Queens i New York

Queens i New York

Queens är en av New Yorks fem kommuner. Den ligger öster om Manhattan, ovanför Brooklyn, och har en vattenlinje tillsammans med Bronx och Manhattan. Det bor över 2,3 miljoner invånare i den näst mest tättbefolkade kommunen i New York. Det finns flera platser som är värda att besöka. Och sportälskare bör definitivt inte missa det här området!

Contents

Queens stadsdelar

Queens är väldigt stort och är, för det mesta, inte särskilt intressant för turister att besöka. Det finns emellertid ett antal platser som är värda ett besök när du redan har sett det mesta på Manhattan. Det går även att ta den här guidade bussturen till Bronx, Queens och Brooklyn där du ser alla höjdpunkter i de här kommunerna.

Long Island City

Long Island City i New York är en stadsdel vid vattnet i Queens med fantastisk utsikt över Manhattans skyline. Förväxla inte Long Island City med Long Island, den långsträckta ön öster om New York. Long Island City är ett utmärkt ställe att hitta ett hotell på om du vill undvika Manhattans höga priser. Hotellen i Long Island City är lätta att nå med tunnelbana och det genomsnittliga priset per natt är relativt lågt.

Det finns också en sevärdhet i Long Island City för alla konstälskare. Här kan du besöka MoMA PS1 som tillhör det världsberömda Museum of Modern Art på Manhattan. MoMA PS1 visar enbart samtida konst. Du kan åka hit med tunnelbana eller med NYC Ferry till Long Island City eller Hunter Point South (MoMA PS1 är stängt på tisdagar och onsdagar). Jag rekommenderar att du kombinerar ett besök till MoMA PS1 med frukost, lunch eller middag i Court Square Diner som ligger nära. I den här tvättäkta amerikanska dinern, som har öppet dygnet runt, ser du sällan turister, här hittar du framför allt New York-bor.

Astoria

Astoria ligger norr om Long Island City, vilket gör det till den andra stadsdelen i Queens som gränsar till East River. Du kan enkelt ta dig hit med tunnelbana eller till fots över Roosevelt Island Bridge. I kvarteret bredvid hittar du LaGuardia Airport. Astoria i sig är ett av de mest etniskt varierade kvarteren i Queens, med invånare från så många som 100 länder. Många av dem har brasilianskt eller kroatiskt ursprung. Bor du i Astoria och gillar du serier? Gör då ett besök på Midtown Comics Outlet, där du hittar tusentals serietidningar, actionfigurer och andra relaterade produkter.

Queens i New York - Corona Park Queens i New York - MoMA PS1

Flushing

I Queens finns en ganska stor kinesiskt samhälle i Flushing och området kallas ofta för det “äkta” Chinatown. I motsats till stadselen på Manhattan med samma namn är Chinatown på Manhattan, är Chinatown i Queens ingen turistfälla, och handlar det mest om de kineser som bor i området. Inte mindre än 55% av alla invånarna i den här stadsdelen har asiatiskt ursprung. Det är också en av de snabbast växande och största Chinatowns i världen och ett unikt område i New York. Under det kinesiska nyåret kan du se en enorm nyårsparad i Flushing. Ta tunnelbanelinje 7 till slutstationen (Flushing Main Street) för att komma hit. Var förberedd på att mycket information på plats inte är på engelska.

I Flushing Meadows, hittar du också Corona Park och dess Unisphere som är en stor glob av metall och du har säkert sett den tidigare på foto. Globen har en diameter på 36 meter! På grund av dess mått, är det den största i världen. Den här metallskulpturen byggdes år 1964 inför världsutställningen på samma plats. I parken som omger den, finns även tennisbanorna för US Open. Det är trevligt att ta en promenad genom parken på en solig dag. För att komma hit, ta tunnelbanelinje 7 till Mets-Willets Point, härifrån är det endast en kort promenad till parken.

Jamaica

Om du flyger till New York är det troligt att din vistelse börjar i Jamaica. Det är här som en av New Yorks två flygplatser ligger: JFK Airport. Det är mycket enkelt att resa med tunnelbana, taxi eller shuttlebuss från JFK till Manhattan.

Hotell i Queens

Om du letar efter ett lågprishotell med bra kvalité, leta då i Long Island City i Queens. Det är inte direkt ett coolt eller mysigt område men erbjuder en bra bas under din vistelse i New York. Long Island City är säkert och på grund av alla tunnelbanelinjer som stannar här, går det att ta sig in till Midtown på 15 minuter. Jag rekommenderar att boka rum på ett hotell i Long Island City till alla dem som vill bo nära Midtown men som föredrar ett lägre pris på hotellrummen.

Sportmatcher i Queens

Queens är framför allt för sin sport och arenor. Förutom det årliga New York Marathon som också går genom kommunen, ligger även Mets stadion som heter Citi Field ligger här. Mets är det näst största basebolllaget i New York (efter New York Yankees). New York City FC spelar också matcher på stadion. Queens är även hem för US Open Tennis som spelar i Flushing Meadows varje år.

Queens i New York - US Open Queens i New York - Citi Field Stadium

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat