Mors dag i New York 2025

Mors dag i New York

Mors dag i New York firas den andra söndagen i maj varje år (i 2025 är det den 11 maj) vilket är annorlunda än Mors dag i Sverige som firas den söndag 25 maj 2025. Skulle du vilja göra något speciellt för att fira Mors Dag? Jag har skrivit ned några tips på hur du kan göra det till en oförglömlig dag i New York.

Contents

Vilka aktiviteter finns det på Mors dag i New York

Vet du vad ni kan göra på Mors dag i New York? Se mina förslag här nedan.

Broadwaymusikal på Mors dag

För dem som älskar musikaler är Mors dag en perfekt anledning till att gå och se en fantastisk Broadwayshow! Bjud din mamma på en minnesvärd kväll på en vacker Broadwayteater. Klassiska shower som Moulin Rouge, Chicago eller Wicked är bra shower för den här angelägenheten.

Mors dag i New York - Wicked Mors dag i New York - Brunchkryssning

Middagskryssning

Om du vill göra något alldeles speciellt på Mother’s Day i New York, boka en middagskryssning. Njut av en middag med en underbar utsikt över Manhattans skyline. För en lyxig kväll ombord på en båt med stora fönster, boka Bateaux Dinner Cruise. Du kan även boka andra middagskryssningar eller lunchkryssningar i New York.

Mors dag i New York - Alices Tea Cup Mors dag i New York Georgetown Cupcakes

Afternoon Tea

Ett annat tips för Mors dag är att ta en Afternoon Tea (brittisk eftermiddagsfika) hos Alice Tea Cup i New York. Njut av härliga kakor, scones och små smörgåssnittar som i Alice i Wonderland. De serverar olika sorter te på eftermiddagen, och oavsett om ni är ett litet sällskap eller en hel familj, det finns alltid ett te som passar dig. Det är dock väldigt viktigt att reservera i förväg.

Letar du efter något snabbt och gott i New York till din mamma? Det finns många bra bagerier i New York som säljer otroligt goda cupcakes. Om din mamma är en stor fan av Cake Boss, bjud henne på några av Buddy’s cupcakes från Carlo’s Bakery.

Brunch på Mors dag

Brunch är ett trevligt sätt att spenderar Mors dag i New York. Drink några mimosas och ät god mat tillsammans. Oavsett om du letar efter en klassisk eller en “boozy brunch” så finns det många olika brunchalternativ i New York.

Extra tips för Mors dag

Du kan beställa en vacker blombukett online och få dem levererad till ditt hotell. Även om snittblommor kostar en del i New York kommer din mamma bli glatt överraskad med en fin bukett (såvida hon inte är allergisk). Det är alltid härligt att besöka Central Park! Ta en fin promenad på The Mall eller boka en tur med häst och vagn.

Om du vill köpa en present till din mamma som hon kommer att gilla på en gång, boka en massage eller ansiktsbehandling på spa i New York. Se till att du bokar din tid i förväg eftersom spaet kan vara ganska fullt på Mors dag.

Ta en titt på kalendern för maj månad för mina senaste tips för Mors dag.

Mors dag i New York - The Mall i Central Park

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat