Stone Street restauranger i New York

Stone Street restauranger i New York

Att äta i en av restaurangerna på Stone Street är en riktig New York upplevelse. Den här mysiga gågatan med kullerstenar ligger i Financial District, Lower Manhattan, och har en alldeles egen karaktär. Den är verkligen annorlunda än till exempel Wall Street, som ligger alldeles bakom.

Contents

Restauranger och barer på Stone Street

Många personer kommer till Stone Streets kaféer för en drink efter jobbet, tack vare det idealiska läget i Financial District. Det är en perfekt och idyllisk plats för en terrass, Och restaurangerna på Stone Street vet det. På sommaren förvandlas hela gatan till en stor uteterrass, fylld med picknickbord. Det är en avkopplad och trevlig stämning, ett bra ställe att träffa folk på! Kombinera detta med vacker arkitektur, snygga interiörer och god mat och du märker att gatan har något alldeles speciellt! Om du vill lära dig mer om områdets historia, boka en av Hamilton Tours.

Cocktails hos Underdog

Om du vill dricka fantastiska cocktails ska du besöka Underdog. Egentligen är det ett under att stället finns till i huvud taget. Orkanen Sandy orsakade väldigt mycket skada på Stone Street och förstörde bland annat festlokalen i källaren. Ägarna bestämde sig för att bygga om festlokalen till en cocktailbar istället och det blev en stor succé. Menyn ändras ofta, och nya innovativa drinkar dyker hela tiden upp och baren har blivit väldigt populär. Nu handlar det i den här artikeln om restauranger och inte bara om cocktails (!) och jag bör nämna att det finns även en riktigt bra meny med smårätter. Som goda ”sliders” och ”wings” men även ovanliga rätter. En liten fin detalj: musiken kommer från en vinylspelare.

Stone Street restauranger i New York - Barer och restauranger Stone Street restauranger i New York Winter

Burgare och bärs på Stone Street Tavern

Stone Street Tavern är en av gatans äldsta och mest kända restauranger och den erbjuder en pub-liknande meny med comfort food, som mac and cheese, pommes frites och kycklingvingar. Men de är bäst kända för deras burgare. Beställ den legendariska Classic Burger tillsammans med en öl från det konstant förnyande mikrobryggda urvalet.

Äkta italiensk mat hos Adrienne’s Pizzabar

Även pizzaälskare kommer att känna sig som hemma på Stone Street. Adrienne’s Pizzabar är en favorit hos många. Adriennes originella fyrkantiga pizzor är enorma och därför perfekta att dela. Ordet ”pizzabar” är något förvirrande eftersom de inte bara har goda vedugnsbakade pizzor men även andra italienska rätter av hög kvalité. Som efterrätt rekommenderar jag deras berömda Nutella-kaka. Sugen på mer pizza? Här hittar du mina tips på de bästa pizzorna i New York.

Ostron hos Ulysses

Hos Ulysses A Folk House handlar det om ostron och gemytlighet. Det är egentligen inte en ostronbar men det är ostronen som lockar dit gästerna. Ulysses är framför allt ett mysigt ställe med många sittplatser där du kan dricka och äta något. Gå inte dit om du har bråttom eftersom kyparna kan vara ganska långsamma. Men vad spelar det för roll om du har gott om tid och befinner dig på ett sådant trevligt ställe som Ulysses. Det spelas regelbundet livemusik. Menyn är för övrigt inte särskilt märkvärdig men rätterna är prisvärda och goda i all enkelhet.

Eric Tipsar: “Många som jobbar i finansdistriktet besöker regelbundet mysiga Stone Street för att ta en drink efter jobbet. Eftersom det ligger nära båten som kommer och går till Frihetsgudinnan kan du varva ner här efter en dag med sightseeing. På en av barerna eller terrasserna kan du ta en öl eller en annan drink, och självklart något att äta. Om du letar efter ett hotell är The Wall Street Inn ett trevligt hotell i närheten med en liknande varm atmosfär som Stone Street.”

Upptäck området

Vid sidan av att besöka Stone Street är det omgivande området även kul och intressant att utforska. Du passerar Stone Street under promenadturen “Downtown Manhattan” i min Eric’s New York App, samt Wall Street och den historiska South Street Seaport. Den är extra hjälpsam eftersom jag ibland själv missar gatan. Om du vill lära dig mer om det här områdets historia kan du boka en av Hamilton-turerna.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat