Long Island City New York

Long Island City i New York

Long Island City New York (LIC) ligger nära East River mittemot Manhattans östra sida. Denna stadsdel i Queens är känd för sina billiga hotell, sin livliga konstscen och sina parker vid vattnet med utsikt över Manhattans skyline. Hotell i Long Island City är ett bra prisvänligt alternativ till boende på Manhattan. Det tar bara femton minuter att resa från Long Island City till Manhattan med tunnelbanan.

Sightseeing i Long Island City

Long Island City är kanske inte det första området man associerar med New York, men det finns ett antal trevliga platser att besöka.

MoMA PS1

MoMA PS1 i Long Island City är en del av Museum of Modern Art på Manhattan. Här visas experimentella verk av nya konstnärer. Är du i Long Island på sommaren och älskar konst- och musikfestivaler? Varje sommar anordnar MoMA PS1 Warm Up Sessions. Varje lördag kan du njuta av utomhusmusik och växlande genrer i en konstnärlig miljö.

Long Island City vid vattnet

Eftersom Long Island City ligger vid East River kan du promenera längs vattnet och njuta av utsikten över Manhattan och Roosevelt Island. Promenera genom Gantry Plaza State Park, där du bland annat kan hitta den stora Long Island-skylten och Pepsi-Cola-skylten. Om du är i New York i mars eller april kan du besöka Hunter’s Point South Park. Under dessa månader blommar blommorna och du kan ta vackra bilder med skyline i bakgrunden.

Silvercup Studios

Silvercup Studios ligger i Long Island City. Här finns studior där filmer och serier spelas in. Silvercup har varit en av de viktigaste inspelningsanläggningarna för serier som Sex and the City, The Sopranos och Gossip Girl. Det är också en ikonisk byggnad på grund av den stora logotypen på taket, som kan ses från tunnelbanestationen Queensboro Plaza.

Long Island City i NYC - MoMa PS1 Long Island City i NYC - Gantry Park

Åka till Long Island City

Det är mycket enkelt att resa från Manhattan till Long Island City och vice versa. Flera tunnelbanelinjer går till stadsdelen Queens, och eftersom Long Island City ligger vid vattnet kan du också ta NYC Ferry.

Tunnelbanan till Long Island City

Kvarteret ligger strax utanför Manhattan, vilket gör det lite avlägset, men väldigt lätt att ta sig dit. Många hotell i LIC ligger nära en tunnelbanestation, så du är bara en hållplats från Manhattan och kan vara på Times Square inom 15 minuter.

Om du anländer till JFK-flygplatsen kan du ta JFK AirTrain för att snabbt ta dig till Long Island City. AirTrain tar dig till tunnelbanestationen Jamaica Center, där du kan byta till tunnelbanelinje E. Denna linje går i riktning mot Manhattan och passerar Long Island City.

NYC Ferry

Ett billigt och enkelt sätt att resa till Long Island City är NYC Ferry. På New York Ferry har du under överfarten en fantastisk utsikt över skyline och du kan enkelt nå olika delar av Manhattan. Det finns flera rutter som tar dig från Long Island City till Manhattan. När du återvänder med NYC Ferry till Long Island City kan du gå ombord vid olika hållplatser på Manhattan.

Vart man ska bo i Long Island City

Hotell i Long Island City är ett prisvärt alternativ för din resa till New York. Det fanns tidigare många fabriker i Long Island City, varav en del har fått ett nytt syfte, till exempel som hotell. The Paper Factory, en före detta pappersfabrik, har omvandlats till ett hotell med moderna rum i en mysig New York City-atmosfär. Jag rekommenderar också Hotel Ravel, som erbjuder god mat och en vacker utsikt över skyline och Roosevelt Island. Andra billiga hotell nära tunnelbanan är Best Western Plaza Hotel och Microtel Inn by Wyndham. LIC Hotel har en takterrass där du kan njuta av utsikten över skyline.

Om du är ute efter den sanna New York-upplevelsen rekommenderar jag alltid att du bor på Manhattan under din resa, men om det inte är möjligt är Long Island City ett bra alternativ. Det är det närmaste Manhattan, och hotellen här erbjuder mycket valuta för pengarna.

Long Island City i New York - Byggnader Long Island City i NYC - Utsikt på gatan

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat