Resa ensam till New York

Resa ensam till New York

Vill du åka ensam till New York? Du kan göra det utan risk! New York är den perfekta platsen att resa till på egen hand, och det är mycket vanligt att shoppa, gå på konsert eller äta på restaurang på egen hand. Staden är full av singlar, och lokalbefolkningen gillar också att göra saker på egen hand som ett välkommet avbrott från sina hektiska liv. Ingen kommer att bli förvånad över att du gör saker ensam. Det är också en väldigt säker stad med många möjligheter att träffa nya människor.

Contents

Resa ensam i New York

New York lämpar sig utmärkt för en ensamresa. Det är lätt att navigera och ta sig runt i staden, och med så många saker att göra finns det ingen chans att du kommer att bli uttråkad. Att vara ensamresenär i New York har också sina fördelar: Du behöver inte kompromissa om vilka sevärdheter du ska besöka, hur många timmar du ska spendera på shopping eller vilka restauranger du ska äta på.

New York-borna är kända för att vara vänliga och pratsamma, och om du vill träffa andra människor kan du till exempel välja att bo på vandrarhem eller följa med på en Rooftop Bar Tour. Det finns med andra ord ingen anledning att ha tråkigt eller känna sig ensam.

Saker att göra under en solo-vistelse i New York

New York erbjuder oändliga möjligheter, även för ensamresenärer, så det är troligen bara din budget som sätter gränsen för vad du kan göra.

Sightseeing och underhållning

Jag rekommenderar alltid att du köper ett New York rabattkort, och det är också mycket fördelaktigt för ensamresenärer. Det är det billigaste och enklaste sättet att besöka sevärdheter, och rabattkorten ger tillgång till många av de främsta sevärdheterna i New York. Jag kan också rekommendera att du ser en av Broadwayshowerna samt går och ser en sportmatch. Om du vill inleda en konversation med lokalbefolkningen är en basebollmatch ett bra val. Basebollmatcherna är ofta långa, så det finns gott om tid för en pratstund över en kall öl.

Äta ute

Det är väldigt vanligt att äta själv i New York, även på restauranger. Även om det inte är ett krav, är det mest vanligt att sitta i baren när man går till en restaurang på egen hand. I baren kan du också inleda en konversation med den vänliga personalen eller andra matgäster. Om du föredrar mer avslappnade middagar har du naturligtvis också gott om kaféer och trevliga matställen att välja mellan. Du kan också köpa mat att ta med dig och njuta av din måltid i en av de många parkerna i New York.

Om du är sugen på något hemtrevligt finns det också svenska matställen runt om i staden där du garanterat kommer att träffa andra gäster.

Utelivet

Om du vill uppleva New Yorks nattliv i sällskap med andra rekommenderar jag Rooftop Bar Tour som nämns ovan. Alive After Five Cruise är också ett trevligt alternativ och ett bra tillfälle att träffa nya människor medan du njuter av Manhattans skyline och en god drink.

Eller följ med på Speakeasy Bar Tour, där du kan besöka några dolda barer och mingla med andra deltagare på turen.

Transport

Jag rekommenderar att du bokar en biljett för transfer från New Yorks flygplats till ditt hotell. Det är en billig och enkel lösning, och du behöver inte oroa dig för att hitta vägen eftersom bussen tar dig direkt till ditt hotell. Ett annat tips är att köpa ett MetroCard för New Yorks tunnelbana eftersom det är ett snabbt och billigt sätt att ta sig runt i staden. Ta dock inte tunnelbanan sent på kvällen när du reser ensam, utan ta en taxi i stället.

New York hotell för ensamresenärer

Midtown Manhattan är ett bra ställe att bo på eftersom många sevärdheter ligger inom promenadavstånd. Du kan därför göra saker i närheten av ditt hotell och undvika att ta tunnelbanan sent på kvällen. Pod Hotel 51 och Pod Hotel 39 är bra val för en ensamresa till New York eftersom de erbjuder bra priser och möjlighet att träffa andra resenärer i de gemensamma utrymmena. Yotel är också mycket lämpligt för soloresenärer. Jag rekommenderar särskilt citizenM Times Square och citizenM Bowery, två av mina favorithotell i New York. De erbjuder en bekväm vistelse med alla faciliteter man behöver, och båda har en trevlig takbar där du kan koppla av efter en lång dag med sightseeing.

Letar du efter en billigare vistelse i New York? Då rekommenderar jag ett hotell i Long Island City. Det är ett billigare alternativ och du kan enkelt ta tunnelbanan till Midtown Manhattan därifrån. På natten är det dock bäst att ta en taxi till ditt hotell i Long Island City i stället för att använda kollektivtrafiken. Ett vandrarhem i Midtown Manhattan är också värt att överväga för en budgetvänlig vistelse med möjlighet att träffa andra resenärer. HI NYC Hostel på Amsterdam Ave, till exempel, anordnar ofta aktiviteter, så det är ett bra ställe att träffa nya människor.

Kvinnlig ensamresenär i New York

Du behöver inte oroa dig för din säkerhet i New York om du är kvinna och reser ensam. Generellt sett är det en väldigt säker stad. Du bör dock vidta vissa försiktighetsåtgärder precis som i andra storstäder. Använd det sunda förnuftet och var medveten om din omgivning. Gå inte genom parkerna på natten och undvik mörka och öde områden. Se till att du tar en taxi i stället för att använda kollektivtrafiken på natten.

Det är en bra idé att välja ett hotell eller vandrarhem i Midtown Manhattan, där staden lever upp till sitt smeknamn: Staden som aldrig sover. Människor och stadsljusen fyller gatorna i stadens centrum under dygnets alla timmar, vilket gör det säkrare att gå på gatorna här på natten än i vissa andra stadsdelar i New York. Det är värt att lägga ut extra pengar på ett centralt beläget hotell, så att du slipper resa långa sträckor på natten. Det går bra så länge ditt hotell ligger söder om 90th Street.

Är det säkert att resa ensam i New York?

Ja! New York är en väldigt säker stad och det är helt OK att resa dit ensam. Precis som i andra storstäder finns det några försiktighetsåtgärder du bör vidta. Läs mer här.

Vad kan man göra ensam i NYC?

Möjligheterna är oändliga! Du kan shoppa, ta en guidad rundtur till olika takbarer, se en Broadwayshow eller en sportmatch, och så mycket mer. Läs alla mina tips för en ensamresa till New York här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat