Vessel New York biljetter

Köp dina biljetter nu
Hudson Yards Vessel i New York

Vessel i New York är en byggkonstruktion i Hudson Yards, vid High Line Park. Den är helt byggd av trappor, ett antal plattformar och har en oval form. Det är svårt att förklara vad Vessel egentligen är. Kanske den bästa förklaringen ligger någonstans mellan en byggnad, ett konstverk och ett monument. Det är framför allt en uppseendeväckande byggnad i Hudson Yards, i slutet av High Line Park. Vessel är en skapelse av den engelska designern Thomas Heatherwick.

Boka dina Vessel Flex biljetter här

Vessel är stängd för tillfället men du kan fortfarande gå in gratis på gatunivå

Vessel New York biljetter

Du behöver en biljett för att besöka fartyget. Du kan köpa dina biljetter i förväg här. Det finns olika typer av biljetter. När du köper en flexbiljett kan du bestämma datumet för ditt besök i förväg. På plats kan du välja vilken tid du vill gå in. Observera att vissa biljetter har en timmes tid när du kan komma in, varefter du kan stanna så länge du vill. På grund av säkerhetsåtgärder är det inte möjligt att komma in i fartyget ensam. Du måste alltid komma in med minst två personer och köpa två eller fler biljetter.

Köp dina flexibla Vessel biljetter här

Vad är Vessel egentligen?

Vessel är definitivt en sevärdhet som drar till sig uppmärksamhet med sina 154 sammanfogade trappor och över 2500 trappsteg. Den är 15 våningar hög så det är verkligen en träning i sig att gå ända upp! Utsikten från en av de 80 plattformarna gör att det lönar sig för mödan att gå upp. Strukturen upprepar sig och påminner om teckningar av den holländska konstnären och grafikern M. C. Escher. Alla verkar se olika saker i den annorlunda formen som till exempel en kam, en bikupa, ett klätterräck eller till och med en korg.

Platsen runtom Vessel

Vessel ligger i Manhattans senaste nybygge: Hudson Yards. För att vara exakt, i ”Public Square and Gardens at Hudson Yards”, en allmän park som är full av växter och träd. Du kommer att se det om du tar en promenad på High Line. Den här något utspridda parken ligger mitt i den östra delen av Hudson Yards som, utöver parken, består ut av åtta byggnader, som kontor, lägenheter, affärer och ett kulturinstitut som heter The Shed. Du hittar även en byggnad som heter 30 Hudson Yards med Edge Hudson Yards Observation Deck. Den här delen av Hudson Yards ligger mellan 30th och 34th Streets och 10th och 11th Avenue.

Eric tipsar: Jag gillade verkligen Vessel, absolut värt ett besök! Det tar inte mycket tid, en halvtimme räcker nog för de flesta besökare. Det ligger dessutom nära High Line och är perfekt att kombinera med andra sevärdheter i Hudson Yards. För rörelsehindrade besökare finns det en hiss tillgänglig. Se till att hålla i mobilen ordentligt när du tar en selfie högst upp!

Hudson Yards Vessel i New York - Vessel struktur Hudson Yards Vessel i New York - Utsikt från Vessel

Vessel Tour

Om biljetterna här ovan är slutsålda eller om du vill besöka Vessel tillsammans med en guide, kan du boka den här rundturen till Vessel, Hudson Yards och High Line Park. Rundturen börjar nära Chelsea Market. Här går ni upp till High Line Park och går längs med den gamla tågbanan som nu har byggts om till park. I slutet av High Line Park ligger Hudson Yards området inklusive Vessel. Du kommer att gå upp i det imponerande bygget och få en helt unik utsikt över city härifrån.

Boka Vessel, Edge Hudson Yards och High Line Park Tour här

Praktisk information

  • Plats: Vessel ligger i Public Square and Gardens i Hudson Yards
  • Öppettider: Öppet dagligen mellan kl. 10.00 och 21.00, stänger kl. 19.00 på vintern

Vad är Vessel i Hudson Yards?

Hudson Yards Vessel i New York, även känt som New Yorks trappor, är en byggnadskonstruktion nära High Line Park. Missa inte att besöka det! Läs mer om varför.

Behöver man biljett för att besöka Vessel i Hudson Yards?

Ja man behöver biljetter för att besöka Vessel. Det finns fler olika alternativ för att få tag på dem men jag rekommenderar att du bokar dem i förväg eftersom det finns ett begränsat antal varje dag.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat