Kinesiskt nyår i New York

Kinesiskt nyår i New York

Det kinesiska nyåret i New York är en hyllning till starten av ett nytt år enligt månkalendern. Under 2025 infaller den här dagen onsdag 29 januari och det firas av många inom de asiatiska folkgrupperna i New York. Det finns flera aktiviteter som som du kan göra i New York som är ägnade åt det kinesiska nyåret. Du kan gå och se på den kinesiska nyårsparaden i Chinatown, beskåda en fyrverkericeremoni eller äta en bit mat i ett av de asiatiska stadsområdena i New York.

Kinesiskt nyår i New York

Det kinesiska nyåret firas främst inom kinesiska och andra asiatiska kulturer, vilket är anledningen till varför Chinatown i New York är känt för dess storslagna firande av det nya året! Många andra firanden kan också hittas på flera platser runt om i stan.

Smällarceremoni under det kinesiska nyåret

En årlig fyrverkericeremoni anordnas i Sara D. Roosevelt Park, som ligger nära Chinatown. Under det kinesiska nyårets fyrverkericeremoni smäller man av fyrverkerier för att skrämma iväg onda andar. Det förekommer också massor av traditionella dansartister, som ofta klär ut sig till det kinesiska nyårets djur, till exempel som en drake, lejon eller kanin. Man kan delta i ceremonin gratis och den äger rum onsdag 29 januari, mellan kl. 11.00 och 15.30.

Kinesiskt nyår i New York - Chinese New Year Firecracker Ceremony Kinesiskt nyår i New York - Lejondans

Den kinesiska nyårsparaden

Den kinesiska nyårsparaden äger rum februari i Chinatown. Under paraden får du se den traditionella lejondansen, olika dansgrupper och andra uppträdanden. Paraden startar cirka 13.00 på Mott Street & Canal Street, och avslutas nära Sara D. Roosevelt Park. Efter det kan du äta något hos en av alla restauranger i området.

Andra aktiviteter kring det kinesiska nyåret

Vid sidan av festligheterna i Chinatown firas det kinesiska nyåret över hela New York kring onsdag 29. januari. Till exempel kan du besöka Hudson Yards och South Street Seaport för att se festligheterna med dansare och andra aktiviteter, eller ta en titt på konserten New York Philharmonic vid Lincoln Center.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat