Gatukök i New York

Köp dina biljetter nu
Gatukök i New York

Gatukök i New York är ett härligt sätt att äta samma goda mat som New York-borna. Gatuköken serverar varm mat av hög kvalité, är snabba och effektiva och allt smakar gott. Det finns många olika alternativ att välja mellan som äkta mexikanska tacos, koreansk grillad kyckling och belgiska våfflor. Börjar du bli hungrig?

Contents

Gatukök i New York

Maten i gatuköken i New York är ärligt talat riktigt god. Jag har sett hur gatuköken blivit allt bättre och kvalitén på maten har verkligen ökat under de senaste åren. Det gäller framför allt i Midtown och i Financial District där du hittar gatukök som serverar mat till det snabba finansfolket. Så om du är på väg till en Broadwayshow och bara vill äta något litet, eller helt enkelt bara vill pröva på olika slags maträtter (New York kallas trots allt för en enda stor smältdegel), missa då inte att köpa mat från en av gatuköken.

Gatukök i New York Gatukök i New York

Guidad rundtur längs olika gatukök i New York

Om du inte gillar tanken på att upptäcka de olika gatuköken på egen hand, eller vill veta mer om deras historia, boka då en guidad rundtur längs olika gatukök i New York. Under den här rundturen kommer du att kunna upptäcka de bästa gatuköken där folk står och köar för en måltid under lunchtid. Tillsammans med en guide kommer du att upptäcka olika gatukök i Midtown Manhattan eller i Financial District. Undvik att äta en stor frukost eftersom du garanterat kommer att bli mätt under rundturen! Under den här rundturen kommer du få sex generösa smakprov.

Ni börjar promenera antingen i Midtown eller i Financial District. Din lokala guide kommer först att förklara konceptet bakom gatuköksmat och berätta lite om olika slags gatukök. Hur kommer det sig att de har blivit så populära? Finns det hälsorisker? Hur fungerar det med hygienen? Är det verkligen rent? Efter introduktionen börjar den viktigaste delen av rundturen: provsmakningen. Under två timmar kommer du att besöka sex olika gatukök och vid varje gatukök kommer du att smaka på ett antal olika rätter. Du kan även småprata lite med försäljarna och de kan berätta om stadens regler och fajter mellan olika gatukökskoncept.

Boka en guidad rundtur längs olika gatukök i New York här

Eric tipsar: “Personligen är jag en stor fan av gatukök eftersom de håller hög kvalité och kan servera en rätt inom ett par minuter. De kan även ändra din beställning så att du får exakt det du vill ha. Jag har egna favoriter, det finns ett ställe som har de bästa gyros, och på grund av det har jag aldrig tidigare brytt mig om att leta efter andra gatukök. Den här rundturen var ett bra sätt, även för mig, att upptäcka något nytt. Jag pratade med ett antal ägare till olika gatukök och det var intressant att höra om deras verksamhet och otroliga arbetsmoral. Smakproven var generösa och ärligt talat behövde jag inte heller äta middag den kvällen.”

New York Street Food Halal Guys New York Street Food Halal Guys Food Cart

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat