Svenska matställen i New York

Svenska matställen i New York

Visste du om att det finns en del svenska matställen i New York? Från små fik med Löfbergs Lila till Michelinstjärnrestaurang, urvalet är större än man kan tro och spritt över hela New York City. Du kan till och med köpa färskt svenskt godis utifall du får ett plötsligt sug efter skumbananer efter ha promenerat på Manhattan i timmar! Här nedan hittar du mina tips på svenska matställen i New York.

Sockerbit

Om du blir sugen på svenskt godis, kan du alltid gå till godisbutiken Sockerbit, som du hittar på 89 Christopher Street i West Village. De säljer allt från Aladdinaskar till skumbananer.

Konditori

Konditori har en del olika kaféer i Brooklyn och även ett på Manhattan. Det är mysiga små kvartersfik med gott kaffe (Löfbergs) och har olika färska bakverk. De är inga lyxiga fik men har allt det där man behöver för en lugn fikastund medan man smälter dagens intryck.

Svenska matställen i New York - Konditori Svenska matställen i New York - Smorgasburg

Restaurang Aquavit – 2 Michelinstjärnor

När den svenska restaurangen Aquavit öppnade slog den N.Y. med storm. Sedan dess har det blivit en mycket väletablerad krog som håller stilen. Emma Bengtssons nyskapande kök har ökat kvaliteten och den räknas som en av de bästa i city. Som den svenska krog det är serveras givetvis husmanskost av mycket hög kvalité. Man kan välja att sitta i baren eller restaurangen. Ett tips är de klassiska smörgåsborden på helgbruncherna.  En lämplig restaurang för den som tänker fira en speciell dag i New York. De arrangerar även speciella (och exklusiva) menyer under svenska högtider som lucia, jul, nyår och påsk. Se till att boka bord långt i förväg.

Red Rooster

Red Rooster är en restaurang i Harlem som serverar amerikansk soul food och ett antal svensk-inspirerade rätter. Kocken och ägaren är ingen mindre än Marcus Samuelsson som du säkert känner igen från svenska TV-programmet Det stora matslaget. Restaurangen är väldigt populär, se till att boka bord långt i förväg. I källarvåningen hittar du Ginnys Supperclub där du också kan äta och dricka något.

 Eric tipsar: Ljudnivån hos Red Rooster kan vara väldigt hög och ibland spelas det live musik på kvällarna. Det är alltid mycket liv och rörelse i restaurangen. För att spara tid under middagen, beställ både mat och dryck samtidigt.

Smorgas Chef

Restaurangen Smörgås Chef hittar du i Scandinavia House i New York. Deras meny är inspirerad av det nordiska köket. Mitt i salen ser du även en massiv björk, Arne Jacobsen stolar och en lång vit bardisk med ett öppet kök. Smörgås Chef äger och driver även sin egen gård Blenheim Hill Farm i området Catskills, utanför New York. Många av deras produkter kommer direkt härifrån.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat