Köpa eSIM för USA med data, samtal och sms

Köp dina biljetter nu
Köpa eSIM för USA med data, samtal och sms

Det går snabbt och enkelt att köpa ett eSIM för USA som innehåller data, samtal och sms! Den här mobilplanen gör att du kan använda internet på din telefon och du får ett telefonnummer så att du kan ringa och sms:a i USA, och i 125 andra länder.

eSIM är ett SIM-kort som ofta redan finns i din telefon utan att du ens vet om det. Det är ett inbyggt chip som du kan lägga ett eSIM på för att få åtkomst till internet, ringa samtal och skicka sms under din resa i New York eller på något annat resmål. Du behöver inte beställa ett fysiskt SIM-kort och lägga in det i din telefon.

Köp ditt globala eSIM-kort med data, samtal och sms här! Få $3 rabatt med rabattkoden REBECC0700

Contents

eSIM för USA och resten av världen

Det kan vara rätt så dyrt att använda internet, ringa och sms:a i USA, och därför är ett eSIM verkligen praktiskt! Med det här eSIM-kortet får du ett extra telefonnummer vid sidan av ditt eget. Du kan använda telefonnumret för att ringa och sms:a när du befinner dig i USA och även i över 125 andra länder!

Typer av mobilplaner

Det finns flera förbetalda planer att välja bland. Till exempel kan du välja en plan som inkluderar 3 GB data, 30 minuter samtal och 30 sms, som gäller i 30 dagar. Och det finns ännu fler planer, exempelvis en som gäller i 365 dagar. Det är ett perfekt alternativ om du reser ofta!

Hur installerar man en eSIM-plan med internet, samtal och sms?

Det kan vara ganska komplicerat att installera ett eSIM-kort, så jag har satt ihop den här steg för steg-guiden för att hjälpa dig.

  1. Innan du köper, kontrollera först att din telefon är kompatibel med ett globalt eSIM-kort.
  2. Innan du köper eSIM ska du verifiera din identitet genom att ladda upp ett foto av din legitimation. I vissa länder krävs detta för att du ska kunna få ett telefonnummer med din eSIM.
  3. Köp den mobilplan du önskar: sedan kommer du att få en QR-kod med ett telefonnummer.
  4. På en iPhone, gå till inställningar och välj “mobilnät”, där hittar du knappen “lägg till mobilabonnemang”. Det tar dig till din telefons kamera, där du kan skanna QR-koden. Du behöver skanna QR-koden med den telefon som du vill använda för att få internetdata i New York. Planen installeras sedan på din telefon.
    På en Samsung-telefon går du till “anslutningar” via inställningar, där hittar du SIM-kortets hanteringsskärm. Här kan du lägga till en mobiltjänstplan. Skanna QR-koden med den telefon som du vill ha åtkomst till internetdata i New York med. Sedan kommer planen att installeras på din telefon.
  5. Ta en stund för att gå igenom alla stegen som du får från leverantören. Det är väldigt simpelt bara du läser allt noggrant.
  6. Sedan behöver du bara aktivera eSIM-kortet i dina inställningar! Om du behöver någon hjälp har Airalos hemsida extra förklaringar, inklusive videos. Då jag själv inte säljer eSIM-kort bör du kontakta leverantören om du har några frågor efter installationen.
  7. Med leverantörens app kan du se hur mycket data, minuter och sms som du har kvar. Dessutom kan du fylla på ditt eSIM-kort om du behöver det.
Eric tipsar: “Om du bara vill använda internet när du är i USA, då rekommenderar jag att du skaffar en dataplan för eSIM-kort. Den här eSIM-planen med bara data ger dig internetåtkomst och det är ett billigare alternativ. Du kan välja det här globala eSIM-kortet med internetdata, samtal och sms om du reser mycket eller behöver ringa telefonsamtal när du är utomlands.”

Köpa eSIM för USA med data, samtal och sms - översikt

Ett extra telefonnummer

När du köper det här eSIM-kortet får du ett +43-telefonnummer. Nu har din telefon två telefonnummer! Både ditt vanliga nummer och ett nytt +43-nummer som kan användas samtidigt.

Du kan använda det här nya numret för att ringa till över 125 länder, inklusive telefonnummer i USA och från USA till nummer i Sverige. Det här är särskilt användbart om du till exempel behöver kontakta ditt transportmedel från flygplatsen eller bekräfta en (helikopter) tur.

När du ringer behöver du se till att använda rätt nummer. I dina inställningar kan du göra +43-numret till ditt standardnummer.

Ta emot ett samtal: Om du tar emot samtal på ditt vanliga (svenska) telefonnummer, då kommer din svenska operatör att debitera dig en hög avgift. Därför bör du göra samtalen med ditt nya telefonnummer som du fått med eSIM-kortet. Det kostar dig telefonminuter, men inte pengar.

Eric tipsar: “För att undvika att av misstag ringa med ditt vanliga (svenska) telefonnummer kan du även inaktivera numret temporärt i din telefons inställningar. Då löper du ingen risk att drabbas av oväntade kostnader.”

Använda WhatsApp

När du använder det här SIM-kortet kan du fortsätta att använda appar som WhatsApp eftersom det ansluter till internet. Om du dessutom ringer ljud- eller videosamtal via WhatsApp kommer det att dras av från din data istället för dina samtalsminuter.

Hotspot med eSIM

Att köpa ett eSIM för USA är enkelt och du kan hantera allt i din telefon. Dataplanen gör också att du kan upprätta en personlig hotspot, så att du kan dela ditt billiga internet med andra enheter i New York. Det är inte bara telefoner som har eSIM, det inbyggda chippet finns bland annat även i iPads och laptops.

Köp ditt globala eSIM-kort med data, samtal och sms här! Få $3 rabatt med rabattkoden REBECC0700

Kan ett eSIM användas för samtal?

Det går att ringa och ta emot samtal med ett eSIM-kort, då det ger dig ett nytt telefonnummer. Läs mer här.

Vad är skillnaden mellan ett eSIM och ett SIM-kort?

Ett eSIM-kort är ett virtuellt SIM-kort som är inbäddat i din telefon via ett chip. Man kan addera planer till det. SIM-kort är fysiska kort.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat