Billigt i New York

Billigt i New York

Att leva billigt i New York kan kännas svårt och en vistelse kan svida ordentligt i plånboken, det är långt ifrån en billig stad. Men, det finns ett antal saker du kan göra för att spara pengar under din vistelse. Från rabattkort till restaurangtips, här hittar du ett antal olika råd om hur du kan få pengarna att räcka lite längre under din New York-resa.

Contents

Rabattkort

Om du planerar att besöka så många sevärdheter som möjligt under din vistelse i New York, lönar det sig absolut att köpa ett rabattkort i förväg. Du kan spara pengar på inträde till sevärdheter och även på guidade rundturer och aktiviteter som hyrcykel. Det finns ett antal olika rabattkort att välja mellan och valet beror på hur länge du stannar i New York, hur mycket du vill se och hur pass flexibel din reseplanering är.

Se alla alternativ för rabattkort i New York här

Billiga erbjudanden i New York

Det kan vara svårt att hitta ett billigt hotell och flyg till New York, men det är möjligt. Flyg och hotell kan bokas flera månader i förväg till nedsatta priser. Varje dag tittar jag på de billigaste erbjudandena i New York och samlar dem för att dela med mig av dem till dig.

Se de billigaste erbjudandena för New York här

Billigt internet i New York

En eSIM-dataplan är det bästa sättet att få billigt internet i New York, i stället för roaming data eller köpa ett SIM-kort i New York. Du kan ladda ned en dataplan för din mobil som gör att du alltid har tillgång till billigt internet under din vistelse.

Köp ditt eSIM mobildatapaket här

Använd min gratisapp

För att hjälpa dig att hitta i New York har jag skapat appen Eric’s New York för Android och iPhone. Du kan ladda ned appen gratis och använda den i offlineläge för att hjälpa dig navigera i staden. Oavsett om det gäller tunnelbaneresa, beställa biljetter eller hitta närmaste WiFi plats: du kan definitivt spara både pengar och tid med Eric’s New York app i The Big Apple.

Billigt i New York - App

Äta billiga middagar i New York

I New York city kan du verkligen äta som en kung. När det gäller restauranger, valen är oändliga! Men, det kostar att vara kung vilket inte är så praktiskt när du har en stram budget för din vistelse i New York. Som tur är finns det ett antal bra och billiga sätt i city där du kan äta gott utan att bli ruinerad.

Pizza

Det första självklara alternativet är pizza. Det finns jättemånga bra ställen där du kan äta en “slice”. Det går fort att beställa under en sightseeing och är ett billigt alternativ. Hos NY Pizza Suprema, intill Penn Station, eller hos Joe’s Pizza på Carmine Street, kan du köpa en god pizza slice för endast ett par dollar.

Diner i New York

Ett traditionellt sätt att äta ute är att gå till en äkta New York diner där maten är billig och portionerna stora. Westway Diner på 9th Avenue har öppet 24/7. Det är en typisk diner: Maten är okomplicerad, typisk amerikansk, och serveras snabbt. För att få den där riktiga New York diner-känslan, gå till Hector’s Cafe & Diner. En av de sista “old school” diners i New York. En oas i den något turisttäta men coola stadsdelen Meatpacking District.

Gatumat

När du är i New York med en tajt budget, gör som New York-borna själva och köp något att äta från en av de många gatuköken. Det går att hitta så mycket mer än varmkorv i den här brusande staden: från mexikanska tacos, koreansk bbq och persiskt ris till färska belgiska våfflor är ett litet smakprov av utbudet.

Se en match

Att se när Rangers eller Knicks spelar i Madison Square Garden kan vara en dyr aktivitet, framför allt om ni är grupp som reser. Som tur finns det andra alternativ.

Ishockey eller basket i Brooklyn och New Jersey

Barclay’s Center i Brooklyn är hemmaarena för Brooklyn Nets, basketlag. New Jersey Devils spelar i Prudential Center i Newark, New Jersey. Biljettpriserna är för det mesta låga, från 25 dollar och upp. Stämningen på läktaren under en match är fantastisk, även om du inte gillar sport! Det går att spendera en hel kväll i Barclays Center, och det är lätt att ta tunnelbanan dit eftersom hållplatsen ligger precis vid stadion. Man kan åka till Prudential Center genom att ta NJ Transit från Penn Station till Newark Station, och därefter gå i några minuter. Du kan också ta PATH från One World Trade Center.

Baseboll i New York

Mitt favoritlag New York Yankees spelar från april till oktober, oftast i Yankee Stadium. Biljetterna kostar, framför allt där de bokas långt i förväg, ibland inte mer än 5 dollar. Gillar du inte sport i allmänhet, eller inte just den här sporten? Inga problem, stämningen gör ett besök värt ändå.

Du kan också gå och se när New York Mets spelar för ett lågt pris. Mets spelar i Citi Field Stadium i Queens och att se en basebollmatch är verkligen en äkta amerikansk upplevelse. Både Yankee Stadium och Citi Field är lätta att nå med tunnelbanan vilket gör det ännu mer prisvärt.

Vill du få ut ännu mer av din basebollupplevelse? Gå till en match när det finns en kampanj som ger ut en gåva. Båda lagen organiserar sådana, så du kan antingen få gratis New York Mets-gåvor eller New York Yankees-gåvor vid speciella hemmamatcher. Unika samlarobjekt som bobbleheads och kepsar delas ut gratis.

billigt i new York - Sport billigt i new York - Sports match

Resa i New York

Manhattan är mycket större än man kan tro. För att komma från A till B är avstånden för stora för att promenera och när du har en tajt budget att röra dig med, kan det bli dyrt att ta taxi överallt, framför allt i den intensiva New York-trafiken.

Tunnelbana

Om du vill veta ett billigt, översiktligt och lätt sätt att ta sig runt i city, är tunnelbanan absolut det bästa alternativet. Navigera med hjälp av tunnelbanekartan i min gratisapp, Eric’s New York. Du kan också köpa dina MetroCards online innan du reser.

Hyra cykel

Ett annat bra sätt att upptäcka och se city på är att hyra en cykel. Ju längre uthyrningstid, desto billigare blir det. Det ingår hyrcykel som alternativ i New York Pass och New York Explorer Pass. Hyr en cykel och upptäck Central Park, Brooklyn och Brooklynbron eller varför inte hela city! Ett härligt och budgetvänligt alternativ för hela familjen.

Gratis aktiviteter i New York

I en stad där det är så lätt att spendera pengar, går det förstås även att göra saker gratis också. Jag har gjort en lista med gratis aktiviteter i New York. Det ingår också information om Staten Island Ferry, Roosevelt Island Tram, Grand Central Terminal, de många stadsparkerna eller marknaderna, alla gratis att besöka.

Shoppa i New York

Om du vill shoppa billigt i New York ska du inte missa att åka till en outlet. Här kan du shoppa med rabatt och spara mycket pengar. Framför allt de centra som ligger utanför Manhattan är väldigt stora, så det finns många shoppingalternativ!

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat