Radio City Music Hall i New York

Köp dina biljetter nu
Radio City Music Hall i New York

Radio City Music Hall i New York är en konsert- och teaterlokal som ingår i Rockefeller Center-komplexet. Händelser anordnas hela året, med den årliga Radio City Christmas Spectacular som den stora höjdpunkten. Radio City Music Hall kallas också för ’Showplace of the Nation’ och det säger allt: Alla stora stjärnor har uppträtt på den här scenen.

Boka biljetter till en konsert eller annat evenemang i Radio City Music Hall här

Glamouren med Radio City Music Hall i New York

Radio City Music Hall öppnade 1932 och har varit en del av Rockefeller Center-komplexet sedan början. Arkitekten, Edward Durell Stone, designade byggnaden, som är ett helt ”block” i området. Inredningsarkitekten Donald Deskey gav form till 30 olika utrymmen i art deco-stil, från Grand Foyer till olika lounger och rökområden. Han fyllde lokalerna med konst vilket gjorde byggnaden till ett helt unikt byggnadskomplex. 1978 förklarades Radio City Music Hall som ett nationellt landmärke och är därmed en av de viktigaste byggnaderna i staden.

Radio City Music Hall är den största inomhusteatern i världen. Den stora salen, kallad The Great Stage, är inte mindre än 48 meter lång, har en höjd på 25 meter och erbjuder mer än 5900 sittplatser. Scenen är inramad av en stor båge, vilket leder till en unik akustikupplevelse. Dessutom är den gyllene scenridån den största i världen.

Radio City Music Hall i New York - Inne Radio City Music Hall i New York - Art Deco

Radio Park

På taket av Radio City Music Hall hittar man Radio Park, en grön liten park med utsikt över Rockefeller Center. Parken kan nås via 50 Rockefeller Plaza eller genom själva Radio City.

Berömda artister i Radio City Music Hall

Varje stor artist har uppträtt på den berömda scenen i Radio City Music Hall. Frank Sinatra sjöng ”New York, New York” här för första gången. Prince, Pink Floyd, David Bowie och Madonna uppträdde också här. Förutom föreställningar och komedishower i New York är konserthuset  även värd för olika prisutmärkelser. Tony Awards och Grammy Awards presenterades till exempel här.

Radio City Christmas Spectacular med The Rockettes

Radio City Christmas Spectacular är New Yorks främsta julshow och spelas varje år från mitten av november till början av januari. Denna show är mest känd för The Rockettes, dansarna som ofta dansar i perfekt synkronisering i rad. Christmas Spectacular är ett måste om du är i New York under julsäsongen! För bästa platser och upplevelse, köp dina Radio City Christmas Spectacular-biljetter i god tid innan showdatum.

Radio City Music Hall i New York - Radio City Christmas Spectacular Radio City Music Hall i New York - Tour

Stage Door Tour

Vill du beundra Radio Citys unika interiör med dina egna ögon? Ta då sedan Stage Door Tour! Under den här guidade rundturen får du en titt bakom kulisserna i byggnaden. Gå in i de vackert inredda rummen som normalt förblir stängda för allmänheten. Och, om du har tur kan du till och med få möta en äkta Rockette!

Boka dina biljetter till Stage Door Tour här

Eric tipsar: Om du vill besöka Radio City Music Hall och inte vill gå till en konsert, rekommenderar jag att boka Stage Door Tour. På så sätt kan du se mycket av byggnaden och det tar inte lång tid. Är du i stan under julperioden? Då rekommenderar jag definitivt att gå till Christmas Spectacular. Det finns inget bättre sätt att komma i rätt julstämning.

Resväg till Radio City Music Hall

Radio City Music Hall ligger på Sixth Avenue och går inte missa på grund av de stora skyltarna på byggnadens utsida. Hallen är en del av Rockefeller Center och därför nära Top of the Rock. När du tar tunnelbanan till konserthuset kan du gå av vid flera hållplatser. Tunnelbanestationer 47-50 Rockefeller Center, 49 Street och 5 Avenue / 53 Street ligger nära Radio City, härifrån är det några minuters promenad.

Konsert i Radio City Music Hall

Nästan dagligen finns det konserter och andra evenemang som äger rum i Radio City Music Hall som du kan besöka. Köp biljetter till en legendarisk konsert, en fantastisk komedishow eller andra berömda föreställningar och njut av stämningen i denna klassiska skönhet. Observera att du inte får ta med dig stora väskor när du besöker lokalen.

Boka biljetter till en konsert eller annat evenemang i Radio City Music Hall här

Radio City Music Hall i New York - Byggnaden utanför

Var ligger Radio City Music Hall i New York?

Adressen till Radio City Music Hall i New York är 1260 Sixth Avenue, nära Rockefeller Center. Läs mer här.

Kan jag besöka Radio City Music Hall i New York utan att ha en biljett till en konsert?

Det går att besöka Radio City Music Hall utan att ha en biljett till en konsert. Läs om hur du kan göra det här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat