Påsk i New York 2025

Köp dina biljetter nu
Påsk i New York

Påsken firas inte stort i New York men det finns ändå många aktiviteter på gång i staden. Det kan vara bra att veta att de flesta inte heller firar skärtorsdagen, långfredagen och påskafton samt annandag påsk. Det är endast påskdagen som firas.

Påsken infaller alltid mellan 22 mars och 25 april varje år. I 2025 är påskdagen den 20 april. Annandag påsk är måndag den 21 april medan långfredagen är den 18 april.

Contents

Vad kan du förvänta dig under påsken i New York?

Om du tillbringar påsken i New York kommer din resa inte att påverkas. Alla sevärdheter och butiker är öppna, även på långfredagen. För det mesta är vädret bra runt påsken. Det är roligt att utforska mer av New York på cykel. Du kan hyra en cykel och cykla till Central Park eller Downtown mot Brooklyn Bridge.

Påsk i New York - NYC Påsk i New York - New York

Vad kan du göra på påsken i New York?

Om du är i New York under påsken finns det flera påskaktiviteter ni kan delta i. Påskäggsjakt anordnas på olika ställen, till exempel på Children’s Museum of Manhattan. Det är jättekul  att delta, särskilt om du reser med barn.

Det finns även en trevlig påskparad på söndagen. Påskparaden och Bonnet Festival pågår mellan kl. 10-16 på Fifth Avenue. Det är en parad utan vagnar och musikband, och folk går utklädda i olika dräkter (och hattar) med påsktema. Det är allt ifrån mode och design till djur eller det amerikanska inbördeskriget.

Om du vill kan du delta i en gudstjänst i någon av kyrkorna i New York, finns det många att välja mellan under påsken. Du kan också ta en gospeltur under påskdagarna i New York. Under turen kan du få höra gospelmusik och vara med om den speciella stämningen.

Brunchkryssning på påskdagen

Jag skulle definitivt rekommendera att gå ut och äta en trevlig påskbrunch men om du vill göra något speciellt i påsk är den här brunchkryssningen något för dig. Du kommer att passera flera av Manhattans höjdpunkter, som Frihetsgudinnan och Brooklynbron och du kan fota ute på däck. Under tiden kan du njuta av live jazzmusik och en härlig påskbrunchbuffé med gratis mimosa (mix av mousserande vin och apelsinjuice). När du ätit klart kommer en DJ se till att kryssningen får ett festligt slut.

Boka dina biljetter till brunchkryssning på påskdagen här

Påsk i New York - Little Italy

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat