Broarna i New York

Broarna i New York är nästan lika självklara landmärken i New York City som Empire State Building, Central Park och Times Square, åtminstone om man frågar New York-borna själva. Visste du om att det finns hela 21 broar som leder till Manhattan? De flesta av dem ligger uppe i de norra delarna på Manhattan, mellan Harlem och Bronx. George Washington Bridge uppe i den norra delen är den enda bron som förbinder Manhattan med New Jersey.

Contents

Broarna till Manhattan

Den mest kända bron är Brooklyn Bridge. Den byggdes mellan 1869 och 1881 och öppnades upp för allmänheten maj 1883. Bron var den första i världen som var konstruerad av stål. Under en tidsperiod var Brooklyn Bridge den enda länken över till Brooklyn från Manhattan. Om du promenerar över bron kommer du att ha en fantastisk utsikt över Manhattans skyline. Manhattan Bridge är den viktigaste bron när det gäller transporter. Denna hängbro förbinder dagligen en halv miljon resenärer mellan Manhattans Canal Street och Brooklyns Flatbush Avenue. Manhattan Bridge är drygt två kilometer lång.

Williamsburg Bridge i New York är den största East River-bron och förbinder Lower East Side med Brooklynområdet Williamsburg, ett av de hippaste områdena i New York just nu. Bron är 2,2 km lång och är tillsammans med Manhattan Bridge den enda bro som fortfarande har både tåg och biltrafik. Ed Koch Queensboro Bridge förbinder Manhattans Midtown med Long Island City i Queens. Bron kallas även för 59th Street Bridge. Queensboro Bridge är även en av broarna som maratonlöparna springer över under en New York City Marathon och anses vara en av de tyngre delarna av rutten på grund av den långa sluttningen. Triborough Bridge är en bro som går mellan Manhattan, Queens och Bronx. På Manhattan når man bron via FDR Drive.

En av världens mest trafikerade broar

George Washington Bridge är en hängbro som förbinder Washington Heights på norra Manhattan med nordöstra New Jersey. Detta är en av världens mest trafikerade broar och sträcker sig hela 1451 m över Hudsonfloden och var världens längsta bro tills Golden Gate Bridge i San Francisco byggdes år 1937. Fordon som kommer från New Jersey betalar en tull på 15 dollar medan det är gratis åt andra hållet.

Broarna i New York - Brooklyn Bridge

Bästa broarna för en cykeltur

Det går alldeles utmärkt att cykla på Brooklyn Bridge nu för tiden eftersom cyklister nu cyklar på en egen väg på bron. Williamsburg Bridge är också en bra bro att cykla på. Cykelbanan ligger ovanför bilvägen och även om det finns gångtrafikanter på samma väg så är det lätt att cykla här. Däremot är Williamsburg Bridge mindre lämplig för fotografering av Manhattans skyline. Då rekommenderar jag att du cyklar till antingen Brooklyn Bridge eller Manhattan Bridge istället.

Eric tipsar: “Passa på och hyr en cykel alldeles intill Brooklyn Bridge. På vägen tillbaka till Manhattan väljer du Manhattan Bridge där kan du rulla på bra i en lång nedförsbacke, ända in i Chinatown!”

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat