Tidsskillnad mellan Sverige och New York

Tidsskillnad i New York

Den normala tidsskillnaden mellan Sverige och New York är 6 timmar. Tiden i Sverige ligger före den i New York. Det betyder att när det är midnatt i New York är klockan redan 06.00 på morgonen i Sverige.

Sommar-och vintertid i New York

När du reser till New York på våren eller hösten, glöm inte bort att kontrollera vinter-eller sommartiden. Om du har svårt att komma ihåg om det är en timme tidigare eller senare kan det amerikanska talesättet ”spring forward, fall back” hjälpa dig. Klockan ställs fram en timme på våren och tillbaka en timme på hösten.

Sommartid

New York ändrar till sommartid tidigare än Sverige. I 2021 flyttas tiden fram en timme på natten mellan lördag 13 mars och söndag 14 mars. Det betyder att mellan 14 mars och 28 mars det endast är 5 timmars skillnad istället för 6 timmar. Sommartiden i Sverige börjar natten mellan lördag 27 mars och söndag 28 mars. Tidsskillnaden är då 6 timmar igen.

Vintertid

Vintertiden börjar tidigare i Sverige är i New York. I Sverige ställer man tillbaka klockan en timme på natten mellan lördag 30 oktober och söndag 31 oktober. Det betyder att mellan 31 oktober och 7 november 2021 är det en tidsskillnad på 5 timmar istället för 6 timmar. I New York ställer man tillbaka klockan en timme på natten mellan lördag 6 november och söndag 7 november. Tidsskillnaden är då igen 6 timmar.

Åker till New York inom kort och vill få rabatterbjudanden?  Registrera dig till mitt nyhetsbrev som skickas ut varannan vecka här nedan.

Vad är klockan i New York?

Om du bor i Sverige drar du av 6 timmar (5 timmar på sommaren) från din nuvarande tid hemma. Det är nuvarande tid i New York.

Vilken tidszon är New York i?

New York ligger i tidszonen UTC-5, men på sommaren ändras den till UTC-4. Sverige ligger 6 timmar före New York.

Hur många timmar är tidsskillnaden i New York?

Det finns en tidsskillnad på 6 timmar mellan New York och Sverige. Tänk också på att det också är sommar- och vintertid i New York.

Har New York sommartid?

Det är vintertid förutom sommartid i New York. Du kan läsa mer om sommartidens början ovan.

Hur förhindrar man jetlag?

Förhindra jetlag även innan du flyger till New York. Se fler tips mot jetlag i artikeln ovan.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat