Deno’s Wonder Wheel Amusement Park på Coney Island

Deno’s Wonder Wheel Amusement Park på Coney Island - Pariserhjul

Deno’s Wonder Wheel Amusement Park på Coney Island är en nöjespark på stranden. Nöjesparken på New Yorks Coney Island är känd för pariserhjulet med samma namn men erbjuder också åkattraktioner som Phoenix Roller Coaster och Spook-A-Rama. På Deno’s Wonder Wheel betalar du per attraktion och priserna kan variera.

En tur med Wonder Wheel ingår i priset med New York Pass.

Contents

Deno’s Wonder Wheel i New York

1920 öppnade ett av de första pariserhjulen i Coney Island. Det dröjde inte länge förrän attraktionen, som kallades Wonder Wheel, blev berömd. 1983 köpte Denos Vourderis nöjesparken och bytte namn till Deno’s Wonder Wheel. Han utökade nöjesparken till att omfatta mer än tjugo åkattraktioner för alla åldrar. Denos nöjespark har också varit inspelningsplats för bland annat Men in Black 3, The Blacklist och Wonder Wheel.

Attraktioner i Deno’s Wonder Wheel Amusement Park

I Deno’s Wonder Wheel Amusement Park hittar du attraktioner för unga och gamla: Det stora pariserhjulet, en karusell, berg- och dalbanor, med mera. Nöjesparken kan jämföras med en folkpark. Coney Island är platsen för underhållning i New York. Vissa attraktioner har varit här i över hundra år och har blivit kända på grund av detta.

Deno’s Wonder Wheel Amusement Park på Coney Island - Attraktioner Deno’s Wonder Wheel Amusement Park på Coney Island

Wonder Wheel

Deno’s Wonder Wheel är en världsberömd attraktion och har förklarats som ett NYC-landmärke, vilket ger pariserhjulet en skyddad status. Du kan beundra New Yorks skyline från 45 meter upp. Det som är speciellt med det här pariserhjulet är att 16 av de 24 vagnarna rör på sig. De svängande vagnarna glider till mitten av hjulet och när hjulet svänger glider de mot pariserhjulets omkrets. De andra åtta vagnarna står stilla.

En tur på Wonder Wheel ingår i priset på New York Pass.

Phoenix Roller Coaster

Åk med en hastighet av 53 kilometer i timmen på Phoenix Roller Coaster. Den här berg- och dalbanan byggdes av ett nederländskt företag och öppnades 2021. Phoenix i Deno’s Wonder Wheel går att åka för alla i familjen. I Phoenix hänger dina fötter fritt i luften, och du kan nästan röra Deno’s Wonder Wheel på grund av de spännande vändningar berg- och dalbanan tar.

Spook-A-Rama

Om du vågar kan du ta en tur i Spook-A-Rama genom det hemsökta huset fyllt med skelett, stora råttor och andra skrämmande scener. Kanoner skjuts och zombies kommer upp från en kista. Kliv in i en gammal trätunna som fungerar som en vagn och låt dig föras med.

Eric tipsar: “Förutom de olika attraktionerna kan du också äta något i nöjesparken, till exempel en pizza på Famiglia Pizzeria, något sött från Deno’s Sweet Shoppe eller den världsberömd varmkorven hos Nathan’s. Varmkorvarna rekommenderas absolut!”

Denos Wonder Wheel Amusement Park på Coney Island - Nathans Famous Hot Dog Denos Wonder Wheel Amusement Park på Coney Island - Kiosk

Praktisk information

Deno’s Wonder Wheel ligger mellan olika delar av den andra nöjesparken på Coney Island: Luna Park. Biljetter till åkturerna kan köpas i en biljettkiosk. Du kan betala kontant eller med kreditkort.

Coney Island nås enkelt med tunnelbanan. Linjerna N, D, F eller Q tar dig till tunnelbanestationen Coney Island, som också är det sista stoppet. Härifrån går du till boulevarden där ingången till Deno’s Wonder Wheel Amusement Park ligger.

  • Plats: Coney Island
  • Öppettider: Deno’s Wonder Wheel har öppet från slutet av mars/början av april till slutet av oktober

Vad kostar inträde till Deno’s Wonder Wheel Amusement Park?

Deno's Wonder Wheel Amusement Park är gratis att besöka. Man betalar per attraktion.

Är det lätt att åka ut till Deno's Wonder Wheel på Coney Island?

Deno’s Wonder Wheel på Coney Island är lätt att nå med tunnelbana.

Vad är Deno’s Wonder Wheel i New York?

Deno's Wonder Wheel i New York är en nöjespark med det berömda pariserhjulet Wonder Wheel. Läs mer här.

Vad är skillnaden mellan Luna Park och Deno’s Wonder Wheel på Coney Island?

Båda temaparkerna ligger på Coney Island men har olika attraktioner. Läs mer här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat