Bästa donuts i New York

Köp dina biljetter nu
Bästa donuts i New York

Vilka är de bästa donuts i New York? Donuts minst lika populära i USA som kanelbullen i Sverige. New York-bor tar gärna en donut till kaffet och man hittar dussintals donutsbagerier i staden. Det finns donuts för alla smaker, från de allra vanligaste som man kan köpa i matvagnar på gatorna till lyx-donuts i tjusiga bagerier. Om du vill smaka på goda donuts i New York, gå då till en av butikskedjorna, men jag rekommenderar även gärna att gå till en av de mindre butikerna. Här är en lista på New Yorks bästa donuts.

Donut Tour i New York

Om du inte känner för leta efter den perfekta donuten och föredrar att följa med på en guidad rundtur till New York bästa donutställen, missa då inte en av mina favoritrundturer: Donut Tour i New York! Du kommer att få smaka på några av New Yorks bästa donuts samt upptäcka trevliga områden på Manhattan tillsammans med din guide. Eller vill du besöka Brooklyn och smaka på deras lokala bakelser? Under Brooklyn Donut Tour får du smaka på speciella donuts och annat gott fikabröd.

 1. The Donut Pub

  The Donut Pub öppnade dörrarna redan 1964, och sedan dess har de tillagat både traditionella smaker och unika som salta chokladdonuts, donuts med lönnsirap och bacon och deras berömda Boston Kreme. Deras första bageri, på 203 West 14th Street i West Village, har öppet 24/7. Donut Pub är fri från jordnötter och träd, vilket gör den till det perfekta fikastoppet för alla nötallergiker.

  Bästa donuts i New York - The Donut Pub Bästa donuts i New York - donuts på The Donut Pub

 2. The Doughnut Project

  I denna lilla West Village-butiken hittar du donuts med bourbon, te eller jordnötssmör. Gå hit på morgonen, för om du väntar för länge är det troligt att allt redan är slutsålt! De har till och med begränsade upplagor. Du kan hitta The Donut Project på 10 Morton Street.

  Bästa donuts i New York - The Doughnut Project

 3. Krispy Kreme Times Square

  Krispy Kreme är en kedja av donutbutiker i USA, som är känd för sin ”original glazed donut”. De har flera butiker i New York men deras flaggskeppsbutik på Times Square är definitivt den mest imponerande. Det kan vara hektiskt men väl inne kommer du att inte att tänka på den långa väntetiden du kan se hur tillverkningsprocessen av alla donuts. Missa inte att väl inne på Krispy Kreme Times Square att smaka på deras exklusiva Big Apple-donut, som blir ligger i ett tjusigt grönt paket.

  Eric tipsar: När man beställer Big Apple doughnut på Krispy Kreme, var redo för en överraskning. Det är den absolut dyraste donut jag någonsin ätit men tyckte ändå att det var värt upplevelsen.

 4. Dominique Ansel Bakery

  Skaparen av de berömda cronuts, Dominique Ansel, måste helt enkelt finnas med på den här listan. En cronut är en croissant-donut-hybrid som nu kopieras över hela världen. Priserna på den ursprungliga cronuten handlar också om hur berömd och populär den är, och det blir ofta slutsålt. För att få en chans att smaka på en, finns det flera alternativ: Ett av dem är att köa i SoHo-butiken på 189 Spring Street (observera att kön vanligtvis börjar en timme innan öppning). Du kan också beställa dina cronuts online och välja ett datum för avhämtning.

  Bästa donuts i New York - Dominique Ansel Bakery Bästa donuts i New York - Dominique Ansel Bakery inne

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat