Little Italy i New York

De senaste åren har Little Italy i New York sakta men säkert tagits över av Chinatown. De italienska inflytandet minskar eftersom de ursprungliga invånarna flyttar till andra italienska stadsdelar. Lyckligtvis slår Little Italys hjärta fortfarande om du tar dig tid att strosa runt på gatorna. Området har en händelserik historia: mellan 1890 och 1924 anlände mer än 145, 000 immigranter från Sicilien och södra Italien och bosatte sig här. New York-bor älskar att namnge olika områden (någon berättade för mig en gång att mäklare älskar det för att området låter mycket coolare då) och därav kallas norra delen av Little Italy för NoLita – Northern Little Italy. De äkta italienska butikerna och restaurangerna finns ännu kvar på Grand och Mulberry street. Det är inte så billigt men kvaliteten är i genomsnitt OK.

Mat och dryck i Little Italy

Ett riktigt bra Maffia-ställe är Umberto’s Clam House på 132 Mulberry Street. På den gamla adressen två kvarter bort blev gangstern Joe Gallo skjuten medan han åt en bit fisk. Det kommer troligtvis inte hända dig: det har blivit ett väldigt tryggt område, kanske till och med lite tråkigt. Gå till Mulberry Street Bar på 176 Mulberry Street. Det ser lite skumt ut, men det är just det man vill ha i Little Italy. TV-serien Sopranos använde sig av baren.

Little Italy Tour

Om du vill lära känna stadsdelen bättre, ta då en guidad rundtur. Den inkluderar även ett besök till SoHo och Chinatown samt ger dig en bra översikt över området. En lokal guide berättar om den rika historien i de olika stadsdelarna. Den guidade rundturen börjar på Spring Street i SoHo och går sedan vidare till Little Italy och Chinatown.

Boka SoHo, Chinatown och Little Italy Tour här

Eric tipsar: Little Italy är också en bra stadsdel för att beundra imponerande gatukonst. Det finns bland annat två väldigt kända väggmålningar som föreställer Audrey Hepburn och Frihetsgudinnan i det här området.

Little Italy i New York - Välkommen Little Italy i New York - Väggmålning

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat