Bryant Park i New York

Bryant Park in New York

Bryant Park i New York är det gröna hjärtat i Midtown Manhattan. Parken är hem till New Yorks stadsbibliotek och många andra intressanta aktiviteter och evenemang, som exempelvis en skridskorink på vintern. Bryant Park ligger mellan Fifth och Sixth Avenue på 42nd Street, bara några minuters promenad från Times Square. Parken är det perfekta stället för en paus från den livfulla staden, och det är hit som lokalborna söker sig för en lunch eller för att varva ner efter jobbet. En massa olika aktiviteter organiseras här så det finns alltid något att göra i Bryant Park!

Bryant Park i New York

När du är i New York – se till att gå förbi Bryant Park. Det ligger bara några kvarter ifrån Times Square, vilket gör det väldigt centralt. Hop on Hop off-bussen stoppar också här. Vid lunch eller efter jobbet samlas många i Bryant Park för att ta något att äta och dricka. Folk tar en picknick på gräset, vilket är ett stort grönområde mitt i parken. Det händer alltid något här, vilket gör det till en väldigt mysig och levande park. När du shoppar på Fifth Avenue är Bryant Park den perfekta platsen för en paus.

Stadsbiblioteket

Bryant Park är känt för att vara hem till stadsbiblioteket i New York. Den här klassiska byggnaden öppnade sina dörrar 1911 och har imponerande korridorer, trappor och hallar. Du kan besöka utställningen Treasures, ta en promenad genom korridorerna och se byggnadens vackra arkitektur.

Bryant Park in New York Public Library Bryant Park in New York Public Bathroom

Kostnadsfria toaletter

Det är alltid bra att veta var man kan hitta en toalett i New York! Bryant Park har en av de mest kända gratistoaletterna i stan. Du välkomnas av levande blommor, klassisk musik och personal som håller toaletterna rena.

Mat och dryck i Bryant Park

Bryant Park är en utmärkt plats att varva ner på under din resa i New York. Du kan köpa en bit mat och avnjuta den vid något av alla bord eller på den stora gräsmattan.

Eric tipsar: “Bredvid 6th Avenue hittar du mataffären Whole Foods. Den här butiken har även en sektion med alla sorters färdigrätter, eller så kan du sätta ihop din egen matkorg att äta i parken.”

I parken finns också ett antal kiosker där du kan ta något att äta. Det finns ett kaffeställe med kaffe och te för take away, samt mackor och olika typer av bakverk.

Om du föredrar att äta i restaurang fixar Bryant Park det också! The Porch är en komplett utomhusrestaurang som serverar amerikanska klassiker som burgare, kringlor och mac & cheese. Mer exklusiva alternativ är Bryant Park Grill och Bryant Park Cafe som finns bredvid stadsbiblioteket.

Bryant Park in New York Atmosphere Bryant Park in New York Yoga

Sommaren i Bryant Park

Bryant Park är väldigt fin under de varma sommarmånaderna. Vid sidan av parkens naturligt lugna atmosfär anordnas det även aktiviteter på sommaren som gör det hela ännu mer avkopplande. Till exempel kan man gå på gratis yoga, Tai Chi och danskurser, och du kan även besöka en av filmkvällarna eller se uppträdanden av Broadway-låtar.

Broadway i Bryant Park

Under det här kostnadsfria evenemanget kan du se Broadway-artister uppträda med hits från de populäraste Broadway-musikalerna. Evenemanget äger rum vid lunchtid, så ta en bit mat innan och njut av en underhållande lunchpaus på den stora gräsmattan!

Schemat 2024 ser ut på följande sätt:

 • 11 juli:
  "Back to the Future", "Hell’s Kitchen", "The Who’s TOMMY", "The Wiz", "Water for Elephants"
 • 18 juli:
  Disney on Broadway: "Aladdin", "Frozen" & "The Lion King"
 • 25 juli:
  "Chicago", "Moulin Rouge!", "The Book of Mormon", "The Great Gatsby", "The Notebook”
 • 1 augusti:
  "& Juliet", "A Wonderful World", "SIX", "The Great Gatsby", "The Outsiders", "Wicked"

Filmkvällar i Bryant Park

På måndagskvällar bör du besöka Bryant Park Movie Nights. Då förvandlas gräsmattan till en utomhusbiograf dit många lokalbor tar med sig filtar och snacks för att se på film. Kom i tid för att säkra en plats.

Schemat 2024 ser ut på följande sätt:

 • 10 juni: Forrest Gump
 • 17 juni: The Talented Mr. Ripley
 • 24 juni: Boomerang
 • 1 juli: Gladiator
 • 8 juli: Old School
 • 15 juli: Funny Face
 • 22 juli: Cinema Paradiso
 • 29 juli: How to Lose a Guy in 10 Days
 • 5 augusti: Arrival
 • 12 augusti: Titanic

Bryant Park in New York Broadway Bryant Park in New York Free film

Vintern i Bryant Park

Det är något magiskt över Bryant Park på vintern. Du kan blicka ut över den helfrusna fontänen bredvid 6th Avenue eller snöra på dig skridskorna och äntra isen, samt ordna med julhandeln på julmarknaden. Winter Village i Bryant Park är som ett drömmarnas vinterland fast på riktigt!

Åka skridskor i Bryant Park

Från oktober till mars förvandlas gräsmattan till en skridskorink där du omgiven av skyskrapor kan åka skridskor i Bryant Park. Inträdet till rinken är gratis och du kan hyra skridskor där. Om skridskor inte är din grej kan du köra radiobil på isen istället (det finns en avskild del för det).

Julmarknad i Bryant Park

Om du reser till New York kring julen får du inte missa att besöka julmarknaden i Bryant Park! Från oktober till januari är parken värd till Winter Village: en marknad med över 125 stånd. Här hittar du alla möjliga julklappar som skapats av lokala entreprenörer och hantverkare, samt godbitar från en rad olika matstånd.

Bryant Park in New York Ice skating Bryant Park in New York Winter Village

Hotell runt Bryant Park

Det finns ett antal hotell runt Bryant Park. Mitt emot parken hittar du Bryant Park Hotel. Här kan du boka ett rum med utsikt över hela grönområdet. Alldeles bredvid ligger Park Terrace Hotel, som även är beläget i anslutning till parken, men med framsida mot stadsbiblioteket. Mitt emot entrén till biblioteket ligger Andaz 5th Avenue på Fifth Avenue.

 

 

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat