Stone Street restauranger i New York

Stone Street restauranger i New York

Att äta i en av restaurangerna på Stone Street är en riktig New York upplevelse. Den här mysiga gågatan med kullerstenar ligger i Financial District, Lower Manhattan, och har en alldeles egen karaktär. Den är verkligen annorlunda än till exempel Wall Street, som ligger alldeles bakom. Många personer kommer till Stone Streets kaféer för en drink efter jobbet. Det är en perfekt och idyllisk plats för en terrass. På sommaren förvandlas hela gatan till en stor uteterrass, fylld med picknickbord. Det är en avkopplad och trevlig stämning, ett bra ställe att träffa folk på! Kombinera detta med vacker arkitektur, snygga interiörer och god mat och du märker att gatan har något alldeles speciellt! Om du vill lära dig mer om områdets historia, boka en av Hamilton Tours.

Öl och hamburgare hos Growler Bites and Brews

I den här baren finns det många unika sorters lokalbryggd öl och säljer till och med sitt eget märke. Det är lätt att ändra deras slogan från bites and brews till beer and burgers, helt enkelt eftersom deras hamburgare är exceptionellt goda. Jag menar, nötköttet kommer från grass-fed Kobe cows (för experterna bland er läsare) och smälter i munnen, och brödet är en pretzel brioche. En hamburgare kostar ca 90 SEK. Du kan även beställa en miniversion: 5 sliders (små hamburgare) för ca 125 SEK. Se till att beställa lite frites till eftersom även dem är något utöver det vanliga som Korean-style till exempel (med biffkött och kimchi) eller Canadian poutine (frites med ost och brunsås).

Cocktails hos Underdog

Om du vill dricka fantastiska cocktails ska du besöka Underdog. Egentligen är det ett under att stället finns till i huvud taget. Orkanen Sandy orsakade väldigt mycket skada på Stone Street och förstörde bland annat festlokalen i källaren hos Growler Bites and Brews. Ägarna bestämde sig för att bygga om festlokalen till en cocktailbar istället och det blev en stor succé. Menyn ändras ofta, och nya innovativa drinkar dyker hela tiden upp och baren har blivit väldigt populär. Nu handlar det i den här artikeln om mat och inte om cocktails (!) och jag bör nämna att det finns även en riktigt bra meny med smårätter. Som goda ”sliders” och ”mac & cheese” men även ovanliga rätter som cheesecake med bacon och cheddarost, grillad blomkål med russin och pecorino eller hawaiiansk ananas med papaya korvar och senap. En liten fin detalj: musiken kommer från en vinylspelare.

Äkta italiensk mat hos Adrienne’s Pizzabar

Även pizzaälskare kommer att känna sig som hemma på Stone Street. Adrienne’s Pizzabar är en favorit hos många. Ordet ”pizzabar” är något förvirrande eftersom de inte bara har goda vedugnsbakade pizzor men även andra italienska rätter av hög kvalité. Som efterrätt rekommenderar jag deras berömda Nutella tårta. Det är inte ett billigt ställe. Du betalar ungefär 17 dollar för en Margarita pizza.

Ostron hos Ulysses

Hos Ulysses A Folk House handlar det om ostron och gemytlighet. Det är egentligen inte en ostronbar men det är ostronen som lockar dit gästerna. De organiserar även en ostronfestival i september varje år. Ulysses är framför allt ett mysigt ställe med många sittplatser där du kan dricka och äta något. Gå inte dit om du har bråttom eftersom kyparna kan vara ganska långsamma. Men vad spelar det för roll om du har gott om tid och befinner dig på ett sådant trevligt ställe som Ulysses. Det spelas regelbundet livemusik. Menyn är för övrigt inte särskilt märkvärdig men rätterna är prisvärda och goda i all enkelhet.

Stone Street restauranger i New York - Barer och restauranger Stone Street restauranger i New York Winter

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat