Memorial Day i New York 2025

Memorial Day i New York

Memorial Day firas för att hedra de människor som fick sätta sina liv till under kriget. Den hålls alltid den sista måndagen i maj, så år 2025 infaller Memorial Day den 26 maj. Memorial Day sammanfaller med start av sommarsäsongen, så det är inte enbart en sorglig dag, utan en dag med många händelser. Det är många evenemang som pågår i staden den måndagen och helgen innan, den så kallade Memorial Day Weekend.

Contents

Vad kan du göra på Memorial Day i New York?

Eftersom Memorial Day också markerar den officiella starten av sommaren (sommarsolståndet är inte förrän den 20 juni), öppnar också stränderna. Om du besöker en av New Yorks mest unika platser, Governors Island, på Memorial Day kommer du att få uppleva gratis livemusik och underhållning för barn.

Många New York bor lämnar New York på Memorial Day för att göra något utomhus. T.ex. att åka till en av de större stränderna utanför staden eller spendera tid i lugn och ro med familjen med t.ex. grillning i någon av alla parker. Hur som, att stanna kvar i New York och uppskatta en av stränderna i staden är också trevligt. Utöver att Coney Island öppnar på Memorial Day, öppnar även New York Aquarium för säsongen (samma plats), en perfekt utflykt för hela familjen. Om du fortfarande letar efter något kul att göra på Coney Island, gå till Luna Park och ta en tur i det berömda Cyclone!

Tips för Memorial Day

Känner du för att ta en promenad i det varma vädret? Gå då över Brooklyn Bridge som även firar sin födelsedag på Memorial Day. En annan trevlig New York tradition är Fleet Week vilket är den årliga tidpunkten när Amerikanska flottan besöker staden, ett perfekt tillfälle att säga hälsa på en sjöman! Det är inte bara soldater från marinen och kustbevakningen som promenerar runt på gatorna utan det är även flyguppvisningar och andra aktiviteter som är trevliga att titta på. Vill du se mer, varför inte gå till Intrepid Museum Museum på Memorial Day som har passande visningar.

När är Memorial Day

Memorial Day inträffar den sista måndagen i maj så datumet ändras varje år. I 2025 kommer Memorial Day att infalla på den 26 maj.

Varför kallas det för Memorial Day

Till en början var Memorial Day en dag för att hedra landets soldater som dog under Amerikanska inbördeskriget. Efter första världskriget ändrades det till en dag för att hedra alla män och kvinnor som dog under krig eller som deltog i marinen/det militära. Memorial Day kallades då för Decoration Day.

Vad kan du förvänta dig av Memorial Day?

Många människor har som tradition att hedra de döda genom att besöka kyrkogårdar och gravplatser under Memorial Day. Amerikanska flaggan hissas även på halv stång.

Memorial Day har blivit mindre av en minnesdag. Det markerar även början av sommarsäsongen för kulturella evenemang. Många människor väljer att spendera denna dag, och helgen före Memorial Day med sin familj för t.ex. picknick eller olika sportaktiviteter.

Förr i tiden var det den dag på året som det var accepterat att bära vita kläder, fram till Labor Day. Enbart ett fåtal människor följer fortfarande den regeln. Regeln infördes av de rika och välbärgade som hävdade att vitt är till för att bära på bröllop och under semestern, inte till för en middag under hösten.

Memorial Day i New York - Coney Island Boardwalk Memorial Day i New York - Governors Island

Vad är Memorial Day?

Memorial Day firas för att hedra alla amerikanska soldater, män och kvinnor, som förlorat livet i krig. Läs mer här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat