Nyårsdagen i New York 1-1/2025

Nyårsdagen i New York

Firar du nyårsdagen i New York? Det är redan en bra start på det nya året! Men vad har New York att erbjuda den 1 januari? Det finns många olika aktiviteter att välja mellan som att få lite frisk luft, skridskoåkning, museumbesök, en trevlig brunch eller njuta av utsikten från Top of the Rock.

Nyårsafton i New York

Många människor går ut för att fira och festa under nyårsnatten och det finns massor av olika aktiviteter på nyårsafton i New York. Likväl som i Sverige är de flesta lediga dagen efter nyår, så det finns tid till att vila ut efter en natt ute på stan. Efter du har vilat ut är det dags att bege sig in till city för att göra New York. Se min eventkalender för att se vad du kan göra på nyårsdagen eller läs mina tips här nedan.

Vad kan du göra på nyårsdagen i New York?

Det finns en hel del kul att göra i New York under nyårsdagen, även för familjer. Nästan allt är öppet och eftersom det är ett nytt år, finns det även en del extra aktiviteter. Nedan hittar du mina favoriter för nyårsdagen i New York. Eller se här vad som är öppet på nyårsdagen i NYC.

Äta brunch

På nyårsdagen är det väldigt populärt att gå ut och äta brunch. Om du planerar att gå ut för brunch är det säkrast att förboka bord.

Många New York-bor brukar även gå och se en film på eftermiddagen efter brunchen. Det finns två biografer som jag skulle rekommendera: AMC eller Regal på 42nd Street.

Besöka parker och museer

Det är skönt att få lite frisk luft efter nyårsfirandet. Du kan åka skridskor på en av New Yorks isrinkar, antingen vid Rockefeller Center, Bryant Park eller i Central Park. Det är även trevligt att ta en promenad i Central Park, varför inte även besöka Central Park Zoo. Alla djurparkerna, med undantag för Bronx Zoo,  har öppet på nyårsdagen.

De flesta museer i New York håller öppet även under nyårsdagen men Metropolitan är stängt. Besök ett av de populära museerna på nyårsdagen som till exempel MoMa, American Museum of Natural History, Guggenheim och Metropolitan Museum of Art. Det är perfekt att besöka ett museum när det är kallt ute vilket dock oftast innebär att det är mycket folk inne på museerna.

Nyårsdagen i i NYC - Skridskoåkning i Central Park Nyårsdagen i New York - American Museum of Natural History

Shoppa på nyårsdagen

Vill du shoppa? Inga problem, de flesta affärer har öppet på nyårsdagen. Alternativt, du kan även köpa biljetter till Woodbury Common i New York och shoppa bland outlets. Glöm inte att ta med en tom resväska ut så blir det lättare att ta med dina inköp tillbaka till hotellet.

Utsikt från Top of the Rock

Självklart! Besök Top of the Rock och njut av en fantastisk utsikt på den första dagen på året. Tänk på att det är bäst att besöka Observation Deck när det är molnfritt då är sikten klar och du kan titta ut över Manhattan. Klä dig varmt då det oftast är mycket kallt uppe på Observation Deck!

Nyårsdagen i New York - Utsikt från Top of the Rock Nyårsdagen i New York - Top of the Rock vid solnedgång

Besök en Broadway musikal

Det finns ofta minst ett par olika Broadwaymusikaler som visas på nyårsdagen i New York. Efter en fullspäckad dag med brunch, skridskoåkning och promenad är det perfekt att avsluta första dagen på det nya året med en Broadwayshow. Du kan återhämta dig från nyårsafton och njuta av en show i världsklass. Obs. att inte alla shower visas på nyårsdagen så undersök datumen innan. The Salute to Vienna, den årliga konserten vid Lincoln Center’s David Geffen Hall är också väl värd att upplevas.

New Year’s Dive

Är du i New York under New Year’s Dive? Eller föredrar du att vara åskådare och se när andra trotsar kylan? Då ska du gå till den årliga Polar Bears Club på Coney Island, en sann New York tradition. Eventet på Coney Island är så populärt att dem t.o.m. visas på tv varje år. Det är ett perfekt sätt att bli fri från baksmällan!

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat