Guidad tur i Bronx

The Bronx Tour

The Bronx Tour är en ny rundtur för turister som vill se och uppleva mer av Manhattan men som samtidigt vill fly ifrån den bullrande trafiken. Under turen har du möjlighet att se mer av Bronx än vad du antagligen hade gjort på egen hand. Du kommer att se Upper East Side, Upper West Side och Harlem. Turen startar vid 8th Avenue och vid 44th street. Du hittar adressen på din biljett.

Den här guidade rundturen är inte längre tillgänglig!

Som ett alternativ till den här rundturen rekommenderar jag istället Brooklyn, Queens och Bronx Tour.

Contents

Lär dig mer de olika kommunerna i New York

När du stiger ombord på bussen kan du ta av dig din jacka och slå dig ner på ett ledigt säte. Under första timmen stannar inte bussen, du har därför möjlighet att luta dig tillbaka och lyssna på guiden på engelska eller franska. Bussen kör till Upper East Side och Harlem och sedan vidare till Bronx. Guiden är mycket kunnig om alla stadsdelarna, du kommer med all säkerhet att lära dig en hel del.

Väl i Bronx kommer du att passera ett Art Deco-inspirerande område för att sedan fortsätta fram till något rikare område. Du kommer antagligen bli förvånad och imponerad av husen. Det första stoppet är en liten, vacker park med utsikt över Hudson River. Du kan köpa något att dricka och äta samt utnyttja toaletterna i parken innan turen fortsätter.

Building in the Bronx in New York Italian Market in the Bronx New York

Little Italy i The Bronx

Turen fortsätter sedan mot Lilla Italien i Bronx där bussen gör ett stopp under 1 timme. Likväl som på Manhattan är Lilla Italien ett litet område där majoriteten av invånarna är italienare. I Lilla Italien på Manhattan är området mycket turistigt men så är inte fallet i Bronx! Det finns knappat några turister alls, området är fyllt med små mysiga italienska butiker, caféer och restauranger. Allt känns mycket genuint. Personligen tycker jag om att besöka den lilla marknaden. Där kan du njuta av en utsökt espresso.

Efter det fortsätter turen ner till det område som har gett Bronx dåligt rykte – Camp Apache – i södra Bronx. Området var under 70-talet känt som ett av de farligaste områdena i världen pga. det höga antalet av mord, droghandel och förtryck. Du kommer att få se vad som har hänt med området idag.

På vägen tillbaka görs ett snabbt stopp vid Yankee Stadium för att ta en bild av New York Yankees hem, innan bussen fortsätter tillbaka till Upper West Side där turen startade.

Eric tipsar: Rundturen tar ca 4 timmar, vilket är precis lagom för en rundtur som den här. Du kommer att vara tillbaka på Manhattan runt kl. 13:00, vilket innebär att du har tid över för att njuta av dagen. Jag rekommenderar den här rundturen till de som tidigare har besökt New York och som vill upptäcka något nytt.Det är också ett bra alternativ för dem som vill undvika att gå en hel del.

Praktisk information

Efter bokningen, får du en voucher (kupong) som du kan skriva ut och använda som biljett för rundturen. Du behöver registrera din ankomst till guiden på första våningen (ring på dörrklockan om dörren är stängd).

  • Längd: 4 timmar
  • Avgångsplats: 8th Avenue och 44th Street
  • Avgångstid: kl. 09:00

Bronx Supreme Court at the Bronx Tour Bronx i New York - marknad i Little Italy

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat