Theater District i New York

Theater District i New York

Teaterdistriktet i New York är hjärtat av stadens underhållning. Theater District sträcker sig från West 40th Street till West 54th Street och West 6th Avenue till östra 8th Avenue. Broadway åker genom området. Det sträcker sig även över det berömda Times Square. Många av teatrarna i New York finns i denna del av Manhattan.

Vad man kan göra i Theater District i New York

Teaterdistriktet kallas för Manhattans hjärta och med en bra anledning. Området har fått sitt namn på grund av alla teatrar men även från alla inspelningstudior, skivbolag, teateragenturer och ABC Television Studios.

Broadway sträcker sig genom hela teaterdistriktet  och är den äldsta gatan på Manhattan som går mellan norr och söder, hela 29 km lång! Delen som går genom teaterdistriktet kallas även för The Great White Way på grund av alla ljus och neonreklam. Det finns många olika Broadwayshower att välja mellan och det finns något för alla.

Theater District i New York - Forever21 Theater District i New York - Broadwayshower

Broadwayteatrar

Showen är förstås det som drar mest men även teatern i sig kan vara en sevärdhet. Winter Garden teatern byggdes för hästhandel och stall men byggdes om till teater i 1911. De två äldsta teaterna i New York är Lyceum och The New Amsterdam Theater som båda öppnade dörrarna för första gången i 1903. Lyceum är även en av de minsta teaterna trots sina tre våningar! The New Amsterdam Theater är flaggskeppsteater för Disney Theatrical Productions som just nu visar Aladdin. Det sägs att en kvinna i en grön klänning spökar på scenen varje natt. Ryktet är att hon tidigare var en dansös. Nu kan du se Back to the Future: The Musical här.

Skillnaden mellan Broadway och off-Broadway

Teatrarna i det här området kan delas in i två olika kategorier: Broadway och off-Broadway. Man ska inte läsa det allt för bokstavligen eftersom skillnaden ligger mellan vad för slags teater och hur stor teatern är. Off-Broadwayshower kan ta emot 100-500 besökare och är ganska små, och ger även ibland experimentella, föreställningar. Broadwayteatrar kan däremot inhysa en större publik och har föreställningar som går år efter år. Tänk på berömda musikaler som The Lion King (Lejonkungen), Hamilton och Chicago. Nästa alla fyrtio officiella Broadwayteatrar ligger vid och runtom Broadway Street på Manhattan. Kul fakta: om en Broadwayshow inte visas på en av dessa teatrar kan den inte bli nominerad för en Tony Award!

Theater District i New York - Harry Potter Theater District i New York - M&M Store

Rundturer på Broadway

Rundturer på Broadway är ett intressant sätt att lära sig mer om området. Du kan förstås upptäcka området på tu man hand men om du vill höra mer om dess historia, skådespelare, byggnader och olika hemliga ställen rekommenderar jag att du bokar en guidad rundtur på Broadway.

Vill du lära dig ännu mer om Broadway? Boka då en Broadway Theater Walking Tour. Under en två timmar lång guidad rundtur får du höra mer om Broadways historia. Du kommer att besöka alla viktiga platser, från statyer till berömda teaterplatser och höra mer om områdets historia. Ett måste för alla Broadway-fans!

Vill du se vad som döljer sig bakom kulisserna på Broadway? Med Broadway Behind the Scenes Tour kommer du att besöka en repetitionsstudio som ger dig chansen att få en titt bakom gardinerna. Guiden tar dig med på en guidad tur på 2 timmar i teaterdistriktet och berättar allt om Broadways historia.

Du kan också gå till Museum of Broadway där du kan lära dig mer om Broadways fantastiska historia och inflytande. Det här interaktiva museet berättar om Broadways historia och erbjuder dig en titt bakom kulisserna.

Times Square

I mitten av teaterdistriktet hittar du Times Square. Den populära turistattraktionen i mitten av New York med sina röda trappor, gula taxibilar och alla reklamljus i neon. Times Square är en av de mest fotograferade platserna på Manhattan. Det är ofta helt fullt med folk överallt men det är inte allas stora favorit och många New York-bor undviker området. Många stora butikskedjor har sina flaggskeppsbutiker i området och det finns även stora restauranger och hotellbyggnader intill Times Square. Det är även här som jag rekommenderar att börja en sightseeingtur med Hop on Hop off bussarna eftersom de är relativt tomma i början av turen.

Hotell i Theater District

Om du planerar att gå och se flera Broadwaymusikaler, är det trevligt att boka ett hotell i närheten. Det finns många bra val av hotell i Theater District. Bra alternativ är till exempel Riu Plaza och Sheraton Times Square. Om du vill bo i en lägenhet är Radio City Apartments min favorit i området.

Theater District i New York - Times Square

Theater Districts historia

Tidigare var det dock annorlunda, mellan 1960-talet till 1990-talet ansågs Times Square vara ett farligt område att vistas i på grund av alla go-go barer, sexbutiker och porrbiografer. I mitten på 1990-talet bestämde den dåtida borgmästaren av New York Rudolph Giuliani sig för att städa upp i området och banade väg för turistnäringen. Företaget Walt Disney hjälpte även till i uppbyggandet av Times Square som en besöksvänlig plats, och de köpte även den nedgångna New Amsterdam Theater, helrenoverade den, och även hela området från 42nd Street till 53rd Street och från 6th Avenue till 8th Avenue.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat