Fotografera i New York

Fotografering i New York

Det är enkelt att fotografera i New York eftersom allt ser så fantastiskt ut. Vem skulle inte vilja ha hela New York fastlagt i kameran? I en tid av smartphones och social media så har vi blivit vana att ta foton när vi känner för det. Överallt, närsomhelst och hursomhelst. Men, det finns vissa saker du bör tänka på när du är i New York.

Allmänna platser

Det bästa rådet när det gäller fotografering på allmän plats är att använda sunt förnuft. Det är också artigt att fråga om lov, framför allt på teatern, i konserthus, på klubbar och museer. Var beredd på att de kanske säger nej.

Var även försiktig när du tar foton på en restaurang. Några gäster kanske inte uppskattar att bli fotograferade. Det är inte förbjudet att ta kort på maten och att sätta fotona online men visa ändå lite respekt för dem omkring dig genom att njuta av maten istället för att fotografera den.

Var försiktig när du fotograferar inne i en butik. Det brukar inte uppskattas och innan du vet ordet av står det en säkerhetsvakt bredvid dig. Det brukar ofta vara en skylt eller ett klistermärke på dörren som förbjuder fotografering.

Nästan samma sak gäller för fotografering av personer på gatan. Det finns en del New York-bor som inte uppskattar att bli fotograferade och de flesta föräldrar vill inte att främlingar tar kort på deras barn.

Var kan man ta foton i New York

Det finns så mycket att se i New York och stadens underbara sevärdheter är alltid kamerafärdiga. Egentligen kan man alltid ta fina foton i New York. Jag tänker nu framför allt på Central Park  för att fotografera naturen, människorna och skyskraporna som omger parken. Den imponerande Brooklyn Bridge erbjuder en vacker utsikt över Manhattans skyline. De starka ljusen på Times Square gör det till en idealisk plats för att ta bilder av New Yorks liv och rörelse. Eller besök den ikoniska Grand Central och Empire State Building.

Eric tipsar: “Det finns så många ikoniska sevärdheter i NYC att fotografera. Förutom de berömda attraktionerna är mina favoriter de klassiska bilderna av gula taxibilar och naturligtvis den mystiska ångan som stiger upp från gatorna. Försök att fånga dem båda på samma bild!”

Fånga dina bästa ögonblick i New York på bild

Eller anlita din egen personliga fotograf att ta foton av dig och ditt sällskap under er vistelse i New York. Äntligen kan ni posera tillsammans. Du kan boka en guidad vandring tillsammans med en professionell fotograf i New York.

Boka din guidade rundtur med en personlig fotograf här

En privat fotosession i New York är det snabbaste sättet att fånga din resa till New York med en professionell fotograf. Oavsett om du gör det själv, med familjen eller med vänner är det en rolig upplevelse. Välj en av de berömda platserna som bakgrund och få högkvalitativa foton till en låg kostnad.

Fotografimuseer i New York

I New York hittar man flera museum för fotografi. Det svenska Fotografiska har ett nytt museum i city som visar de bästa fotona i världen. Här hittar du inte bara foton av berömda fotografer men även från nya talanger. Museet är öppet tills sent på kvällen så du kan köpa ett glas vin och njuta av den fantastiska konsten på plats. Och, New York har även International Center of Photography som är ett av världens ledande institut inom fotografi. Jämfört med många andra museer i staden så är det här ett väldigt litet museum. Trots detta har de en imponerande samling fotografier och har en eller två utställningar samtidigt. I museet hittar du också mycket om dokumentärfotografi och videoinstallationer.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat