Met Breuer i New York

Met Breuer i New York

Met Breuer i New York är ett museum för samtidskonst och modern konst och är en del av Metropolitan Museum of Art i New York (The Met). Met Breuer är en del av den stora konstsamlingen av Met byggnaden på Fifth Avenue och Cloisters. Museet ligger i en separat byggnad ritad av Marcel Breuer, även arkitekten till Whitney Museum. Met biljetterna inkluderar även ett besök till Met Breuer och Cloisters under samma dag. Met Breuer ligger ca 15 minuter promenad från huvudbyggnaden. Om du är intresserad av modern konst, missa då inte att gå till Met Breuer.

Tyvärr har Met Breuer stängt. Du kan fortfarande besöka The Met och Met Cloisters.

Konstsamlingen i Met Breuer

Met Breuer har olika slags utställningar med konst från 1900-talet och framåt från världens alla hörn. Det ingår utställningar, performance konst, residens för konstnärer och olika pedagogiska initiativ. Museet organiserar även interaktiva events där publiken kan upptäcka konst, arkitektur och design.

Jag visste inte vad jag kunde förvänta mig av museet vid det första besöket och undrade om det var värt att gå dit. Under mitt besök upptäckte jag till min förvåning att det fanns konst av stora konstnärer som Van Gogh och Da Vinci. Om du älskar konst, rekommenderar jag absolut att du lägger till Met Breuer i din planering när du besöker The Met.

Met Breuer i New York - Raphael Mengs Met Breuer i New York - utställning i uppbyggnad

Eric tipsar: Det går inte att köpa separata biljetter for Met Breuer eftersom den alltid ingår i entrébiljetten till Met. Notera att biljetten endast gäller för 1 dag för alla tre sevärdheter, så planera dagen innan i vilken ordning du vill se dem.

Met Breuer byggnaden

Met Breuer befinner sig i den tidigare byggnaden av Whitney Museum of Art som flyttade till en ny byggnad i Downtown Manhattan. Met skrev på ett hyreskontrakt och länkade den före detta Whitney byggnaden till Mets stora konstsamling. Det finns fem olika våningar och du kan se konst på den andra, tredje, fjärde och femte våningen. På bottenvåningen finns det ett galleri vid ingången, en restaurang och en liten trädgård. Du kan även gå till Blue Bottle Coffee på den femte våningen: ett pop-up kafé där du kan köpa varma drycker och något litet att äta.

Met Breuer i New York - Da Vinci Met Breuer i New York - Ingång

Praktisk information

 • Öppettider:
  • Stängt på måndagar
  • Tisdag – torsdag: kl. 10:00 – 17:30
  • Fredag – lördag: kl. 10:00 – 21:00
  • Söndag: kl. 10:00 – 17:30
  • Stängt på Thanksgiving, 25 december och 1 januari
 • Plats: 945 Madison Avenue
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat