Long Island City New York

Long Island City New York

Long Island City New York är nära East River, öster om Manhattan. Den är känd för sina parker nära vattnet, levande konstscen och ständiga förändringar och förnyelser. Enligt mig är det ett perfekt och prisvärt alternativ till att stanna på Manhattan. Resan tar endast 15 minuter mellan Long Island City och Manhattan.

Den dolda konsten

Även om Long Island City har mängd gallerier, konstinstitutioner och ateljéer, så verkar de vara mindre kända för en större publik. En av dem som har blivit allt mer känd är MoMA PS1. De har stora utställningslokaler på olika plan och visar framför allt modern och experimentell konst. Är du en konst-och musikälskare och råkar du befinna dig på Long Island under sommaren? Varje sommar organiserar MoMA PS1 så kallade Warm Up Sessions där du kan lyssna till olika musikgenrer utomhus varje lördag.  Efter ett besök vid MoMA PS1 kan du gå till The Creek and The Cave, bara sju minuters promenadväg därifrån, som är en mexikansk restaurang i kalifornisk stil. De serverar härliga hamburgare och det finns en lounge med olika uppträdanden av standupkomiker och andra underhållande artister. Dessutom finns det en mysig inneplats där du helt enkelt bara måste pröva deras goda och prisvärda Margerita och nachos.

Long Island City i NYC - MoMa PS1 Long Island City i NYC - Gantry Park

Övernatta i Long Island City

Long Island City är inte direct ett område som du vill strosa runt i för ditt nöjes skull. Jag bör lägga till: i alla fall inte ännu. Long Island City håller på att förändras. Du kommer att lägga märke till alla byggnadsplatser som nu ligger nära vattnet men som nu också växer inåt. Det byggs framför allt hotell och många av dessa hotell har bra prisklasser. Hotel Ravel är värt att nämnas för sin goda mat och fantastiska utsikt. Ett annat hotell som jag kan rekommendera är The Paper Factory som faktiskt är en gammal pappersfabrik. Hotellet är ombyggt till ett hotell med moderna och mysiga rum med vibbar av New York. De som letar efter den genuina New York känslan rekommenderar jag att stanna på Manhattan. Men, om det inte passar er budget till exempel så är Long Island City ett perfekt alternativ. Närmare Manhattan än så här kommer man inte och hotellen håller både hög standard och är prisvärda.

Long Island City i NYC - The Paper Factory Hotel Long Island City i NYC - Utsikt på gatan

Roosevelt Island Tramway

Utifall du vill resa mellan Long Island City och Manhattan så rekommenderar jag att du går via Roosevelt Bridge till Roosevelt Island. Passa på och ta några foton nära vattnet medan du går mot Roosevelt Island Tramway. Det är en kabelbana som tar dig till Manhattan för endast 2,75 dollar (eller till och med gratis om du har ett MetroCard. Ett annorlunda och billigt sätt att nå din destination på.

Eric tipsar: Du vill nog inte gå omkring här ensam på kvällarna eftersom det kan bli ganska folktomt på gatorna i Long Island City och det kan kännas lite obehagligt.

Long Island City i NYC - Tunnelbana Long Island City i NYC - Roosevelt Island Tram

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat