John F. Kennedy International Airport (JFK)

JFK Airport

JFK Airport är även känd som bara JFK eller Kennedy Airport, och det är den största och mest livliga flygplatsen i New York. Flygplatsen vars officiella namn är John F. Kennedy International Airport har döpts efter USA:s 35e president.

Denna flygplats i New York är belägen i Queens, 15 miles (26 km) från Manhattan, och det finns flera transportmedel till staden. Du kan läsa mer om JFK International Airport och alla transportmedel här.

Landa på JFK Airport

När du har landat på JFK Airport i New York behöver du ta dig igenom tullarna. Flygplatsen kan vara överbelamrad beroende på hur många flyg som landar samtidigt. Med lite tur är du ute inom en timme, men det kan också ta två timmar eller mer.

Alla behöver gå igenom tullarna när man går in i USA, och behöver ett ESTA för att göra det. Du kan gå igenom tullarna med flera personer. Varje besökare fotograferas och ger sitt fingeravtryck vid en passkontroll. När du tagit dig genom tullarna kan du hämta ut ditt bagage.

Eric tipsar: “Vanligt vis ställer tullen några enkla frågor till dig, som vad syftet med din resa är och hur länge du planerar att stanna i New York.”

JFK Airport Ankomst JFK Airport Terminal

Transport från JFK Airport till Manhattan

Det finns flera sätt att resa från JFK Airport till Manhattan. Till exempel kan du ta en taxi, i förväg ordna en privat transport eller använda kollektivtrafiken. Du kan se alla alternativ i Erics New York Transfer Planner och planera allt i förväg.

JFK AirTrain

JFK AirTrain är ett utmärkt sätt att resa till och från JFK Airport! Det här obemannade tåget kör förbi alla terminaler och åker sedan till två tunnelbanestationer närmare staden. Därifrån kan du gå vidare New Yorks tunnelbanesystem och åka in till Manhattan.

Läs mer om JFK AirTrain och köp dina biljetter här

Avgångar från JFK Airport

När du flyger från JFK Airport avgör flygbolaget du reser med vilken terminal du behöver gå till. Om du flyger med British Airways behöver du vara vid Terminal 8 och om du flyger med Aer Lingus behöver du vara vid Terminal 5.

När du checkat in bagaget och tagit dig igenom tullarna finns det ett strålande utbud av restauranger, outlets, butiker med mera så att du kan spendera tiden på ett trevligt sätt innan ditt flyg.

Lounger på JFK Airport

Det finns inget bättre än att boarda ett plan när du är helt avslappnad och redo för din resa, och loungen är den bästa platsen att koppla av innan flygningen. När du reser från Terminal 4 kan du köpa inträde till Virgin Clubhouse Lounge där du kan avnjuta mat och dryck, samt till och med använda duscharna för att uppfriska dig.

Köp dina biljetter till Virgin Clubhouse Lounge här

TWA Hotel

TWA som även är känt som TWA Flight Center är beläget alldeles bredvid Terminal 5 på JFK Airport. Stället som från början var en fullt fungerande terminal har 2017 transformerats till det här ovanliga hotellet på JFK Airport. Utomhuspoolen har en utsikt över landningsbanan och inuti finns det en bar och ett museum.

Även rummen har en utsikt över landningsbanan och kan antingen bokas för övernattning eller bara några timmar under dagen. Att stanna här är ett utmärkt alternativ om ditt flyg går tidigt på morgonen eller väldigt sent på kvällen eller om du behöver stanna längre på JFK.

JFK Airport TWA Hotel JFK Airport TWA Hotel lobby

Hotell nära JFK Airport

Det finns flera hotell runt JFK Airport. Dessa är perfekta ställen att bo på om du anländer sent på kvällen, har ett tidigt flyg eller en lång mellanlandning i New York. Bo till exempel på Fairfield Inn by Mariott JFK Airport, Hampton Inn NY-JFK eller Comfort Inn JFK Airport. Alla hotell inkluderar frukost och erbjuder gratis transfer till och från flygplatsen.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat