Lekplatser i New York

Lekplatser i New York

Lekplatser i New York är inte bara mötesplatser för barn men framför allt för deras föräldrar och barnvakter. Det finns många olika slags lekplatser i New York City: stora, små, coola eller vanliga, för de yngre barnen eller för de lite äldre. På den här sajten hittar du de roligaste och gratis tillgängliga lekplatserna i New York för barn mellan 0 och 12 år.

Contents

Tillsammans med New York-bor

En morgon eller eftermiddag vid en lekplats i New York är inte bara till för barnen. Lekplatsen i Central Park till exempel är både vacker och unik med alla skyskrapor i bakgrunden. Förutom det så är ett rent nöje att titta på folket medan ditt barn blir vän med en av flickorna eller pojkarna som bor på Park Avenue eller någon annanstans. Gå dit och umgås med New York-bor på en lekplats i New York.

Prestigefyllda lekplatser

Eftersom Manhattan är fullt med stora och små lekplatser så kommer du hitta ganska många under din vistelse i New York med barn. Några lekplatser, som Bleecker Street Playground, har en egen webbsida och får ansenliga donationer från dem som bor i närheten.

Dessa är de mer ’’prestigefyllda’’ lekplatserna och att just ditt barn leker där innebär att hon eller han är en av de coola kidsen. Det handlar om de absolut bästa barnvagnarna, dyra märkeskläder och Starbucks Babyccinos (cappuccino med endast mjölkskum). Lekplatserna har massor av leksaker som barnen kan leka med så länge ni lägger tillbaka dem där ni hittade dem innan ni går vidare.

Ett par tips:

 • Att ta kort på andras barn är ingen bra idé. Så gör inte det!
 • Rökning och alkohol är strikt förbjudet på alla lekplatser och i parker.
 • Den bästa tiden för att besöka en lekplats är under lunchtid. Njut av en smörgås i solen medan dina barn leker för sig själva.
 • Planera din dag noga för det kostar på krafterna att leka! Om du har många aktiviteter planerade under dagen, se då till att ni inte stannar för länge på lekplatsen.
 • Många lekplatser har (rena) toaletter med skötbord men inte alla av dem.

Lekplats i NYC - Central Park

Bleecker Street Playground

Klätterställningar, gungbrädor och en stor sandlåda gör detta till en bra lekplats men det är definitivt det bästa stället för att se och bli sedd. Plus, lekplatsen är mittemot den första Magnolia Bakery vilket gör den ett fantastiskt ställe att vara på! Förvänta mycket folk på sommaren.

 • Öppen från soluppgång till solnedgång
 • Passar framför allt barn mellan 0-8 år
 • Det finns toaletter vid lekplatsen

Lekplats i NYC - Bleeckerstreet Lekplats i NYC - Bleeckerstreet Playground

Central Park Heckscher Playground

Det finns många lekplatser i Central Park men den här har en sandlåda, rutschbanor, repklättring och andra saker som gör den till den största och bästa lekplatsen. Plus, den ligger nära skyskraperna på Fifth Avenue och Columbus Circle och utsikten är spektakulär.

 • Öppen från soluppgång till solnedgång
 • Passar barn mellan 0-12 år
 • Det finns toaletter vid lekplatsen

Lekplats i NYC - Central Park sandlåda Lekplats i NYC - Central Park Playground

Main Street Playground

Du hittar en fin lekplats nära Jane’s Carousel i Brooklyn Bridge Park. Lekplatsen har ett marint tema och alla klätterställningar och sandlådor ser ut som små båtar. I mitten hittar du en klätterställning i en form av en båt med rutschkanor, klätterställning, gångbroar och en jättestor mast! Runtom Main Street Playground finns det träd och den ligger nästan precis under Manhattan Bridge.

 • Öppen från soluppgång till solnedgång
 • Passar barn framför allt mellan 0-6 år

Lekplatser i New York - Main Street Playground

Pier 1 Playground

Den här lekplatsen i Brooklyn hittar du nära vattnet vid Brooklyn Bridge Park. Även om den är liten så är utsikten fantastisk. Tänk på att lekplatsen är till för de riktigt små barnen men i resten av parken finns det tillräckligt att göra för större barn.

 • Öppen från soluppgång till solnedgång
 • Passar barn mellan 0-4 år

Äldre barn kanske vill gå över Brooklyn Bridge.

Lekplats i NYC - Pier 1

Madison Square Park Playground

Gömd bakom Madison Square Parks höga träd ligger en liten lekplats. Det finns en klätterställning, gungor och en 5 meter hög vattenfontän (bara på sommaren) och det är ett perfekt litet ställe att äta en snabb lunch på.

 • Öppen från soluppgång till solnedgång
 • Passar framför allt barn mellan 0-4 år

Köp lunch hos Eataly (innan kl. 12:00 för att undvika köerna).

Lekpark i NYC - Madison Square Park Lekplats i NYC - Madison Square Park Playground

Union Square Playground

En av de många lekplatserna på Manhattan. Den har gungor, tunnlar, rutschkanor, en vattenfontän och mycket mer. Varje måndag, onsdag, fredag och lördag går det att besöka Union Square Greenmarket. Här du kan köpa härliga juicer och smörgåsar om barnen blir törstiga eller hungriga.

 • Öppen från soluppgång till solnedgång
 • Passar barn mellan 0-12 år
 • Det finns toaletter vid lekplatsen

Lekplats i NYC - Union Square Lekplats i NYC - Union Square Playground

Tom Otterness Playground

Den här lekplatsen har en rutschkana, stenar att klättra på och vattenlek. Det som gör den här lekplatsen så speciell är en rutschkana skapad av Tom Otterness. Konstnären är väldigt känd i New York. Han har också gjort skulpturerna vid 14th Street tunnelbanestation. Här hittar du framför allt barn som bor i den närliggande 53 våningar höga skyskrapan.

 • Alltid öppen
 • Passar framför allt barn mellan 2-6 år

Lekplats i NYC - Silver Towers Playground

Washington Square Park Playgrounds

I den här parken hittar du flera olika lekplatser och eftersom Washington Square Park är så pass liten så är det lätt att hitta alla lekplatserna. Det finns en stor fontän för barnen att leka i, en lekplats med “fuskgräs” för de riktigt små och en med rutschkanor och klätterställningar. Allt är nyrenoverat. Rekommenderas varmt!

 • Öppen från soluppgång till solnedgång
 • Passar barn mellan 0-12 år
 • Det finns toaletter vid lekplatsen

Lekplats i NYC - Washington Square Playground

South Street Seaport

Vid den här lekplatsen kan barnen leka med sand, vatten och lösa stenar av skumplast. Det uppmuntrar dem till att använda sin fantasi. Den roligaste lekplatsen på Downtown Manhattan här den här i South Street Seaport.

 • Öppen från kl. 09.00 till kl. 17.00
 • Passar framför allt barn mellan 6-12 år men även yngre barn kommer hitta saker att leka med.

Lekplats i NYC - South Street Seaport Playground Lekplats i NYC - South Street Seaport

Pier 25 Play Area

Den här lekplatsen ligger vid Pier 25 nära Hudson River. Det betyder att ditt barn kan leka nära hamnen med de små båtarna, och njuta av en vidunderlig utsikt över New Jersey och One World Trade Center. Lekplatsen vid Pier 25 är uppdelad efter ålder. Det finns en lekplats för barn under 3 år och en för barn mellan 3-7 år som har klätterställningar och en riktig klättervägg. På sommaren finns det olika vattenlek. Det finns även en fin minigolfbana som kostar endast 10 dollar (barn 5 dollar). Då ingår allt du behöver för att spela!

Det här är den vackraste lekplatsen i TriBeCa. Läget gör den även attraktiv för föräldrar och en stunds avkoppling.

 • Öppen från kl. 08.00 till solnedgång
 • Lämplig för barn i alla åldrar
 • Lekplatser har toaletter och det finns mat och dryck att köpa

Lekplatser i NYC - Minigolf vid Pier 25 Lekplatser i NYC - Pier 25 in TriBeCa

Domino Park Playground

Domino Park Playground ligger i Domino Park där man kan njuta av utsikten över Manhattans skyline. Vid lekplatsen, kan barn åka olika rutschbanor eller spela volleyboll. Det finns alltid något nytt att upptäcka, nytt tillkommer då och då för att se till att alla kan leka. Det är kul att se barnen leka tillsammans här.

 • Öppen från soluppgång till solnedgång
 • Framför allt lämplig för barn i åldrar upp till 8 år
 • Lekplatser har toaletter och det finns mat och dryck att köpa

Lekplatser i New York - Domino Park

Battery Playscape

Du hittar Battery Playscape i Battery Park. Lekplatsen är värd en omväg eftersom den är jättestor och barnen får leka av sig ordentligt. Det finns en sandlåda, rutschkanor, klättervägg och en teaterscen. Dina barn kan leka här innan eller efter ni besökt Frihetsgudinnan eftersom färjeterminalen ligger alldeles intill lekparken. På Staten Island Terminal kan du också köpa något litet att äta till lunch eller ta med er egen matlåda till lekplatsen.

Lekplatser i New York - Battery Playscape

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat