Little Italy i New York

Little Italy i New York

De senaste åren har Little Italy i New York sakta men säkert tagits över av Chinatown. De italienska inflytandet minskar eftersom de ursprungliga invånarna flyttar till andra italienska stadsdelar. Lyckligtvis slår Little Italys hjärta fortfarande om du tar dig tid att strosa runt på gatorna. Området har en händelserik historia: mellan 1890 och 1924 anlände mer än 145 000 immigranter från Sicilien och södra Italien och bosatte sig här.

Butiker och restauranger i Little Italy

Little Italy ligger mellan SoHo och Chinatown. New York-bor älskar att namnge olika områden (någon berättade för mig en gång att mäklare älskar det för att området låter mycket coolare då) och därav kallas norra delen av Little Italy för NoLita – Northern Little Italy. De äkta italienska butikerna och restaurangerna finns ännu kvar på Grand och Mulberry street. Det är inte så billigt men kvaliteten är i genomsnitt OK.

Italiensk mat och dryck

Ett riktigt bra Maffia-ställe är
Umberto’s Clam House på 132 Mulberry Street. På den gamla adressen två kvarter bort blev gangstern Joe Gallo skjuten medan han åt en bit fisk. Det kommer troligtvis inte hända dig: det har blivit ett väldigt tryggt område, kanske till och med lite tråkigt. Gå till Mulberry Street Bar på 176 Mulberry Street. Det ser lite skumt ut, men det är just det man vill ha i Little Italy. TV-serien Sopranos använde sig av baren.

Hotell i Little Italy

Little Italy är en ganska liten stadsdel så här hittar man inte många hotell. Om du vill bo ett antal nätter i det här mysiga området, är Nolitan New York ett utmärkt val. Ett annat utmärkt hotell i Little Italy, faktiskt ett av mina favorithotell, är NobleDEN Hotel.

Little Italy Tour

Om du vill lära känna stadsdelen bättre, ta då en guidad rundtur. Den inkluderar även ett besök till SoHo och Chinatown samt ger dig en bra översikt över området. En lokal guide berättar om den rika historien i de olika stadsdelarna. Den guidade rundturen börjar på Spring Street i SoHo och går sedan vidare till Little Italy och Chinatown.

Boka SoHo, Chinatown och Little Italy Tour här

Eric tipsar: Little Italy är också en bra stadsdel för att beundra imponerande gatukonst i New York. Det finns bland annat två väldigt kända väggmålningar som föreställer Audrey Hepburn och Frihetsgudinnan i det här området. Little Italy är lätt att nå med Hop on Hop off buss.

Little Italy i New York - Välkommen Little Italy i New York - Väggmålning

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat