Häst och vagn i Central Park

Köp dina biljetter nu
Häst och vagn i Central Park

En tur med häst och vagn i Central Park, vad kan vara mer romantiskt än det? Överraska din partner med den här turen! Dessutom får du känna på hur det en gång var i det ”gamla” New York när de rika medborgarna transporterades med häst och vagn genom staden.

Boka din tur med häst och vagn i Central Park här

Central Parks historia

Turen tar 15 eller 45 minuter. Du kommer inte ha möjlighet att se hela parken, då Central Park är alldeles för stor, men turen går till de vackraste platserna och attraktionerna. Din kusk kommer att berätta historisk fakta om parken samtidigt som du hör hästens klampande ljud som drar vagnen. Visste du att arkitekterna importerade jord från New Jersey för att ha möjlighet att plantera träd, parken var nämligen full med sten. Parken har i sin helhet byggts upp, med undantag av de stenar som har varit där i miljontals år. Kusken som även är din guide är mycket erfaren och kommer att berätta historisk fakta om parken. Tveka inte att ställa frågor! De flesta av förarna har också fotoböcker i sin vagn så att du kan se hur vissa platser såg ut för hundra år sedan.

Häst och vagn i New York Häst och vagn genom Central Park i NYC

Kändisar i parken

Turen är givetvis inte bara en historielektion. Du kommer även att se hur New York bor använder sig av parken. T.ex. levande tangolektioner, konserter, bröllop eller kanske en basebollmatch? Om du har tur kommer du till och med se en av de många kändisar som ofta tar sig en joggingtur i parken. Snoop Dogg och Sarah Jessica Parker är namn på två kändisar som brukar jogga dagligen. Vill du stanna till på en plats och se dig runtomkring är det bara att säga till föraren. Det gör det givetvis också mer intressant för barn, då de slipper sitta still hela resan. Det får plats fyra vuxna i vagnen (två barn under 7 år räknas som 1 vuxen) så du kan ta en tur med hela familjen. Om du planerar att ta en romantisk rundtur med din kära, kanske till och med fria, så har kuskarna erfarenhet även med detta.

Praktisk information

Om du har bokat en tur gå då till uthyrningsföretaget vid 56 West 56th Street (mellan Fifth Avenue och 6th Avenue, nära Central Park). Först därifrån kommer någon från personalen i uthyrningsföretaget eskortera dig till närmsta entré där din förare med häst och vagn väntar på dig.

  • Pris: Anges per vagn
  • Längd: 15 eller 45 minuter
  • Extra: Max. 4 vuxna per vagn. Det är alltid en privat rundtur.

Boka din tur med häst och vagn i Central Park här

Häst och vagn i Central Park NYC

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat