Midtown Manhattan

Manhattan anses vara huvuddistriktet i New York City. Midtown Manhattan är en av de tre delarna av ön Manhattan i New York (tillsammans med Uptown och Downtown Manhattan). Det är det finansiella hjärtat i city och det finns många skyskrapor. Mer än 3 miljon människor arbetar här dagligen men bor ofta någon annanstans (pendlare). Det finns många berömda byggnader och torg här:

Times Square

Times Square kallas ibland för världens centrum. Det finns ingen annanstans på jorden där så många olika kulturer möts på ett torg varje dag. Två gator korsar Times Square, 7th Avenue och Broadway. Sedan 2009 är Broadway stängt mellan 42nd och 47th Street för att ge turisterna mer utrymme. Det finns många bord och stolar vid korsningen som man kan använda. Under kvälls-och nattid lyser Times Square upp av all reklam. Det går inte att missa det här fenomenet när du besöker New York.

Empire State Building

Empire State Building, med sina 103 våningar och 443 meter var en gång i tiden den högsta byggnaden i New York, en ära som nu tillskrivs One World Trade Center. Skyskrapan blev färdigbyggd år 1931 och var den högsta byggnaden tills Twin Towers byggdes i 1972. Efter Twin Towers förstördes blev den igen den högsta byggnaden i city. Empire State Building lyser upp i olika färger varje dag. Varje färgkombination betyder något annat. Du kan besöka Empire State Building varje dag året om.

Midtown Manhattan - Times Square Midtown Manhattan - Empire State Building på kvällen

Chrysler Building

En av de vackraste skyskaporna på Manhattan är Chrysler Building. Chrysler Building är hela 319 meter högt och var den näst högsta byggnaden i New York under flera decennier. Eftersom Chrysler Building inte är öppen för allmänheten får man den bästa utsikten från Empire State Building.

Top of the Rock och Rockefeller Center

Rockefeller Center är mest känd för skridskobanan och dess gyllene staty av Poseidon. Centret har 14 byggnader, alla byggda mellan 1929 och 1940, i hjärtat av Manhattan i New York. Sedan 2008 kan du besöka Top of the Rock, ett observatoriumdäck med utsikt över Manhattan, New Jersey och Brooklyn.

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal är den största tågstationen i New York City, nära Penn Station. Grand Central Terminal kallas även för Grand Central Station. Förutom tågen, finns det även fem tunnelbanelinjer som möts, linjerna 4, 5, 6, 7 och S. Att se Grand Central Terminal är ett måste när du är i New York.

Midtown Manhattan - Rockefeller Rink Midtown Manhattan - Grand Central

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat