Vessel New York biljetter

Hudson Yards Vessel i New York

Vessel i New York är en byggkonstruktion i Hudson Yards, vid High Line Park. Den är helt byggd av trappor, ett antal plattformar och har en oval form. Det är svårt att förklara vad Vessel egentligen är. Kanske den bästa förklaringen ligger någonstans mellan en byggnad, ett konstverk och ett monument. Det är framför allt en uppseendeväckande byggnad i Hudson Yards, i slutet av High Line Park. Vessel är en skapelse av den engelska designern Thomas Heatherwick.

Vessel är tillfälligt stängt för att förbereda för återöppning senare under 2024.

Besök Vessel

Du kan besöka Vessel gratis! Från bottenvåningen har du en bra utsikt över den imponerande byggnaden. Du behöver inte boka en plats för att besöka Vessel. Ursprungligen var det också möjligt att gå uppför de 154 olika trapporna, men den har sedan dess stängts på grund av flera självmord. Det är inte möjligt att gå upp förrän en lösning har hittats, så för tillfället kan du bara gå in på bottenvåningen.

Hudson Yards Vessel i New York - Inuti

Vad är Vessel egentligen?

Vessel är definitivt en sevärdhet som drar till sig uppmärksamhet med sina 154 sammanfogade trappor och över 2500 trappsteg. Den är 15 våningar hög. Strukturen upprepar sig och påminner om teckningar av den holländska konstnären och grafikern M. C. Escher. Alla verkar se olika saker i den annorlunda formen som till exempel en kam, en bikupa, ett klätterräck eller till och med en korg.

Platsen runtom Vessel

Vessel ligger i Manhattans senaste nybygge: Hudson Yards. För att vara exakt, i “Public Square and Gardens at Hudson Yards”, en allmän park som är full av växter och träd. Du kommer att se det om du tar en promenad på High Line. Den här något utspridda parken ligger mitt i den östra delen av Hudson Yards som, utöver parken, består ut av åtta byggnader, som kontor, lägenheter, affärer och ett kulturinstitut som heter The Shed. Du hittar även en byggnad som heter 30 Hudson Yards med Edge Hudson Yards Observation Deck. Den här delen av Hudson Yards ligger mellan 30th och 34th Streets och 10th och 11th Avenue.

Eric tipsar: “Jag gillade verkligen Vessel, absolut värt ett besök! Det tar inte mycket tid, femton minuter räcker nog för de flesta besökare. Det ligger dessutom nära High Line och är perfekt att kombinera med andra sevärdheter i Hudson Yards. Besökare med nedsatt rörlighet kan också komma in.”

Hudson Yards Vessel i New York - Vessel struktur Hudson Yards Vessel i New York - Utsikt från Vessel

Vessel Tour

Om du vill besöka Vessel tillsammans med en guide, kan du boka den här rundturen till Vessel, Hudson Yards och High Line Park. Gå in på High Line och promenera längs med den gamla tågbanan som nu har byggts om till park. I slutet av High Line Park ligger Hudson Yards området inklusive Vessel. Under den här rundturen får du lära dig allt om området och hur det byggdes.

Boka Vessel, Edge Hudson Yards och High Line Park Tour här

Praktisk information

  • Plats: Vessel ligger i Public Square and Gardens i Hudson Yards
  • Öppettider: Öppet dagligen mellan kl. 10.00 och 20.00, stänger kl. 19.00 på söndagar

Vad är Vessel i Hudson Yards?

Hudson Yards Vessel i New York, även känt som New Yorks trappor, är en byggnadskonstruktion nära High Line Park. Missa inte att besöka det! Läs mer om varför.

Behöver man biljett för att besöka Vessel i Hudson Yards?

Nej, du behöver inga biljetter för att besöka fartyget. Du kan gå in på bottenplanet gratis.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat