Cykla i New York

Hyra cykel i New York - Cyklister

Att cykla i New York har blivit en vanlig aktivitet under en semester i city. Det finns många bra cykelbanor, både på Manhattan och i övriga New York. Det är en kul och avkopplande sightseeingtur att cykla mellan de två floderna eller genom Central Park. Under de senaste åren har det tillkommit flera cykelföretag som hyr ut cyklar vilket har lett till lägre priser för att hyra en cykel i New York. Om du bokar din cykel i förväg, betalar du endast lite mer än 61 kr per timme. De mest populära rutterna är över Brooklynbron, Brooklyn Esplanade, längs med Hudsonfloden, Manhattans östra delar eller genom Central Park.

Contents

Cykelrutter i New York

Det bästa området för en cykeltur i New York är absolut Central Park. Det finns endast ett fåtal bilar och alla vägar har egna cykelbanor. Det gör det till en säker plats att cykla runt på och det är både kul och avkopplande att förflytta sig snabbt. Det är ett perfekt sätt att se olika delar av parken på eller om du helt enkelt vill röra lite på dig på eftermiddagen. Du kan även cykla på de flesta mindre vägarna men se upp så att du inte missar viktiga skyltar (det finns vissa platser som endast är till för gångtrafikanter och ej cyklar). Se även upp för andra cyklister och hästvagnar eftersom de använder samma rutter som för cyklister.

En annan trevlig rutt i New York är en som åker genom Lower Manhattan och Brooklyn. Under den här rutten åker du även över Brooklyn Bridge. Du kan hyra din cykel på Lower Manhattan och börja cykla på en gång. Om du vill ha ett ordentligt träningspass efter alla New York pizzor, då kan du ta rutten runt Manhattan som är längs med Hudsonfloden och East River. Det är en lång tur som kommer att ta ungefär fyra timmar att cykla. Särskilt i Hudson River Park har du fantastisk utsikt över floden, flera bryggor och massor av grönska på en skyddad cykelväg.

För riktiga cykelentusiaster finns den årliga Five Boro Bike Tour, som hålls varje första söndag i maj. Det är den största cykelturen i USA med en 60 kilometer lång bilfri rutt som går genom alla fem stadsdelar i New York och över fem stora broar. Du kan också ansluta dig till de tusentals cyklister som samlar in pengar till gratis cykelutbildningsprogram i New York.

Cykla i New York

Cykelbanor i New York

Det finns cykelbanor överallt i New York. Du kommer snabbt att känna igen banorna som är markerade med grönt på avenyerna. På gatorna (streets) är cykelbanorna markerade med linjer och skyltar (cykelsymbol). Även om New York har över 1600 km cykelbanor kan det vara en utmaning att cykla på Manhattan. New York-borna har en viss benägenhet att använda cykelbanorna till att parkera sina bilar på och du måste även slingra dig mellan yellow cabs och bilar med stora flak. Vill du klara dig på cykeln i asfaltsdjungeln? Cykla försiktigt och bär en hjälm.

Här kan du hitta en officiell karta över alla cykelbanor i New York

Cykla i Central Park

Är det säkert att cykla runt i New York? Att cykla i Central Park är definitivt säkert så länge du stannar på cykelbanorna och följer reglerna i parken. Du hittar de flesta cykelbanorna i Brooklyn. Även rutten som går genom Brooklyn och över Brooklynbron är en säker rutt. Att cykla på Manhattan kan vara mindre säkert. Jag cyklar ofta genom Manhattans gator och det finns ett stort antal cykelbanor men du bör vara medveten om att New York-borna inte är så vana vid cyklister. De ser inte alltid cyklisterna och kan plötsligt svänga runt utan att titta vad som kommer bakom. Och från egen erfarenhet vet jag att en dörr på en yellow cab inte är särskilt flexibel. Om du fortfarande vill upptäcka Manhattan på cykel, om du reser tillsammans med små barn eller är en oerfaren cyklist: det finns fina guidade cykelturer i New York.

Cykelregler

Barn under 14 år måste ha cykelhjälm på sig men samma regel gäller inte för vuxna. Cyklister i New York måste stanna för gångtrafikanter. Det är inte tillåtet att cykla på trottoarer och cyklister måste följa allmänna trafikregler som att stanna för rött ljus. Det är inte endast en säkerhetsfråga eftersom det polisen också har koll på läget på gatorna. Om du vill parkera din cykel och ta en sightseeingtur, kan du parkera cykeln i en av cykelställena på Manhattan eller i andra områden. Det är gratis att ställa cykeln i en av de så kallade CityRacks.

Citi Bikes i New York

Jag rekommenderar att inte använda “Citi Bikes” i New York, som är ett uthyrningssystem av cyklar i större städer. Systemet fungerar enligt mig inte något vidare eftersom du måste byta cykel varje halvtimme. Om du inte lämnar tillbaka cykeln inom 30 minuter, kan kostnaderna gå upp till 18 dollar per timme. Jag har även hört tillräckligt många historier av personer som fick betala mycket mer än så och som blev feldebiterade från sina kreditkort. Det är ett mycket bättre alternativ att hyra en cykel online i förväg.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat