Midtown Manhattan

Midtown Manhattan i New York

Midtown Manhattan i New York är tillsammans med Uptown och Downtown en av de tre delarna av ön Manhattan. I New York anses Manhattan vara stadens viktigaste distrikt, med dussintals skyskrapor. Varje dag arbetar mer än 3 miljoner människor i detta ekonomiska centrum. Dessa arbetstagare bor dock ofta på andra platser och pendlar till Midtown. Midtown har en hög population av världsberömda byggnader och torg.

Saker att göra i Midtown Manhattan

Midtown Manhattan är ett område där många av New Yorks berömda landmärken och attraktioner ligger. Här finns till exempel de flesta observationsdäck i New York, liksom Times Square och Grand Central Terminal. Dessutom finns många hotell i New York i Midtown Manhattan.

Times Square

Times Square kallas ibland för världens centrum. Det finns ingen annanstans på jorden där så många olika kulturer möts på ett torg varje dag. Två gator korsar Times Square, 7th Avenue och Broadway. Sedan 2009 är Broadway stängt mellan 42nd och 47th Street för att ge turisterna mer utrymme. Det finns många bord och stolar vid korsningen som man kan använda. Fasaderna på TSX Broadway och andra byggnader på Times Square är täckta av enorma skärmar som visar de största annonserna. Under kvälls-och nattid lyser Times Square upp avall reklam. Det går inte att missa det här fenomenet när du besöker New York.

Midtown Manhattan - Times Square Midtown Manhattan - Empire State Building på kvällen

Empire State Building

Empire State Building, med sina 103 våningar och 443 meter var en gång i tiden den högsta byggnaden i New York, en ära som nu tillskrivs One World Trade Center. Skyskrapan blev färdigbyggd år 1931 och varit en ikon i New York sedan dess. Empire State Building lyser upp i olika färger varje dag. Varje färgkombination betyder något annat. Du kan besöka Empire State Building varje dag året om.

SUMMIT One Vanderbilt

Summit är en utsiktsplats i skyskrapan One Vanderbilt på Midtown Manhattan. SUMMIT One Vanderbilt ligger på en höjd av 1 000 fot och erbjuder en fantastisk utsikt över de omgivande landmärkena. Det är dock inte bara en utsiktsplats utan också en speciell audiovisuell upplevelse. Härifrån kan du se Empire State Building, Central Park, Times Square och många fler. Du kan besöka observationsdäcket både på dagen och på natten, och båda ger unika upplevelser.

Top of the Rock och Rockefeller Center

Rockefeller Center är mest känd för skridskobanan och dess gyllene staty av Poseidon. Centret har 14 byggnader, alla byggda mellan 1929 och 1940, i hjärtat av Manhattan i New York. Sedan 2008 kan du besöka Top of the Rock, ett observatoriumdäck med utsikt över Manhattan, New Jersey och Brooklyn.

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal är den största tågstationen i New York City, nära Penn Station. Grand Central Terminal kallas även för Grand Central Station. Förutom tågen, finns det även fem tunnelbanelinjer som möts, linjerna 4, 5, 6, 7 och S. Att se Grand Central Terminal är ett måste när du är i New York.

Midtown Manhattan - Rockefeller Rink Midtown Manhattan - Grand Central

Chrysler Building

En av de vackraste skyskaporna på Manhattan är Chrysler Building. Chrysler Building är hela 319 meter högt och var den näst högsta byggnaden i New York under flera decennier. Eftersom Chrysler Building inte är öppen för allmänheten får man den bästa utsikten från Empire State Building.

Hudson Yards

På västra sidan av Midtown Manhattan ligger Hudson Yards. Detta område består huvudsakligen av skyskrapor och har flera attraktioner som är värda ett besök. Till exempel ligger observationsdäcket Edge i en av dess byggnader. Detta är den högsta utsiktspunkten utomhus i New York. Om du är en våghals kan du också göra City Climb här.

Hotell i Midtown Manhattan

Midtown Manhattan är en perfekt stadsdel att bo i. Här hittar man många av de mest berömda sevärdheterna så när du bokar ett hotell i Midtown Manhattan, innebär att du kan gå till de flesta av sevärdheterna. Det är även området med flest hotell i New York så det finns mycket att välja mellan. Bra alternativ är Fairfield Inn Times Square (som har en egen takbar) och Yotel. Ett bra men lite dyrare hotell är Marriott Marquis på Times Square.

Hur många stadsdelar har New York?

New York har fem stadsdelar: Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island och Manhattan. Läs mer om stadsdelar i New York City.

På vilket New York-området bör du bo?

Eftersom de flesta sevärdheterna och attraktionerna finns på Manhattan är detta ett trevligt område att bo i. Tänk dock på att priserna är högre - alternativ för Manhattan finns i listan över stadsdelar i New York City.

Hur många distrikt finns det på Manhattan?

Det finns mer än 70 distrikt på Manhattan. Läs mer om de vackraste stadsdelarna i listan över stadsdelar i New York.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat