Rundtur bland dolda (speakeasy) barer i New York

Köp dina biljetter nu
Prohibition Era Bar Experience i New York   Drinkar

Upptäck New Yorks dolda barer (svartklubbar eller ”speakeasy” barer) med Prohibition Era Bar Experience rundturen. Den här speciella rundturen tar dig till fyra unika barer på Manhattan! Förbudstiden var ett försök att begränsa alkoholkonsumptionen i USA på 1920-talet. Men, som du vet finns det ett undantag för varje regel och det är det du får se.  Det fanns en hel del illegala barer i USA under den här perioden och några av dem väntar på dig i New York med samma dekor och stämning som under förbudstiden. Men de är inte alltid lätta att hitta på egen hand!

Boka dina biljetter här för en rundtur bland dolda barer i New York

Besök en speakeasy bar i New York

Du kan besöka en speakeasy bar i New York och bli förflyttad tillbaka till 1920-talet. De här barerna accepterar inte förbokningar, de är ganska exklusiva och svåra att hitta eftersom de ligger på de mest oväntade ställena. Det är därför som jag rekommenderar dig att du följer med på Prohibition Era Bar Experience Tour. Rundturen leds av en kunnig guide som även berättar om New York stadsdelar och om Förbudstiden. Under turen kommer du enkelt in på flera olika barer.

Rundtur bland dolda (speakeasy) barer i New York - McSorleys Rundtur bland dolda (speakeasy) barer i New York - Speakeasy

Det glada 1920-talet

Efter det första världskriget kom det glada 1920-talet. USA:s välfärd växte snabbt och folk ville ha mycket frihet och underhållning. Nattklubbarna blev centrum för det sociala livet. Sedan kom Förbudstiden och satte stopp på allt det roliga. Tillverkande och transport av alkoholhaltiga drycker blev förbjudet men istället för att bli till något positivt ledde det till stor kriminalitet och mycket våldsamma situationer: tider med Lucky Luciano och Al Capone. Antalet svartklubbar växte fort i hela USA och alkoholkonsumtionen fördubblades.

I New York kallades klubbarna “speakeasies” eftersom man inte pratade högt om deras existens och man pratade även med låga röster inomhus för att inte locka uppmärksamheten till sig från grannar och polis. Förbudstiden slutade år 1933 men svartklubbarna fortsatte sin verksamhet. Cocktails uppfanns under den här tiden helt enkelt för att dölja smaken av alkohol. Nu för tiden är det nästan otänkbart att ha en helkväll ute utan en cocktail!

Eric tipsar: Jag har varit på en del barer i New York men under den här rundturen besökte jag faktiskt ett antal nya för första gången. De är barer som på grund av sina blygsamma entréer du i vanliga fall inte skulle märka eller besöka. Den här rundturen är perfekt för att upptäcka dessa små pärlor inför nästa besök.

Praktisk information

  • Avgångsplats: Lower East Side
  • Avgångstid: kl. 17.45
  • Längd: 3 timmar (ungefär)
  • Klädkod: Vårdad klädsel och inga gymnastikskor eller baggy jeans
  • Minimiålder är 21 år. Du kommer att behöva visa giltigt leg.

Köp dina biljetter här för en rundtur bland speakeasy barer i New York

Vill du ta en rundtur till dolda barer på en annan dag? Boka då den här NYC Speakeasy rundturen.

Rundtur bland dolda (speakeasy) barer i New York - Cocktailbar Hidden speakeasy bar tour in New York Pawn Shop

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat