Nyårsafton i New York 31-12/2024

Nyårsafton i New York

Det är en dröm hos många att fira nyårsafton i New York. New York är känt för sin fester och ceremonin på Times Square. Oavsett om du är ung eller gammal, med vänner eller småbarn, det finns något för alla i New York. Vill du inte stanna på en bar eller klubb hela natten? Det finns många olika sorters nyårsfirande som i Central Park till exempel eller ombord på en båt.

Evenemang för NYE 2024 är ännu inte tillgängliga
Vill du få ett e-post så snart evenemangen är tillgängliga? Skicka ett meddelande till mig vid [email protected] så skickar jag ett meddelande till dig samma dag som biljetterna börjar säljas.

Contents

New Year’s Eve Ball Drop på Times Square

Den världsberömda Ball Drop ceremonin på Times Square är varje år. Hundratusentals personer samlas för att se när en gigantisk boll faller från One Times Square byggnaden. När bollen landar vid midnatt brister alla ut i jubel. Det här ser fantastiskt ut på TV men i verkligheten är det inte särskilt trevligt. Först och främst är det är det mitt i vintern och det blir riktigt kallt i New York. För att få en bra plats, anländer många 12-18 timmar innan Ball Drop! Föreställ dig hur det är att stå där utan tillgång till en toalett. Det är mycket besvär för något som endast tar 10 sekunder. Det är ingen fest efteråt (efter 00:15 är Time Square helt tomt eftersom alla letar upp en toalett). Det är inga fyrverkerier på Times Square och det är förbjudet att dricka alkohol på gatorna. Så mitt råd är att hoppa över ceremonin.

New Year’s Eve Times Square Ball Drop Party

En normal biljett till en nyårsfest i en New York bar eller restaurang kostar mellan 250 och 500 dollar. Att se The Ball Drop live kan också ses från fester.

Nyårsafton i New York - Folkmassor på Times Square

Bästa alternativet på nyårsafton: båtturer

Det bästa sättet att ha en bra tid på nyårsafton i New York är att ta en båttur. Det blir inte en vanlig båttur men snarare en nyårsfest på en båt med en vy över Manhattan skyline medan fyrverkerierna firas av över Hudsonfloden vid midnatt, med ett glas champagne i handen. Det finns olika båtturer du kan välja mellan på nyårsafton, några är inklusive middag eller en live DJ, medan andra är mer lyxiga. Alla har en öppen bar, man skålar i champagne vid midnatt och du får garanterat en härlig kväll!

Se alla olika nyårskryssningar här

Nyårsfester

New York har alltid ett livligt nattliv och du kan föreställa dig hur det är på nyårsafton! Alla som vill dansa in det nya året, finns det otaliga alternativ att välja mellan. Jag har gjort ett personligt val och delat in dem beroende på ålder/sort fest. Om du firar nyår i New York utan att ha gjort planer innan för kvällen riskerar att bli djupt besvikna. Du kan inte bara dyka upp i sista sekund: även om du får tag på en biljett får du betala det dubbla priset. Det bästa är att köpa biljetter så långt i förväg som möjligt.

Ta en titt på mina personliga val på den här webbsidan och boka biljetterna direkt

Central Park på nyårsafton

Familjer som spenderar nyårsafton i New York bör gå till Central Park. Barn i alla åldrar kan njuta av firandet där. Det fyras av raketer vid midnatt från Bow Bridge-Cherry Hill, mitt i Central Park (ligger mellan 71st och 74th Streets) och man ser fyrverkerierna från de flesta platser i Central Park.

Nyårsmiddag

De flesta restauranger stänger tidigt på nyårsafton för att förbereda sig för sina egna fester, särskilt restaurangerna runt Times Square. Det gör det lite svårt att hitta ett ställe att äta middag på eller ett ställe att stanna fram till midnatt.

Om du vill ha en middag senare på kvällen och vill fira nyårsafton på restaurangen kan du boka detta New Year’s Dinner Gala på Rockefeller Center.

Eric tipsar: “Det bästa är att ta en båttur enligt mig, du får en fantastisk utsikt över fyrverkerierna utan folkmassorna. Båten kommer tillbaka till kajen vid 01:00 tiden. Det är en mardröm att försöka hitta en taxi på nyårsafton. Ta tunnelbanan, som åker dygnet runt, istället och använd ditt MetroCard.”

Vad kan man förvänta sig av nyårsafton i New York?

Massor av människor. Eftersom det är en av de mest populära tiderna att besöka The Big Apple kommer staden att vara full av människor. De flesta butiker, restauranger och attraktioner kommer att vara öppna som vanligt den 31 december, även om de stänger lite tidigare än vanligt. Eftersom Times Square börjar fyllas och förbereda sig för Ball Drop runt lunchtid, kommer attraktioner, butiker och andra aktiviteter i området inte att vara öppna under dagen. Se här vad som är öppet på nyårsafton i New York.

Nyårsafton i New York - Dekorationer

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat