+ POOL i New York

+ POOL i New York

+ POOL i New York är inte som alla andra simbassänger i New York City. Det är ’’världens första vattenfiltrerande och flytande simbassäng’’ och den finns i New York. Det började med att tre vänner hade en intressant och nyskapande idé som de presenterade på Kickstarter. + POOL projektet startade med den överraskande upptäckten att den här världsmetropolen som har så mycket att erbjuda inte har rent vatten att simma i, förutom i de vanliga simbassängerna.

Simma i floden

Initiativtagarna till + POOL ville använda sig av flodvattnet som redan fanns tillgängligt istället för att bygga ytterligare en simbassäng. Helt enkelt att få lokalbefolkningen i New York uppskatta deras egna floder mer genom att få dem att simma i dem. Istället för att rengöra en hel flod bestämde de sig för att ta projektet stegvis framåt och började med att rengöra en ’’liten’’ del av East River. 860 m2 närmare bestämt. Se det som ett stort filter som man har lagt i vattnet. Plus ’’+’’ hänvisar till de specifika attribut som den här bassängen med olympiska mått har, och bassängen har faktiskt formen av ett ’’+’’.

Naturligt rent flodvatten

Det fungerar så här: plusset ’’+’’ flyter i floden och dess väggar har inbyggda filters som tar bort alla bakterier och giftiga ämnen, så när vattnet, som består av nästan två miljoner liter per dag, kommer in i bassängen är det rent och klart att simma i. Det hela sker på ett naturligt sätt och utan kemikalier eller tillsatser. Den här bassängen är inte bara ett nytt exempel på fantastisk avkoppling. Det är även ett steg framåt i utvecklingen hur man kan rengöra floderna i New York.

Din egen kakelplatta hos + POOL

+ POOL ska vara till för alla. Det är därför som den är designad som fyra bassänger i en. Den består av en barnbassäng, en sportbassäng, en för bansimning och en loungebassäng. Det är ännu inte känt när + POOL har sin invigning. Just nu så finns det en tillsvidare version av bassängen som heter ’’Float Lab’’. Det genomgår nu en testfas vid Pier 40 i Hudson River Park. Det kommer flyta där hela året om för att se hur filtren beter sig under olika säsonger. Under tiden tillverkar de kakelplattorna som har namn ingraverade på varje sponsor som ger en donation till projektet.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat