South Street Sea Port i New York

South Street Seaport i New York

South Street Seaport i New York är ett historiskt område i Lower Manhattan. South Street Seaport och den intilliggande Pier 17 ligger vid East River. På landsidan är distriktet omgivet av ett finansdistrikt (The Financial District). Området har ursprungliga 1700- och 1800-talsbyggnader, renoverade segelbåtar och den tidigare fiskmarknaden Fulton Fish Market. Du kan dock även uppleva mysiga barer, större evenemang och skridskoåkning. Många av South Street Seaports aktiviteter sker på Pier 17.

Saker att göra i South Street Seaport

South Street Seaport är ett historiskt utnämnt distrikt, vilket betyder att det har bevarats tillräckligt i sitt ursprungliga tillstånd för att vara av historisk betydelse. Några av Downtown Manhattans äldsta byggnader ligger här, och att gå runt här känns verkligen som om du har rest tillbaka i tiden. Kombinera detta område med närliggande Stone Street i Financial District för att fördjupa dig i New Yorks historia.

Det finns även flera butiker som är värda ett besök, till exempel den atmosfäriska bokhandeln McNally Jackson. De som gillar att strosa runt bland närodlade jordbruksprodukter bör också besöka Fulton Stall Market. Är du i New York med barnen? Då kan du låta dem roa sig vid den vackra lekplatsen Imagination.

Titanic Memorial vid South Street Seaport

South Street Seaport är också hem för Titanic Memorial, en 18 meters hög vit fyr på hörnet av Fulton Street och Pearl Street. Detta minnesmärke skapades till minne av passagerarna och besättningsmedlemmarna som dog i båtkatastrofen. Initiativet togs av Margaret Brown, en av de överlevande från Titanic.

South Street Seaport i New York - Museum South Street Seaport i New York - På kvällen

South Street Seaport Museum

På South Street Seaport Museum får du lära dig allt om det speciella områdets historia. Här hittar man ett antal fartyg som du kan besöka under en guidad tur, belägna vid Pier 16. Museet innehåller också ett fungerande tryckeri från 1800-talet, en presentbutik och flera utställningar. Allt detta tillägnas helt åt historien och utvecklingen av New York som stad. New Yorks roll som världshamn uppmärksammas speciellt här. Inträde till South Street Seaport Museum ingår i Go City All-Inclusive New York Pass.

Pier 17

Pier 17 vid South Street Seaport har totalrenoverats och öppnats igen efter att ha varit stängd i flera år på grund av den förödelse som orkanen Sandy orsakade. Numera är taket på piren verkligen en hotspot. På vintern finns här en skridskobana som kallas Winterland Rink och på sommaren anordnas det konserter och andra evenemang. Olika restaurangverksamheter finns på bottenvåningen, vilket är ett trevligt ställe att koppla av med en fika eller något litet att äta.

Eric tipsar: “Vaknat tidigt på grund av jetlag? Gå då till en av träbänkarna vid vattnet. Härifrån har du en vacker utsikt över soluppgången över Brooklyn och East River.”

South Street Seaport i New York - Brooklynbron South Street Seaport i New York - Soluppgång

Tin Building

Tin Building byggdes 1907 och fungerade som en fiskmarknad där många restauranger köpte sin färska fisk. Kocken Jean-Georges var också en stammis. Han öppnade Tin Building igen efter flera års renovering. Nu har fiskmarknaden förvandlats till en saluhall och marknad med en tjusig twist. Det finns tolv restauranger som alla serverar olika rätter, perfekt för en kväll ute på stan.

South Street Seaport hotell

Om du inte kan få nog av den historiska känslan finns det flera South Street Seaport-hotell du kan boka. 33 Seaports vackra rum, utmärkta service och naturligtvis cocktailbaren gör det förmodligen till ett av New Yorks finaste hotell. Andra bra alternativ inkluderar AC Hotel by Marriott och Hampton Inn Seaport.

Eric tipsar: “Jag tyckte att 33 Seaport Hotel var fantastiskt. Det som var mest minnesvärt under min vistelse här är den underbara sängen: Kanske till och med den bästa hotellsängen jag någonsin har sovit i. Eftersom jag uppskattar den lilla mannen i hotelllogotypen kan badrumsmattan från mitt hotellrum numera hittas i mitt eget badrum…”

South Street Seaport i New York - 33 Seaport Hotel South Street Seaport i New York - Cocktailbar

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat