Typisk amerikansk mat i New York

Typisk amerikansk mat i New York

”Var kan jag äta typisk amerikansk mat i New York?” Det är en fråga som ofta ställs. Först och främst, vad är typisk amerikansk mat? Jag börjar med att nämna mina personliga favoriter som hamburgare och pizza. Sedan så är det vanligt att äta Southern Soul Food, som BBQ rätter och pulled pork (fläskkarré i gryta med lök och BBQ sås). Bortsett från det så har det nya amerikanska köket gjort sitt intåg och det med stormsteg! I den här Topp 5 listan har jag valt ut några restauranger som får representera den amerikanska matkulturen.

 1. Contents

  Virgil’s

  Ska du till restaurang Virgil’s Southern-style BBQ? Beställ då train wreck fries som förrätt. Det kanske inte låter så gott men det är det. Det är faktiskt en liten hög med frites, bacon, ost och annat gott. Sedan rekommenderar jag deras pulled pork som smakar gudomligt. Andra typiska rätter på menyn är mac and cheese och hushpuppies (friterade majsbollar). De gör även sina egna såser och sätter alltid fram fyra olika sorter på bordet. Restaurangen är stor och håller bra hygienisk standard. Ett perfekt ställe att besöka tillsammans med (små)barn.

  Eric tipsar: Om du letar efter en god Mac and Cheese kan du, lite överraskande, gå till STK. Jag vet, det är ett steakhouse men deras Mac and Cheese smakar riktigt bra.
 2. Cowgirl

  Den påminner lite om Virgil’s fast med lite sämre kvalité på maten och med mycket bättre stämning. Restaurangen Cowgirl ligger på en pittoresk gata i ett attraktivt område: Greenwich Village. All inredning har valts ut med största omsorg: det är som man vandrar in i en spaghetti västern, fast då utan spaghetti. Det finns dock pastarätter med en Western twist att beställa, som mozzarella sticks med bacon och färsk jalapeños, och en cowboy steak med grön chilipeppar och soltorkade tomater, bara för att nämna några av dem. Se till att spara lite utrymme för ”New York’s bästa efterrätt”: Bakad potatisglass. Det ser ut som en bakad potatis fast det smakar helt annorlunda. Låt dig överraskas! Du kan komma hit för lunch eller middag. Det är en avslappnad stämning och du kan ha kvar kepsen på huvudet, precis som en riktig amerikan. Inga problem.

 3. Bubby’s

  Bubby’s är en typisk amerikansk restaurang. Den öppnade redan på Thanksgiving Day år 1990. Restaurangen som nu är flera decennier gammal, är känd för sina amerikanska rätter: Enkelt och fräsch god mat. Du kan gå hit för brunch med pannkakor, burgare och smörgåsar eller äta middag med BBQ revbenspjäll eller friterad kyckling. Bubby’s finns på två ställen, i Meatpacking District och TriBeCa.

 4. Freemans Restaurant

  Freemans Restaurant är en typisk New York-restaurang. Den ligger i slutet av en gränd, vilket gör den mystisk och inte så lätt att hitta på egen hand. Det finns mycket atmosfär här och det känns som en småskalig krog. På menyn hittar du alternativ som stek, potatismos och en hamburgare. Jag hade den sistnämnda och tyckte att den var riktigt god.

 5. IHOP

  IHOP är jokern i det här sammanhanget. Varför? Jo, antingen hatar man eller älskar man den här restaurangkedjan. Man kan inte beskriva den som ett mysigt ställe eller så men många miljontals amerikanare äter sin frukost på detta sätt. In den här (frukost)restaurangen så kan du välja mellan pannkakor av alla dess (s)lag och olika slags sirap. De serverar även en härlig brunch (efter att ha åtnjutet en av dem måste de rulla dig ut från restaurangen!) och en lumberjack breakfast som är den kanadensiska versionen av en typisk engelsk frukost. Och de älskar konstiga kombinationer! Jag har ätit en omelett fylld med biff till frukost, precis som om det var en burrito. Priserna är riktigt låga. Jag upprepar: förvänta dig inte ett mysigt ställe med lågkalorifrukost men en genuin amerikansk upplevelse med erbjudanden då och då som unlimited coffee och unlimited pankakes. Du har blivit varnad!

Typisk amerikansk mat i New York Sunny side up Typisk amerikansk mat i New York BBQ

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat