Presidents’ Day i New York 2024

Presidents’ Day i New York

Presidents’ Day i New York är en dag till ära av alla USA:s presidenter. Dagen handlar framför allt om födelsedagen av USAs första president, George Washington. Läs nedan mer om Presidents’ Day.

Contents

George Washington

George Washington var den första presidenten i USA. Han var president mellan 1789-1797 och regerade landet under två valperioder. Innan han blev vald till president, hade han olika ledande roller i armén och ledde American Continental Army till seger år 1783. Washington ses ibland som fadern till det moderna USA, och han är förmodligen den mest kända politikern i landets historia. Washington D.C. och Washington State har fått sina namn uppkallade efter honom. Han står även på dollarsedeln och quarter coin (mynt).

Vad är Presidents’ Day

Officiellt är Presidents’ Day till ära av George Washington och hans politiska prestationer men man firar även USA:s alla andra presidenter.

När är det Presidents’ Day?

Även om George Washingtons födelsedag är 22 februari så firar man Presidents’ Day den tredje måndagen i februari varje år. 2024 firar man Presidents’ Day på måndagen den 19 februari. Eftersom Presidents’ Day firas på en måndag, kallar man helgen innan dagen för Presidents’ Day Weekend.

Vad kan du förvänta dig på Presidents’ Day?

Det finns många aktiviteter under Presidents’ Day Weekend. Eftersom alla barn i New York har en dag extra ledigt finns det många saker att hitta på tillsammans med barn. Intrepid Museum har en Kids Week. På lördagen och söndagen organiseras det många roliga saker i museet. Du kan även besöka MoMa eller Metropolitan Museum of Art.

Många affärer och butiker har säsongrea som börjar på Presidents’ Day. De flesta kontor och organisationer har öppet även om börsen är stängd. Financial District är väldigt lugnt och stilla på Presidents’ Day.

Dessutom är Presidents’ Day en bra dag att besöka olika sevärdheter. Attraktionerna är öppna som vanligt. Räkna med lite fler besökare. Du kan gå till Empire State Building eller åka ut till Frihetsgudinnan.

Presidents Day i NYC - Empire State Building Presidents’ Day i New York - Intrepid Museum

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat