrén är via Columbus Hotel. Om det är lite för tjusigt för dig så kan du hämta en måltid från Whole Foods vid Columbus Circle. Det är förstås ingen restaurang men de har ett väldigt bra urval av måltider som tillagas på plats och du kan sedan ta med dig maten till Central Park under en picknick.

En speciell kväll

Om du verkligen vill bjuda någon på en alldeles speciell kväll inklusive en fantastisk middag, finns det två restauranger som verkligen kommer att imponera på den utvalde/utvalda. Robert NYC är en restaurang högst inne i ett museum och restaurangen erbjuder en fantastisk utsikt över Central Park. Den är chic och klassisk. Den ligger faktiskt inuti Museum of Arts and Design på 2 Columbus Circle. Du kan även besöka museet kort innan om du känner för det men om du vill gå direkt till restaurangen, kan du göra det utan att betala entré till museet. Om du känner för att äta en god stek men din partner föredrar annan mat, gå då till Porter House. Den ligger vid Columbus Circle på fjärde våningen och de serverar äkta amerikansk stek men även fisk-och skaldjursätter och härlig pasta. De har öppet från kl. 17:00 vilket gör det till en bra restaurang att äta middag hos innan ni går till en föreställning i Lincoln Center.

Lincoln Center i New York - Lincoln Center på kvällen

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat