Governors Island i New York

Governors Island i New York

Governors Island är en liten ö på bara fem minuters resväg från Downtown Manhattan. På Governors Island, slipper du stadsdjungeln och få en spektakulär utsikt över Manhattan. På sommaren finns det många trevliga konstevenemang och kulturella aktiviteter. Det är lätt att gå eller cykla på Governors Island. Nära vattnet finns en lyxig spaanläggning. Ön är öppen för allmänheten sju dagar året runt, inklusive allmänna helgdagar.

Contents

Saker att göra på Governors Island

Governors Islands styrelse sätter ihop ett nytt program varje år tillsammans med bidrag från flera kulturinstitutioner i New York. Vanligtvis finns ett antal utställningar, konserter och konst- och kulturmarknader. Evenemangen startar i slutet av maj när ön öppnar för allmänheten. En kalender med evenemang finns tillgänglig flera veckor i förväg och hittas här. Du kan också spela minigolf på ön (med ett tema som ändras årligen), eller ta en guidad rundtur om öns historia och framtid. Den här rundturen tar ca en timme.

Governors Island i New York - Hus Governors Island i New York - Skyline

Cykla på Governors Island

Bästa sättet att få en uppleva lugnet på Governors Island är med cykel. Området är verkligen som gjort för cykling. Det bästa är att varje vardag morgon (mellan kl. 10.00 och 12.00) kan du låna en cykel gratis i en timme. Cykla genom både det historiska distriktet och den nya parken på 17 ha (170 000 m2). För att upptäcka hela ön behövs bara 1-1,5 timme. Eller ta tid på dig och ta med dig en bok och filt när det är bra väder så kan du verkligen koppla av. Ett annat kul sätt att upptäcka ön på är med en surrey bike (säsongberoende), på svenska en cykelvagn. Hela familjen passar i samma vagn! Det ingår uthyrning av cykelvagn i New York Pass och New York Explorer Pass.

Spa på Governors Island

Governors Island är platsen för att fly från stadsdjungeln och koppla av. Det kan du göra i det lyxiga New York-spa som ligger på ön. Njut av över 20 wellnessupplevelser, boka en massage och beundra utsikten över Manhattans skyline.

Governors Island i New York - 1WTC Governors Island i New York- Byggnad

Bo på Governors Island

Det går att bo på Governors Island även efter den sista färjan har åkt! Precis intill vattnet, med en utsikt över Manhattans skyline, finns det flera lyxiga tält att hyra. Här kan du spendera natten i lugn och ro samt njuta av lyxiga faciliteter. Collective Governors Island tälten har allt man kan önska sig, bekväma sängar, luftkonditionering och room service. Det finns också underhållning på plats. Det organiseras även föreställningar regelbundet och du kan börja dagen med en meditations-eller yogaklass. Kanske New Yorks mest unika boende!

Governors Island i New York - Tälten Governors Island i New York - Tält på kvällen

Att ta sig till Governors Island

Det går en gratis färja varje dag mellan Governors Island och Manhattan. Governors Island Ferry avgår varje 30 eller 40 minuter från Battery Maritime Building som ligger på 10 South Street (öster om Staten Island ferry) i Lower Manhattan och en returbiljett kostar $4.

För att komma till Battery Maritime Building genom att ta tunnelbanelinje R till Whitehall Street, linje 1 (South Ferry Station) eller linje 4 eller 5 (Bowling Green Station). Du kan också ta bussen dit: M6, M9 eller M15. Från Brooklyn tar du färjan från Pier 6.

Du kan också åka med NYC Ferry från Corlears Hook på Lower East Side. South Brooklyn Route åker till Governors Island ungefär en gång i timmen. Under sommarmånaderna finns det en direktfärja på helgerna från Pier 11.

Eric tipsar: “Jag har varit här flera gånger och tycker är att det är en fantastisk ö. Färjan över tar bara fem minuter och det är väldigt lugnt på ön. Ett perfekt ställe att äta lunch och samtidigt njuta av en vacker utsikt.”

Governors Island New York - Utsikt ovanifrån

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat