New York komediklubbar

Köp dina biljetter nu
Komediklubb i New York

Att titta på standupkomedi i New York är garanterat kul, framförallt om du inte kan göra det här igen. New York-borna är kända för sin råa och speciella humor, och det bästa sättet att få uppleva det är på en av de många komediklubbarna på Manhattan. Men, det finns så många olika ställen att det kan vara svårt att välja. Här nedan hittar du mina personliga favoriter. Om du vill upptäcka lite fler, är Greenwich Village den bästa stadsdelen.

Se en lista här med komediklubbar i New York

Contents

Komediklubbar i New York

Komediklubbar i New York har flera shower varje kväll med ofta mellan 5 till 8 komiker som har acts på 10-15 minuter vardera: Eftersom kvalitén på humorn varierar en del är det en bra indelning. Många klubbar har inträdesavgift och det är ett minimum på antalet drinkar man måste köpa. Varje show tar ca två timmar och tänk på att att kolla i förväg om man köper biljetter på plats eller online innan.

Många berömda komiker började sin karriär i de små klubbarna men har sedan blivit stora namn inom komedigenren. De har nu shower på stora scener som The Theater i Madison Square Garden eller Carnegie Hall. Om du vill se en av de här komikerna i New York kan du köpa biljetter online.

Comedy Cellar

Comedy Cellar är den mest berömda komediklubben på Manhattan. En trappa upp kan du äta och dricka något innan du ser showen. Det finns även en till lokal som heter Comedy Cellar at the Village Underground, alldeles runt hörnet av den första. Köerna till Comedy Cellar är alltid långa, se till att anlända i god tid om du vill ha bra platser, även om du redan har köpt biljetterna. Eftersom den här klubben visas något nytt varje kväll kan du se flera shower under ditt besök i New York!

Eric tipsar: Observera att även om de flesta klubbar endast vill ha en låg entréavgift så räknar man med att du beställer in minst två drinkar per person, och priserna kan vara höga.

Stand Up | New York

På 236 West 78th street, Upper West Side, finns Stand Up | NY. Det är en av de äldsta komediklubbarna i city. Klubben öppnades 1986 och har sedan dess fostrat och skapat talangfulla stand up artister som Jerry Seinfeld, Chris Rock och den tidigare programledaren av The Daily Show, John Stewart. Stand Up NY erbjuder många nya och upcoming komedier att ta plats på scenen. Producers från olika TV-kanaler och shower tar ofta plats för att scouta nya talanger.

Komediklubben har öppet nästan varje dag och har oftast två shower varje kväll. Se till att du är i god tid, då värden eller värdinnan oftast kan erbjuda dig bra platser. En traditionell show varar i ca 2 timmar och brukar innefatta 4-5 olika ståuppare (människor som uppträder). Variation av ståupparna är bra, då vissa är roligare än andra. Ribban är satt högt på Stand Up NY så det är stor chans att du kommer att ha en rolig upplevelse. Showen är uppbyggd så att ståupparna kompletterar varandra bra. En pratar om sin tid som 40-årig ungkarl, en annan tacklar politiska problem. Förvänta dig en hel del sarkastiska och varierande skämt, en skärpt publik och varierande skämt. Du kommer inte hitta några pryda amerikaner hos Stand Up | NY!

När du besöker den här komediklubben, ta då med dig en jacka eller en extra tröja. Deras airco är alltid på, även under sommaren vilket gör att det ofta är kallt inne i lokalen. Du måste beställa minst två drinkar eller samma summa för en drink (15 US dollar). En servitör står alltid redo för att ta emot din beställning. Av erfarenhet vet jag att drinkarna är rätt starka, vilket gör det extra roligt. Det är mycket enkelt att ta sig till Stand Up NY med tunnelbana. Ta tunnelbanelinje 1 och om du går av vid 79th Street, ser du klubben på vänster sida efter 30 meter.

Eric tipsar: Kom ihåg att du behöver beställa minst två drinkar (eller drinkar till värdet av minst $15) per person. Barpersonal kommer alltid att finnas nära. Från egen erfarenhet kan jag intyga att de här drinkarna har mycket alkohol i sig vilket gör showen extra kul.

Broadway Comedy Club

Hos Broadway Comedy Club i Midtown Manhattan har du chansen att se nya talanger inom stand up komedi. Artister som har uppträtt här kan du även se senare hos Comedy Central och Letterman Show, bara för att nämna några få. Du kommer inte att bli besviken om du besöker Broadway Comedy Club eftersom varje föreställning har fyra ståuppare. Man måste beställa minst två drinkar.

Boka dina biljetter till Broadway Comedy Club här

Komedi på Broadway

När du tänker på Broadwayshower är en komedi kanske inte det första du kommer på. Men en del Broadwayshower är faktiskt riktigt roliga! Kungen av komedi på Broadway är utan tvekan Book of Mormon. Den här otroligt underhållande showen har nu funnits i flera år i New York och har vunnit många utmärkelser.

Boka dina biljetter till Book of Mormon här

Biljetter till Saturday Night Live

Om du hoppas på att få se SNL i New York får du räkna med att det inte blir av. På den officiella webbsidan går det att delta i ett lotteri för att vinna biljetter till showen och det finns ingen garanti på att man vinner! Du får höra samma dag som showen om du har vunnit så det gäller att finnas på plats. Jag brukar inte rekommendera det här eftersom det kan ta upp en hel dag. Du kommer att behöva kolla på mobilen regelbundet och du kan inte heller planera in att se en Broadwayshow, besök en takbar eller gå till sportmatch istället. Det går att få biljetter i förväg via den här sidan till de följande shower:

  • Jimmy Fallon
  • The Daily Show
  • Stephen Colbert
  • Seth Meyers

The Comedy Cellar New York

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat