Tur med häst och vagn i Central Park

Köp dina biljetter nu
Häst och vagn i Central Park

En tur med häst och vagn i Central Park är ett trevligt sätt att se parken på. Rundturen är också ett väldigt romantiskt sätt att uppleva Central Park på. Ni kommer att se vackra broar, fontäner och statyer som gör att parken är en av New Yorks mest populära sevärdheter. Och, det är lätt att föreställa sig hur det “gamla” New York såg ut när rika borgare i staden färdades med häst och vagn.

Boka en tur med häst och vagn i Central Park här

Om turen inte är tillgänglig på önskat datum kan du boka Central Park Horse Carriage Ride

Contents

Rundtur med häst i Central Park

Rundturen tar 25, 45 eller 55 minuter. Du kommer inte ha möjlighet att se hela parken, då Central Park är alldeles för stor men ridturen går till de vackraste platserna och sevärdheterna. Din kusk kommer att också berätta några historiska fakta om parken. Visste du att arkitekterna importerade jord från New Jersey för att ha möjlighet att plantera träd? Central Park var nämligen full med sten. Parken har i sin helhet byggts upp, med undantag av de stenar och klippblock som har varit där i miljontals år. Kusken som även är din guide har lång erfarenhet, och kommer att berätta historiska fakta om parken. Tveka inte att ställa dina frågor! De flesta av förarna har också fotoböcker i sin vagn så att du kan se hur vissa platser såg ut för hundra år sedan.

Häst och vagn i Central Park - guide Häst och vagn genom Central Park - vagnar

Kändisar i parken

Turen är förstås inte bara en historielektion. Du kommer även att se hur New York bor använder sig av parken. Se till exempel tangolektioner i parken, konserter, bröllop eller kanske en basebollmatch? Om du har tur, kommer du till och med se en av de många kändisar som ofta tar en joggingtur i parken. Snoop Dogg och Sarah Jessica Parker brukar jogga här dagligen. Vill du stanna till på en plats och se dig runtomkring är det bara att säga till föraren. Det gör det förstås också mer intressant för barn så slipper de sitta still under hela turen. Det får plats fyra vuxna i vagnen (två barn under 7 år räknas som 1 vuxen) så du kan ta en tur med hela familjen. Om du planerar att ta en romantisk rundtur med din käraste, eller kanske till och med fria till henne/honom, så har kuskarna erfarenhet även med detta.

Praktisk information

Om du har bokat en tur gå då till arrangören vid 56 West 56th Street (mellan Fifth Avenue och 6th Avenue, nära Central Park). Först därifrån kommer någon från personalen följa med dig till närmsta entré där din förare med häst och vagn väntar på dig.

  • Pris: Från 1341 SEK per tur
  • Längd: 25 – 55 minuter
  • Extra: Max. 4 passagerare per vagn. Det är alltid en privat rundtur.
  • Denna tur är säsongsbetonad. För speciella julvagnsturer, se nedan.

Boka din tur med häst och vagn i Central Park här

Häst och vagn i Central Park - vagn

Speciell tur med häst och vagn under julsäsong

Julen i New York är magisk men det kan bli ännu mer magiskt under en privat tur med häst och vagn under julsäsongen. Under den här färden, kan ni luta er tillbaka och njuta av Central Park, julgranen på Rockefeller Plaza, Saks Fifth Avenue ljusshow, och mycket mer. Se alla julljus och dekorationer och upplev en mysig julstämning av New York.

Boka en tur med häst och vagn under julsäsongen här

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat