Typisk amerikansk mat i New York

Typisk amerikansk mat i New York

Typisk amerikansk mat i New York kan man hitta på många restauranger. När man tänker på amerikansk mat tänker man sig en mängd olika rätter som hamburgare, mac & cheese och mycket mer. Det finns alltid något nytt att prova på grund av landets snabbt föränderliga matkultur. I denna topp 5 listan har jag försökt att skapa ett urval av restauranger som representerar den amerikanska matkulturen på sitt eget sätt.

Contents

Typisk amerikansk mat

Vad är “typisk amerikansk mat?”  Jag börjar med att nämna mina personliga favoriter som hamburgare och pizza. Sedan så är det vanligt att äta Southern Soul Food, som BBQ rätter och pulled pork (fläskkarré i gryta med lök och BBQ sås). Bortsett från det så har det nya amerikanska köket gjort sitt intåg och det med stormsteg!

 1. Virgil’s (152 West 44th Street)

  Ska du till restaurang Virgil’s Southern-style BBQ? Beställ då Trainwreck Fries som förrätt. Det kanske inte låter så gott men det är det. Det är faktiskt en liten hög med frites, bacon, ost och annat gott. Sedan rekommenderar jag deras pulled pork som smakar gudomligt. Andra typiska rätter på menyn är mac and cheese och crispy hushpuppies (friterade majsbollar). De gör även sina egna såser och sätter alltid fram fyra olika sorter på bordet. Restaurangen är stor och håller bra hygienisk standard. Ett perfekt ställe att besöka tillsammans med (små)barn.

  Eric tipsar: “Om du letar efter en god Mac and Cheese kan du, lite överraskande, gå till STK. Jag vet, det är ett steakhouse men deras Mac and Cheese smakar riktigt bra.”
 2. Cowgirl (519 Hudson Street)

  Restaurangen är valts ut med största omsorg: det är som man vandrar in i en spaghetti västern, fast då utan spaghetti. Den stämningsfulla Cowgirl ligger på en färgglad gata i det charmiga området West Village. Alla rätter serveras med en “västerländsk twist”. Rostade jalapeños fyllda med grillade räkor och inlindade i bacon och Texas-chili, bara för att nämna några av dem. Se till att spara lite utrymme för ”New York’s bästa efterrätt”: Bakad potatisglass. Det ser ut som en bakad potatis fast det smakar helt annorlunda. Låt dig överraskas! Du kan komma hit för lunch eller middag. Det är en avslappnad stämning och du kan ha kvar kepsen på huvudet, precis som en riktig amerikan. Inga problem.

 3. Fraunces Tavern (54 Pearl Street)

  Kliv in i New Yorks historia på Fraunces Tavern, som öppnade här redan 1762! Denna bar och restaurang är den äldsta anläggningen i staden och ett officiellt landmärke i New York City. Det var ett favoritställe för George Washington och Alexander Hamilton. Nu kan du njuta av amerikanska rätter här, inklusive biffar, hummer mac & cheese och hamburgare. Boka bord innan du går. Fraunces Tavern är också, som namnet antyder, en taverna (bar). Så du är välkommen att ta en drink i baren. När du är här kommer det att kännas som om du är tillbaka 1762, i början av det New York vi känner idag.

 4. Freemans Restaurant (Freeman Alley)

  Freemans Restaurant är en typisk New York-restaurang. Den ligger i slutet av en gränd, vilket gör den mystisk och inte så lätt att hitta på egen hand. Det finns mycket atmosfär här och det känns som en småskalig krog. På menyn hittar du alternativ som stek, potatismos och en hamburgare. Jag hade den sistnämnda och tyckte att den var riktigt god.

 5. IHOP (235 East 14th Street)

  IHOP är jokern i det här sammanhanget. Varför? Jo, antingen hatar man eller älskar man den här restaurangkedjan. Man kan inte beskriva den som ett mysigt ställe eller så men många miljontals amerikanare äter sin frukost på detta sätt. In den här (frukost)restaurangen så kan du välja mellan pannkakor av alla dess (s)lag och olika slags sirap. De serverar även en härlig brunch (efter att ha åtnjutet en av dem måste de rulla dig ut från restaurangen!) och en lumberjack breakfast som är den kanadensiska versionen av en typisk engelsk frukost. Och de älskar konstiga kombinationer! Jag har ätit en omelett fylld med biff till frukost, precis som om det var en burrito. Priserna är riktigt låga. Jag upprepar: förvänta dig inte ett mysigt ställe med lågkalorifrukost men en genuin amerikansk upplevelse med erbjudanden då och då som unlimited coffee och unlimited pankakes. Du har blivit varnad!

Typisk amerikansk mat i New York - Sunny side up Typisk amerikansk mat i New York BBQ

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat