Tax Free shopping i New York

Tax Free shopping New York

Jag får många frågor angående tax free shopping i New York. Så om du letar efter de bästa ställen för lägre priser i NYC ska du fortsätta läsa. I USA har man inte en nationell moms på produkter utan det varierar per stat, kommun (eng: county) och stad. New York är bland de städerna med högst moms i hela landet, 8,875%. I New Jersey är momsen 6,625%. I Sverige betalar man oftast hela 25% i moms vilket innebär att det lönar sig att handla i New York istället för i Sverige.

New York Sales Tax

Momsen på 8,875% i New York City Tax har följande indelning: 4,5% New York moms, 4% New York State moms och 0,375% Metropolitan Commuter Transportation Distrikt pålägg.

Priser visas alltid utan moms i alla affärer och restauranger i New York. Anledningen är att man räknar olika moms. Momsen läggs alltid på vid kassan.

Tax free shopping i New York

Det är ingen moms (tax free) på inköp av kläder och skor under 110 dollar i New York. Regeln gäller för varje produkt. Om du köper fler produkter och det totala värdet överstiger 110 dollar, betalar du ingen moms så länge värdet av varje produkt inte överstiger 110 dollar. För produkter över $110 är momsen 4%. Det är ingen moms på dagstidningar och andra tidningar, mat från mataffärer, eller receptbelägda läkemedel.

Outletshopping

Om du vill spara pengar på shopping i New York rekommenderar jag att åka till en outlet i New York eller New Jersey. Där finns det inte bara många butiker inom bekväma promenadavstånd men momsen varierar i de här städerna och du kan spara ännu mer pengar (eller köpa mer kläder!).

Woodbury Common

Woodbury Common (skrivs ibland även som Woodbury Commons) ligger i New York State i staden Woodbury. Momsen i Woodbury är 8,63% vilket är lite lägre än i New York city. Samma regler gäller för kläder och skor – alla kläder under $110 är utan momstillägg och över det beloppet är det 4% moms.

Läs mer om Woodbury Common här

Jersey Gardens

Om du vill ha en perfekt shoppingrunda, shoppa tax free i New Jersey på Jersey Gardens (skriv även ibland som Jersey Garden). Eftersom Jersey Gardens ligger i New Jersey State, i Elisabeth, är det andra momsregler som gäller. Det är ingen moms på skor och kläder alls. För alla andra produkter är momsen 3,3125% eftersom Jersey Gardens är en del av Urbans Enterprise Zone Program. Om du shoppar utanför Jersey Gardens gäller den vanliga momsen på 6,625%.

Läs mer om Jersey Gardens här

Få tillbaka moms i New York

I USA kan man inte få tillbaka pengar från momsen när man lämnar landet. Letar du fortfarande efter turistrabatt? Utländska medborgare kan få extra rabatt hos Macy’s New York. Kom ihåg att det finns ett maximalt antal produkter (eller maximale värde) som du kan ta med dig till Sverige utan att betala importavgifter. Du kan läsa mer om att ta med sig produkter från New York här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat