De bästa barerna att se fotboll på i New York

De bästa barerna att se fotboll på i New York

Det kan verka omöjligt att se fotboll i New York med tanke på att vi befinner oss i landet av baseboll och amerikansk fotboll, men det finns barer som ägnar sig helt åt fotboll. Britterna till exempel älskar sina ligor och dess fans vill inte missa en enda match under semestern. Samma sak gäller för oss svenskar som vill hålla sig á jour med fotbollsstatistiken. Jag har listat olika sportbarer i New York där man kan se olika ligor spela som till exempel Premier League och UEFA Champions League.

 1. The Football Factory i Legends

  Legends är en stor sportbar som lyfter upp personligheter, platser och legender från New York inom sportvärlden. Det är en avslappnad stämning i lokalen och det finns god mat att tillgå medan man tittar på en fotbollsmatch. Legends älskar fotbollsfans så pass mycket att de har inrett en speciell del av lokalen med fotbollsattribut och kallar den för The Football Factory (de använder den internationella betydelsen av ordet istället för den amerikanska). Här visar de matcher från Champions League, Bundesliga och La Liga. Så du kommer inte att missa någon av dina favoritmatcher. Det finns tre våningar med 50 TV skärmar och två stora bredbildskärmar. Läget i city är perfekt: du hittar baren mitt emot Empire State Building.

 2. Black Horse Pub

  Black Horse Pub är en stor och rymlig engelsk pub med en härlig atmosfär att se sport i. Fotbollfans dyker upp tidigt på helgerna i den här lokala sportbaren för att se europeiska matcher. Det finns drygt 16 olika sorters öl på fat, en blandning av deras favoriter som Sixpoint Sweet Action och Brooklyn Lager och olika slags engelsk/irländsk specialöl som Boddingtons och Guinness. Happy hour är mellan 14:00 och 19:00. Fotboll har alltid företräde på skärmarna. När det inte är någon match så visar de tio stora tv-skärmarna allt efter efterfrågan. Ett toppenställe för att se en match och ta en öl tillsammans med engelsmän i New York. Den vänliga personalen ger dig även en riktig engelsk frukost som bangers and mash, ägg, bönor, chips och shepardspie.

 3. Baker Street

  Baker Street är en irländsk pub vars namn härstammar från en berömd gata i England. På puben kan du titta på olika sporter inklusive fotboll. Se deras kalender för nya events och matcher. Förutom att titta på sport så kan du även beställa en drink samt äta mat. Lunch serveras från kl.11:00 under veckorna, och på helgerna mellan kl. 11:00 och 16:30 serverar de en traditionell brunch. En varmrätt (som en omelett eller hamburgare) inklusive två dryck (vin, öl, champagne, juice, kaffe eller te) kostar ca 15 dollar.

 4. Tonic Bar

  Tonic Bar har över 35 HD skärmar och har låtit sig inspireras av dess närhet till Times Square. Det är en sportbar som visar olika sportgrenar. Om du vill vara helt säker på att de visar matchen av ditt favoritlag så ring dem innan och fråga om de visar den. Många svenskar samlas här under en svensk landslagsmatch. Tonic Bar har två våningar och serverar lunch, middag och brunch (på helgerna). Happy hour är på måndag-fredag mellan kl. 16.00 och 20.00 och du kan också gå dit för karaoke. Jag rekommenderar att du tittar på en match och njuter av deras goda chicken wings with ranch dressing och prövar på en av de 30 olika sorters fatöl som serveras. Den här baren är bra om du vill se Super Bowl. Super Bowl börjar vid 18.30. Se till att du är där redan tidigt på eftermiddagen, det kommer att bli helt fullt i baren. Tonic är också rätta baren för att se andra sportevent i New York som fotbolls-VM eller Europamästerskapet.

 5. Smithfield Hall

  Smithfield Hall ligger endast ett par gator bort från Madison Square Garden. De visar fotbollsmatcher från hela världen. Vill du inte missa matchen från Europa League, Champions League eller tyska Bundesliga? Gå då till Smithfield Hall. De flesta kunder är New York-bor som vill se fotbollsmatcher från USA eller utlandet och njuta av en god öl samtidigt. Fotboll är inte den enda sporten de visar, du kan även titta på NHL, NFL, MLB, NBA, rubgy och NCAA matcher.

 6. The Churchill

  Churchill är en typisk engelsk pub nära Park Avenue. Restaurangen är helt OK och har en skön stämning. De visar rugby och andra europeiska sporter på skärmarna vid baren. Köp en bira och beställ något att äta medan du tittar på matchen. De flesta ölsorter från England och USA kostar ca 7-8 dollar per styck. Om du vill beställa specialöl, räkna med att betala 8 dollar och upp.

 7. Jones Wood Foundry

  Jones Wood Foundry är en annan low-key Brittisk pub lite dold på 76th Street, mellan First och York. Deras bartenders är väldigt trevliga och ger bra service. Under matchen kan du beställa äkta engelska maträtter och njuta av öl från deras stora ölsortiment. Ett bra och trevligt ställe om du vill titta på sport utan att störas av skränig hög musik från högtalarna.

Tonic Bar i New York - interiör

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat