Governors Island i New York

Governors Island i New York

Governors Island är en liten ö på bara fem minuters resväg från Downtown Manhattan. På Governors Island, slipper du stadsdjungeln och få en spektakulär utsikt över Manhattan. På sommaren finns det många trevliga kulturella aktiviteter. Det är lätt att gå eller cykla på Governors Island. För inte för länge sedan öppnade även ett ”waterfront spa” här. Ön är öppen för allmänheten sju dagar i veckan, från den 1 maj till slutet av oktober. På Memorial Day, 4th of July och Labor Day går det också att besöka ön.

Saker att göra på Governors Island

Governors Islands styrelse sätter ihop ett nytt program varje år tillsammans med bidrag från flera kulturinstitutioner i New York. Vanligtvis finns ett antal utställningar, konserter och konst- och kulturmarknader. Evenemangen startar i slutet av maj när ön öppnar för allmänheten. En kalender med evenemang finns tillgänglig flera veckor i förväg och hittas här. Du kan också spela minigolf på ön (med ett tema som ändras årligen), eller ta en guidad rundtur om öns historia och framtid. Den här rundturen tar ca en timme.

Governors Island Walking Tour

Vill du inte missa chansen att se allt vad ön har att erbjuda? Boka då rundturen Governors Island Walking Tour. Du träffar din guide i Downtown Manhattan för att sedan ta båten ut tillsammans. När ni väl anländer till ön, kommer guiden att visa dig alla höjdpunkter, från historiska byggnader och fort till några av stadens bästa matvagnar. Du kommer att lära dig allt om det förflutna och modern historia av New Yorks ö-pärla.

Boka Governors Island Walking Tour här

Governors Island i New York - Hus Governors Island in New York Skyline

Cykla på Governors Island

Bästa sättet att få en uppleva lugnet på Governors Island är med cykel. Området är verkligen som gjort för cykling. Det bästa är att varje vardag morgon (mellan kl. 10.00 och 12.00) kan du låna en cykel gratis i en timme. Cykla genom både det historiska distriktet och den nya parken på 17 ha (170 000 m2). För att upptäcka hela ön behövs bara 1-1,5 timme. Eller ta tid på dig och ta med dig en bok och filt när det är bra väder så kan du verkligen koppla av. Ett annat kul sätt att upptäcka ön på är med en cykelvagn (på engelska: surrey bike). Hela familjen passar i samma vagn! Det ingår uthyrning av cykelvagn i New York Explorer Pass.

Governors Island i New York - 1WTC Governors Island in New York Building

Bo på Governors Island

Det går att bo på Governors Island även efter den sista färjan har åkt! Precis intill vattnet, med en utsikt över Manhattans skyline, finns det flera lyxiga tält att hyra. Här kan du spendera natten i lugn och ro samt njuta av lyxiga faciliteter. Collective Governors Island tälten har allt man kan önska sig, bekväma sängar, luftkonditionering och room service. Det finns också underhållning på plats. Det organiseras även föreställningar regelbundet och du kan börja dagen med en meditations-eller yogaklass. Kanske New Yorks mest unika boende!

Governors Island i New York - Tälten Governors Island i New York - Tält på kvällen

Att ta sig till Governors Island

Det går en gratis färja varje dag mellan Governors Island och Manhattan. Governors Island Ferry avgår ungefär en gång i timmen mån-fre och varje halvtimme på helgerna från Battery Maritime Building som ligger på 10 South Street (öster om Staten Island ferry) i Lower Manhattan och kostar 3 dollar. För närvarande måste besökare boka färjebiljetter online.

För att komma till Battery Maritime Building genom att ta tunnelbanelinje R till Whitehall Street, linje 1 (South Ferry Station) eller linje 4 eller 5 (Bowling Green Station). Du kan också ta bussen dit: M6, M9 eller M15. Från Brooklyn tar du färjan från Pier 6.

Du kan också åka med NYC Ferry från Corlears Hook på Lower East Side. South Brooklyn Route åker till Governors Island ungefär en gång i timmen.

Eric tipsar: Jag har varit här flera gånger och tycker är att det är en fantastisk ö. Färjan över tar bara fem minuter och det är väldigt lugnt på ön. Ett perfekt ställe att äta lunch och samtidigt njuta av en vacker utsikt.

Governors Island New York - Utsikt ovanifrån

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat