Tidsskillnad mellan Sverige och New York

Tidsskillnad i New York

Tidsskillnaden mellan Sverige och New York är 6 timmar. New York city ligger i tidszonen UTC-5, sommartid blir det UTC-4. Tiden i Sverige ligger före den i New York. Det betyder att när det är midnatt i New York är klockan redan 06.00 på morgonen i Sverige.

Lokal tid nu i New York

Många är intresserade av att veta vad tidsskillnaden mellan Sverige och New York är när de planerar en resa till New York. Tidsskillnaden i New York beror också på sommartid men det finns ett enkelt sätt att beräkna tiden i New York. Om du frågar dig själv “Vad är klockan i New York?” eller “Hur sent är det i New York nu?” kan du bara titta på din klocka och dra av 6 timmar. Det betyder att om klockan hemma visar 12.00, så är klockan 06.00 på morgonen i New York. Tänk på att den aktuella tiden också beror på sommar- och vintertid.

New York tid

När du reser till New York på våren eller hösten, glöm inte bort att kontrollera vinter-eller sommartiden. Om du har svårt att komma ihåg om det är en timme tidigare eller senare kan det amerikanska talesättet ”spring forward, fall back” hjälpa dig. Klockan ställs fram en timme på våren och tillbaka en timme på hösten.

Sommartid i New York

New York börjar officiellt med sommartid tidigare än Sverige. Under 2024 kommer klockorna i New York att ställas framåt natten mellan lördag 30 och söndag 31 mars. Mellan den 10 och 31 mars kommer det alltså att vara 5 timmars tidsskillnad i stället för de normala 6 timmarna. I Sverige flyttas klockorna fram en timme natten mellan lördag 30 och söndag 31 mars. Då återgår tidsskillnaden till de normala 6 timmarna.

Vintertid i New York

Vintern börjar dock tidigare i Sverige än i New York. I Sverige kommer klockorna att ställas tillbaka med en timme natten mellan lördag 26 och söndag 27 oktober. Mellan 27 oktober och 3 november 2024 kommer det därför att vara en tidsskillnad på 5 timmar i stället för de normala 6 timmarna. I New York kommer klockorna att gå tillbaka en timme natten mellan lördag 2 och söndag 3 november.

Jetlag New York

Jetlag i New York kan göra din resa till Big Apple onödigt svår. Jetlag innebär att man lider av en störd dygnsrytm. Det sker ofta när du reser till eller från en annan tidszon som skiljer sig mycket från din egen. Eftersom New Yorks tidszon skiljer sig med 6 timmar med Sveriges kan det hända att du drabbas av jetlag under eller efter din resa till New York.

Jetlag-symptom är till exempel sömnstörningar eller sömnlöshet, yrsel och illamående samt att du är väldigt trött och har mindre eller ingen energi. På grund av tidsskillnaden mellan Sverige och New York kan det hända att du vaknar väldigt tidigt i New York. Använd detta till din fördel och lär känna New York tidigt på morgonen, när inte så många människor är uppe ännu. Man kan ha jetlag i flera dagar efter flygresan men det är olika från person till person.

Motarbeta jetlag

Det är bättre att försöka förebygga jetlag i förväg än att mödosamt försöka bekämpa jetlag i New York. Tips för att förebygga jetlag är till exempel att anpassa sig till tidszonen i New York innan du flyger och att inte dricka alkohol under de första dagarna av din resa. Det betyder att om du planerade att göra Rooftop Bar Tour, tänk på att inte planera in den första dagen utan hellre lite senare.

Åker till New York inom kort och vill få rabatterbjudanden?  Registrera dig till mitt nyhetsbrev som skickas ut varannan vecka här nedan.

Vad är klockan i New York?

Om du bor i Sverige drar du av 6 timmar (5 timmar på sommaren) från din nuvarande tid hemma. Det är nuvarande tid i New York.

Vilken tidszon är New York i?

New York ligger i tidszonen UTC-5, men på sommaren ändras den till UTC-4. Sverige ligger 6 timmar före New York.

Hur många timmar är tidsskillnaden i New York?

Det finns en tidsskillnad på 6 timmar mellan New York och Sverige. Tänk också på att det också är sommar- och vintertid i New York.

Har New York sommartid?

Det är vintertid förutom sommartid i New York. Du kan läsa mer om sommartidens början här.

Hur förhindrar man jetlag?

Förhindra jetlag även innan du flyger till New York. Se fler tips mot jetlag i artikeln här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat