Fotografera i New York

Fotografering i New York

Det är enkelt att fotografera i New York eftersom allt ser så fantastiskt ut. Vem skulle inte vilja ha hela New York fastlagt i kameran? I en tid av smartphones och social media så har vi blivit vana att ta foton när vi känner för det. Överallt, närsomhelst och hursomhelst. Men, det finns vissa saker du bör tänka på när du är i New York.

Allmänna platser

Det bästa rådet när det gäller fotografering på allmän plats är att använda sunt förnuft. Det är också artigt att fråga om lov, framför allt på teatern, i konserthus, på klubbar och museer. Var beredd på att de kanske säger nej.

Var även försiktig när du tar foton i en restaurang. Några gäster kanske inte uppskattar att bli fotograferade. Det är inte förbjudet att ta kort på maten och att sätta fotona online men visa ändå lite respekt för dem omkring dig genom att njuta av maten istället för att fotografera den.

Var försiktig när du fotograferar inne i en butik. Det brukar inte uppskattas och innan du vet ordet av står det en säkerhetsvakt bredvid dig. Det brukar ofta vara en skylt eller ett klistermärke på dörren som förbjuder fotografering.

Nästan samma sak gäller för fotografering av personer på gatan. Det finns en del New York-bor som inte uppskattar att bli fotograferade och de flesta föräldrar vill inte att främlingar tar kort på deras barn.

Var kan man ta foton i New York

Skönheten hos New Yorks alla attraktioner och sevärdheter är alltid närvarande oavsett väder och vind. Egentligen kan man alltid ta fina foton i New York. Jag tänker nu framför allt på Central Park, Brooklyn Bridge, Times Square, Grand Central och Empire State Building.

Eller anlita en personlig fotograf att ta foton av dig och ditt sällskap under er vistelse i New York. Äntligen kan ni posera tillsammans. Du kan boka en guidad vandring tillsammans med en professionell fotograf i New York.

Boka din guidade rundtur med en personlig fotograf här

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat