Påsk i New York 2021

Köp dina biljetter nu
Påsk i New York

Påsken firas inte stort i New York och alla affärer är öppna som vanligt. Det kan vara bra att veta att de flesta inte heller firar skärtorsdagen, långfredagen och påskafton samt annandag påsk. Det är endast påskdagen som firas.

Påsken infaller alltid mellan 22 mars och 25 april varje år. I 2021 är påskdagen den 4 april. Annandag påsk är måndag den 5 april medan långfredagen är den 2 april.

Vad kan du förvänta dig under påsken i New York?

Under påsken i New York är det mer eller mindre som vanligt: nästan alla affärer har öppet. Samma sak gäller för långfredagen som inte är en nationell helgdag.

.Påsk i New York - Påskparad Påsk i NYC - Gult påskägg

Vad kan du göra på påsken i New York?

Det organiseras äggletning på olika platser. En kul aktivitet för er som har barn. Jag kan absolut rekommendera att äta påskbrunch på en restaurang tillsammans.

Det finns även en påskparad som håller på mellan kl. 10:00-16:00 på Fifth Avenue. Det är en parad utan vagnar och musikkårer och folk går utklädda i olika dräkter (och hattar) med påsken som tema. Det är allt ifrån mode och design till djur eller det amerikanska inbördeskriget.

Det finns flera aktiviteter för att hitta och måla påskägg, som till exempel i Brooklyn Children’s Museum och Children’s Museum of Manhattan. Hos Trinity Church är det en Easter Fun Fest. Du kan förstås även besöka en av de kyrkorna i New York och uppleva en gudstjänst under påskhelgen.

Brunchkryssning på påskdagen

Vill du njuta av en härlig båttur under påsken i New York? Då är den här brunchkryssningen något för dig. Båten åker längsmed flera av New York stora sevärdheter, som Frihetsgudinnan och Brooklyn Bridge. Under tiden kan du njuta av live jazzmusik, en god påskbrunchbuffé ombord och gratis mimosas (för er som inte vet: mimosa är en blandning av mousserande vin och apelsinjuice). Efter måltiden ser en DJ till att ni får en fin avslutning på båtturen.

Boka dina biljetter till brunchkryssningen på påskdagen här

Påsk i New York - Little Italy

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat