Mobildata och ringa samtal i New York

Mobilsurf och ringa med mobilen i New York

Vad kostar det att använda mobildata i New York? Det beror på hur ofta du behöver vara uppkopplad under din vistelse, eller om du vill logga in lite då och då. Om du är en av de första, se till att köpa ett prepaid USA SIM-kort. Ibland kan svenska operatörer ha höga priser för mobilsurf (även för samtal och textmeddelanden) och man kan köpa ett SIM-kort för ett obegränsat datapaket för 4G eller 5G. Annars kan du också använda hotellets WiFi eller olika WiFi hotspots i city.

Eric’s New York

I New York finns det många platser där du kan använda gratis WiFi. Till och med gamla telefonautomater har blivit WiFi hotspots, så kallade LinkNYC. Det är förstås, det billigaste sättet att vara online på och ha kontakt med dem där hemma under din vistelse. Du kan scrolla Instagram eller Facebook på många platser utan behöva tänka på skyhöga roamingkostnader. De flesta tunnelbanestationer, kaféer och parker erbjuder gratis internet. Jag har markerat alla gratis WiFi hotspots i New York i min gratisapp Eric’s New York. Jag uppdaterar appen regelbundet och jag lägger endast till helt gratis hotspots på kartan, du behöver inte köpa en kaffe först!

eSIM-kort i New York

Innan du reser till New York, kan du köpa ett mobildatapaket med ett eSIM-kort. Det är enkelt att installera datapaketet på din mobil vilket gör det möjligt att vara uppkopplad till internet i New York. Du sparar också värdefull tid och kanske även en del frustration jämfört med att köpa ett fysiskt SIM-kort i city.

Här kan du köpa ett SIM-kort i New York

Det finns ett antal ställen där du kan köpa ett amerikanskt SIM-kort. Du kan gå till BestBuy där du hittar erbjudanden från alla teleoperatörer. Eller du kan till exempel gå till en T-Mobile butik. Du kommer också att upptäcka att de flesta drugstores också har ett urval av olika SIM-kort.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat