New York-bor

New York-bor

New Yorkers. Jag har bott i New York city i många år och kan definitivt säga att jag identifierar mig som en New Yorker. Att vara en New York-bo är mycket mer än att bara bo i staden, det är ett sätt att vara och leva. För att ge dig en uppfattning om hur det är att vara New York-bo har jag listat några saker som vi verkligen inte kan leva utan (och nej, det handlar inte om hotdogs!) och vilka är de typiska sakerna som vi gillar att klaga över.

Contents

Saker som New York-bor inte klarar sig utan

Det finns ett antal saker som New York-bor inte klarar sig utan. Den främsta är restauranger eller takeaway (vi använder Grubhub eller Seamless). Vi använder inte våra kök eftersom det för det mesta är för dyrt och krångligt att handla matvaror. Det är mycket enklare att gå ut och äta middag! Du kommer ofta också att se långa köer för att komma in på restauranger, särskilt för brunch på söndagar. Det är normalt, vi väntar, det betyder att restaurangen är bra! Hälsosam mat är också väldigt viktigt för oss. Vi följer alla nya, gröna mat- och coola trender som om våra liv hängde på det.

Som New Yorker kan vi helt enkelt inte börja dagen utan vårt kaffe. Du kommer att se oss köa på Starbucks eller andra kaffeställen för att få vår koffeininjektion för att starta dagen. Själv tar jag en kaffe och en bagel att ta med mig från matvagnen på hörnet, det finns inget som slår det! Det kostar bara några dollar, en extra bonus.

Jag är ett stort fan av att promenera, och jag rekommenderar alla som besöker staden att mestadels göra det till fots. Men, det är verkligen en stor stad! Så för att snabbt komma någonstans (och New York-bor gillar när det går fort!) tar jag tunnelbanan. Ibland tar jag en taxi, men oftast drar jag mitt MetroCard och tar tunnelbanan.

Om du är en kvinna som bor i New York är det ibland ett äkta himmelrike (det säger i alla fall min fru). Kvinnor i New York kan hittar man ofta koppla av på något av följande ställen: en frisörsalong (Drybar), en massagesalong, yoga, en nagelsalong, en skönhetssalong eller ett spa.

Och, som New York-bo tvättar jag inte min egen tvätt. Jag skyller det på att lägenheterna är alldeles för små för att få plats med en tvättmaskin. Jag lämnar in min tvätt och när jag hämtar den, är allt rent, strykt och vikt. Perfekt.

Vad New York-bor klagar över

New York är en fantastisk stad att bo i men vi skulle inte vara New York-bor om vi inte hade mycket att klaga över. Den främsta saken vi klagar över är hur dyrt allt är. Hyran är hög, drinkar är dyra, skolorna är dyra, bara att leva i New York allmänhet är dyrt för New York-bor. Men, vi skulle aldrig flytta någon annanstans.

För mig personligen klagar jag på New York-taxi av två skäl. Det första är när en annan New Yorker försöker tränga sig före och sno min taxi. Den andra anledningen är när en taxi vägrar att ta mig dit jag ska. För det mesta säger jag bara vart jag ska först när jag sitter i taxin, men ibland frågar de mig vart jag ska och säger sedan att de inte kan åka dit. Det är inte tillåtet och det är irriterande. Uber och Lyft är förstås bra alternativ som löser det här problemet.

New Yorks tunnelbana åker dygnet runt och ganska ofta. Ändå kan du fortfarande se oss springa till tåget, hålla dörrarna öppna och om vi missar det, stå och sucka de kommande två minuterna tills nästa tåg kommer. Vi har platser att gå till, saker att göra. Vi har bråttom!

Därför är det sista som New York-borna klagar över: När folk går långsamt. I New York går vi fort, riktigt fort. Alla som stannar i vår väg för att kolla mobilen eller en karta (sorry all tourists!) är i vägen. Särskilt när de står vid tunnelbanespärren.

Vill du ha tips från en New York-bo? Anmäl dig till mitt nyhetsbrev:

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat