Queens i New York

Queens i New York

Queens är en av New Yorks fem kommuner. Den ligger öster om Manhattan, ovanför Brooklyn, och har en vattenlinje tillsammans med Bronx och Manhattan. Det bor över 2,3 miljoner invånare i den näst mest tättbefolkade kommunen i New York city och är en av de mest etniskt blandade områdena i världen. Queens är också över 283 km2 stort och är det största området i närheten.

Saker att göra i Queens

Queens är väldigt stort och är, för det mesta, inte särskilt intressant för turister att besöka. Det finns emellertid ett antal platser som är värda ett besök när du redan har sett det mesta på Manhattan. Det går även att ta den här guidade bussturen till Bronx, Queens och Brooklyn där du ser alla höjdpunkter i de här kommunerna.

Chinatown i Queens

I Queens finns en ganska stor kinesisk stadsdel i Flushing och kallas ofta för det ”äkta” Chinatown. I motsats till Chinatown på Manhattan, är Chinatown i Queens ingen turistfälla, och handlar det mest om de kineser som bor i området. Det är också en av de snabbast växande och största Chinatowns i världen och ett unikt område i New York. Ta tunnelbanelinje 7 till slutstationen (Flushing Main Street) för att komma hit. Var förberedd på att mycket information på plats inte är på engelska.

Corona Park

I Flushing Meadows, hittar du Corona Park och dess Unisphere som är en stor glob av metall och du har säkert sett den tidigare på foto. Globen har en diameter på 36 meter! På grund av dess mått, är det den största i världen. Den här metallskulpturen byggdes år 1964 inför världsutställningen på samma plats. I parken som omger den, finns även tennisbanorna för US Open. Det är trevligt att ta en promenad genom parken på en solig dag. För att komma hit, ta tunnelbanelinje 7 till Mets-Willets Point, härifrån är det endast en kort promenad till parken.

Queens i New York - Corona Park Queens i New York - MoMA PS1

MoMA PS1

Det finns också en sevärdhet i Queens för alla konstälskare. I Long Island City kan du besöka MoMA PS1 som tillhör det världsberömda Museum of Modern Art på Manhattan. MoMA PS1 visar enbart samtida konst. Du kan åka hit med tunnelbana eller med NYC Ferry till Long Island CIty eller Hunter Point South (MoMA PS1 är stängt på tisdagar och onsdagar). Jag rekommenderar att du kombinerar ett besök till MoMA PS1 med frukost, lunch eller middag i Court Square Diner som ligger nära. I den här tvättäkta amerikanska dinern, som har öppet dygnet runt, ser du sällan turister, här hittar du framför allt New York-bor.

Hotell i Queens

Om du letar efter ett lågprishotell med bra kvalité, leta då i Long Island City i Queens. Det är inte direkt ett coolt eller mysigt område men erbjuder en bra bas under din vistelse i New York. Long Island City är säkert och på grund av alla tunnelbanelinjer som stannar här, går det att ta sig in till Midtown på 15 minuter. Jag rekommenderar att boka rum på ett hotell i Long Island City till alla dem som vill bo nära Midtown men som föredrar ett lägre pris på hotellrummen.

Sport

Queens är framför allt för sin sport och arenor. Förutom det årliga New York Marathon som också går genom kommunen, ligger även Mets Stadium i Queens. The Mets är det näst största basebolllaget i New York (efter New York Yankees) och öppnade deras nya stadion, Citi Field, i 2010. Queens är även hem för US Open Tennis som spelar i Flushing Meadows varje år.

Queens i New York - US Open Queens i New York - Citi Field Stadium

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat