Frihetsgudinnan och Ellis Island båttur med guide

Köp dina biljetter nu
Frihetsgudinnan och Ellis Island båttur

Under en Frihetsgudinnan och Ellis Island båttur kommer du att upptäcka två berömda och historiska öar: Liberty Island och Ellis Island. Under den här båtturen besöker du båda öarna tillsammans med en guide, du kan även välja att gå runt själv.

Boka en Frihetsgudinnan och Ellis Island båttur med guide här

Gå förbi köerna: Frihetsgudinnan och Ellis Island båttur

Rundturen börjar i Castle Clinton där du möter guiden och ni fortsätter tillsammans till Battery Park – du slipper stå i kö vid färjeterminalen. Färjan tar dig ut till Frihetsgudinnan där den kunniga guiden berättar allt om dess historia, uppbyggnaden och renovationen av en av världens mest berömda monument.

Båten tar dig senare vidare till Ellis Island. Ön var en gång i tiden markerade en början på ett nytt liv för många immigranter och du kan även idag se ön från deras perspektiv genom de många olika fartyg som fortfarande finns ankrade i New York. Man tror att ungefär 12 miljon av de immigranter som kom i land här går att tracera till nära hälften av USA:s befolkning idag. Kanske du till och med kan hitta dina släktingar här! I museet lär du dig mycket om öns historia genom de olika utställningarna, American Immigrant Wall of Honor och även från din guide.

Statue of Liberty and Ellis Island Boat Tour Statue of Liberty Statue of Liberty and Ellis Island Boat Tour Statue of Liberty Museum

Eric tipsar: Det är en fantastisk rundtur för alla som vill besöka Frihetsgudinnan och Ellis Island. Om du inte har så mycket tid behöver du inte tillbringa all tid tillsammans med guiden. Efter att du har anlänt till Frihetsgudinnan har du möjlighet att gå runt på egen hand, för att sedan ta första båten tillbaka till Ellis Island. Du har även möjlighet att gå runt själv på Ellis Island för att sedan ta båten tillbaka till Manhattan när du själv vill. Fördelen med att boka den här turen är att du har tillgång till VIP kön och därmed sparar en hel del tid av att inte köa.

Praktisk information

Efter köpet får du en voucher som du kan skriva ut och använda som biljett till rundturen, eller visa upp som mobilbiljett.

  • Längd: 4 timmar och 30 minuter
  • Avgångstid: kl. 08:30
  • Extra: Se till att anlända i tid, minst 15 min innan avgång

Boka en Frihetsgudinnan och Ellis Island båttur med guide här

Som ett alternativ, kan du ta båtturen 9/11 Memorial och Frihetsgudinnan

Statue of Liberty and Ellis Island Boat Tour Ellis Island Building Frihetsgudinnan och Ellis Island båttur - Utställning

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat