Ripley’s Believe It or Not! i New York

Ripleys Believe It or Not i New York

Ripley’s Believe It or Not! i New York är ett museum som visar de mest otroliga föremål. Det är ett fantastiskt museum på alla sätt och vis. Ta del av museets interaktiva utställningar och lär dig mer om lustiga och underliga saker från hela världen som samlats av Robert Ripley.

Tyvärr har Ripley’s Believe It or Not stängt. Gå till Madame Tussauds istället, eller se saker att göra i New York för andra sevärdheter nära Times Square.

Grundaren: Robert Ripley

Robert Ripley var en äventyrlig pionjär som föddes år 1890. Han var en ikon för alla fans för tecknade serier och hans motto var att ”sanningen är konstigare än fantasin”. Hans illustrationer publicerades den första gången i 1913 i en morgontidning i New York. Illustrationerna handlade om otroliga fakta och när Ripley lade till texten ”Believe It or Not!” ovanför bilden, blev han något av en sensation.

Ripley besökte över 200 olika länder och dedikerade sitt liv till att samla de mest otroliga föremål. Han skrev ned allt han upplevde och såg, och höll även föreläsningar om allt han var med om under åren. Ripley dog vid 55 års ålder.

Ripley’s Believe It or Not! museet

Som du förstår, visar Ripley’s Believe It or Not! Museet många av de olika artefakts som Ripley samlade. Museet i New York visar över 500 underliga och unika föremål, som en sällsynt albino giraff, krympta huvuden och mycket mer. Du kan också beundra kristallbollen som används för Ball Drop på nyårsafton på Times Square. Ett besök till museet är både underhållande och lärorikt. Något att dela med sig till sina vänner när man återvänder hem.

Det finns även mycket för barn att se och göra. De kommer garanterat ha en kul stund med olika interaktiva installationer, se lustiga filmer samt upptäcka ”det svarta hålet”.

Man behöver ca 1,5 timme för att gå igenom museet. Mer än så är inte nödvändigt eftersom det inte är särskilt stort. Då har du tillräckligt med tid att titta på alla föremålen, läsa historierna bakom eller titta på korta clips.

Ripley's Believe it or Not! i New-York - Ball Drop Times Square Ripleys i New York - Stora sneakers

Praktisk information

  • Öppettider:
    • Sön – ons: kl. 10.00 – 23.00
    • Tor – lör: kl. 10.00 – 01.00
  • Plats: 234 West 42nd Street, bredvid Madame Tussauds
Eric tipsar: Om du tycker om underliga och udda föremål så kommer du att tycka om Ripley’s Believe It or Not! Museet. Det är även ett kul museum att besöka tillsammans med barn. Det är roligt, interaktivt och informativt men egentligen missar du inte mycket om du inte besöker det. Jag rekommenderar att du endast besöker museet om du har lite tid över i Midtown, eller när det regnar i New York.

Ripleys i New York - Fasaden Ripleys i New York - Lång man

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat