Hudson Yards Vessel i New York

Hudson Yards Vessel i New York

Hudson Yards Vessel i New York, även känd som New York’s Staircase, är en byggkonstruktion vid High Line Park. Den är helt byggd av trappor, ett antal plattformar och har en oval form. Det är svårt att förklara vad Vessel egentligen är. Kanske den bästa förklaringen ligger någonstans mellan en byggnad, ett konstverk och ett monument. Det är framför allt en uppseendeväckande byggnad i Hudson Yards, i slutet av High Line Park. Vessel är en skapelse av den engelska designern Thomas Heatherwick. Man behöver en gratisbiljett för att gå upp, och det finns endast ett begränsat antal biljetter på plats.

Boka dina gratis Vessel biljetter här

En trappbyggnad i New York

Vessel är definitivt en sevärdhet som drar till sig uppmärksamhet med sina 154 sammanfogade trappor och över 2500 trappsteg. Den är 15 våningar hög så det är verkligen en träning i sig att gå ända upp! Utsikten från en av de 80 plattformarna gör att det lönar sig för mödan att gå upp. Strukturen upprepar sig och påminner om teckningar av den holländska konstnären och grafikern M. C. Escher. Alla verkar se olika saker i den annorlunda formen som till exempel en kam, en bikupa, ett klätterräck eller till och med en korg.

Platsen runtom Vessel

Vessel ligger i Manhattans senaste nybygge: Hudson Yards. För att vara exakt, i ”Public Square and Gardens at Hudson Yards”, en allmän park som är full av växter och träd. Du kommer att se det om du tar en promenad på High Line. Den här något utspridda parken ligger mitt i den östra delen av Hudson Yards som, utöver parken, består ut av åtta byggnader, som kontor, lägenheter, affärer och ett kulturinstitut som heter The Shed. Du hittar även en byggnad som heter 30 Hudson Yards med sitt Hudson Yards Observation Deck. Den här delen av Hudson Yards ligger mellan 30th och 34th Streets och 10th och 11th Avenue.

Eric tipsar: Jag gillade verkligen Vessel, absolut värt ett besök! Det tar inte mycket tid, en halvtimme räcker nog för de flesta besökare. Det ligger dessutom nära High Line och är perfekt att kombinera med andra sevärdheter i Hudson Yards. För rörelseförhindrade besökare finns det en hiss tillgänglig. Se till att hålla i mobilen ordentligt när du tar en selfie högst upp!

Vessel Tour

Om biljetterna här ovan är slutsålda eller om du vill besöka Vessel tillsammans med en guide, kan du boka den här rundturen till Vessel, Hudson Yards och High Line Park. Rundturen börjar nära Chelsea Market. Här går ni upp till High Line Park och går längs med den gamla tågbanan som nu har byggts om till park. I slutet av High Line Park ligger Hudson Yards området inklusive Vessel. Du kommer att gå upp i det imponerande bygget och få en helt unik utsikt över city härifrån.

Boka Vessel, Edge Hudson Yards och High Line Park Tour här

Hudson Yards Vessel i New York - Vessel struktur Hudson Yards Vessel i New York - Utsikt från Vessel

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat