Reseadapter för New York – USA

Reseadapter för New York - USA

Du behöver en reseadapter för New York och USA. Det beror på att den amerikanska kontakttypen skiljer sig från den svenska, och den elektriska spänningen i USA är också annorlunda. Som ett resultat behöver du extra utrustning för att ladda dina enheter och du hittar all information som behövs på den här sidan.

Contents

Reseadapter för USA

Olika stickkontakter används i Europa och USA, och uttagen har anpassats för dem. Typ A-uttag används i USA och typ C och F används i Sverige. Om du ska kunna ladda dina enheter med en svensk stickkontakt behöver du en amerikansk adapter. Det är en kub som du sticker in din svenska kontakt och därefter kuben i det amerikanska vägguttaget.

Du får en gratis reseadapter när du köper ditt MetroCard för New York genom min hemsida.

Reseadapter för New York - amerikansk uttag Reseadapter för New York -  Type C uttag

Det går även att köpa en reseadapter som har USB-C-port inkluderat. Här kan du köpa din EU till USA-reseadapter via Amazon.

Elektrisk spänning i USA

I Sverige använder vi eluttag med en spänning på 230V, medan man i USA använder 110V. Därför är det viktigt att kontrollera ifall dina enheter kan hantera den här spänningen. Du hittar den här informationen på din enhets original-laddare.

Reseadapter för New York - spänning

USB-portar

Idag har många hotell USB-C-uttag som gör att du kan ladda din telefon eller någon annan enhet direkt. Säkerställ att enheten du använder hanterar den amerikanska spänningen (110V) korrekt. Ofta är det bäst att använda vägguttaget med en reseadapter för att vara säker på att du inte skadar din enhet.

Spänningsomvandlare

Om din svenska apparat inte passar för amerikansk spänning kan du använda en omvandlare. De används ofta för hårapparater som locktångar, plattångar och hårtorkar. En omvandlare är en enhet som justerar spänningen för att se till att din enhet funkar.

Köp din 220V till 110V-omvandlare här

Omvandlare är dyra och kan vara krångliga att bära med sig. Du kan även använda hotellets hårtork, köpa en amerikansk apparat eller helt enkelt vara utan den i några dagar.

Behöver jag en reseadapter för New York?

Ja, du behöver en reseadapter när du reser till New York från Sverige. Läs vilken du behöver här.

Vilken reseadapter behöver jag för USA?

Du behöver en reseadapter som omvandlar den amerikanska spänningen till din svenska enhet. Läs mer här.

Vilken typ av kontakt används i USA?

I USA använder man en typ A-kontakt.

Kan jag ladda min telefon i USA?

Ja, du kan ladda din telefon i USA. Läs mer här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat