Ekovänlig New York-resa

Ekovänlig New York-resa

Går det verkligen att resa till New York på ett miljövänligt sätt? Miljövänligt och ekoturism är nog inte det första man associerar med New York. Det finns emellertid många gröna och klimatvänliga val du kan göra för att minska ditt koldioxidavtryck under din New York-resa. I det här inlägget kommer jag att visa dig mina personliga tips i det här inlägget.

Contents

Hur kan man minska koldioxidavtrycket under en New York-resa?

Även om det inte är bra för miljön att flyga kan man numera kompensera för koldioxidutsläppen. Många flygbolag erbjuder redan det under själva bokningen. Det finns också webbplatser där du kan stödja organisationer i kampen mot klimatförändringar och speciella projekt där du kan donera för att skydda miljön.

Ett av de enklaste gröna besluten du kan fatta i New York är att ta tunnelbanan istället för en taxi eller en Uber. Detta kommer inte bara att minska avgaserna, det kommer också att hjälpa dig att spara pengar. Om du använder ett MetroCard behöver du inte stå i kö för tunnelbanebiljetter och det kommer att spara ännu lite mer pengar. En tunnelbaneresa är inte bara billigare, den är för det mesta också mycket snabbare än en bil, helt klart en vinn-vinn situation för både planeten och för dig själv! Tunnelbanan och AirTrain är också ett väldigt grönt sätt att resa från flygplatsen till ditt hotell och tillbaka.

Små beslut kan också påverka

Det finns många små saker som du kan göra när du upptäcker staden. Dessa saker kan göra en verklig skillnad och du kan enkelt införliva det för att förvandla ditt New York-besök till en miljövänlig resa. Kranvattnet i New York är drickbart, det betyder att du inte behöver köpa plastflaskor när du går på sightseeing. Ännu bättre: ta med din egen (icke-plast) flaska för att fylla den. De flesta kaféer och kedjor häller till och med upp ditt kaffe i en återanvändbar mugg när du blir tillfrågad. Du kan minska svinnet genom att inte ta sugrör och plastbestick och ta med en bomullspåse till butiker och butiker.

Hyr en cykel – klimatvänligt i New York

Ett annat bra alternativ är att använda egna ben och jag menar inte att du behöver gå överallt. Manhattan är trots allt en väldigt stor stad, och därför är det bättre att använda en cykel för att utforska staden än att få fotblåsor. Du kan hyra en cykel i New York och utforska Central Park eller åka över Brooklyn Bridge och se mer av Williamsburg. Det är ett roligt sätt att upptäcka de små pärlorna i city, och du gör till och med något för din förbättra din kondition! Om du är orolig för att dina cykelfärdigheter kanske inte matchar trafiken på Manhattan, kan du också boka en guidad rundtur där ni undviker de livliga vägarna. Det finns också elcykelturer, om du vill relaxa lite också under rundturen och koncentrera dig lite mer på sightseeing än att trampa cykel.

Ekovänlig New York-resa - cykla i Central Park Ekovänlig New York-resa - cykla i Brooklyn

Grönt paradis i New York

Brooklyn är inte bara hem för ett av de hippaste områdena i New York, det erbjuder också ett vackert grönt och lugnt område att koppla av: Brooklyn Botanic Garden erbjuder ett brett utbud av växter i ett frodigt grönt landskap. Det är ett bra resmål att cykla till, eftersom du kommer att se en annan sida av New York och det är en trevlig plats för en avkopplande paus bland alla växterna. På våren är besöket extra mycket värt på grund av alla vackra körsbärsblommor. Perfekt för en flykt från all liv och rörelse i Midtown och med din biljett stödjer du också underhållet av den vackra botaniska trädgården.

Bronx kan vara en plats där du minst förväntar dig en annan grön oas. Visserligen brukade det vara ett något mindre säkert utrymme på 1970-talet, men dessa tider är sedan länge förbi. Mycket har förändrats och en av de trevligaste gröna platserna nuförtiden är New Yorks botaniska trädgård. Det är en av de största botaniska trädgårdarna i USA och du kan tillbringa många timmar här, det är verkligen en stor park. Det är fantastiskt när du vill ge dig ut från Manhattan och lära känna en annan stadsdel. Om du har ett New York Pass är ingången till Brooklyn Botanic Garden samt New York Botanical Garden gratis!

Bli vegetarian eller vegan (för en dag)

Personligen skulle jag ha svårt att bli helvegetarisk eller till och med vegan men till och med jag vet att det är bra för miljön att äta mindre kött. Jag säger inte att du inte ska prova de goda burgarna på Shake Shack eller inte ha en varmkorv från en matvagn. Men det skadar inte att kolla in vad den andra sidan har att erbjuda. New York är känt för sin progressiva matkultur och du kan hitta många bra vegetariska eller veganska restauranger i New York där du inte kommer att sakna kött alls. Rädda planeten genom att mumsa på utsökt mat? Jag kan komma på värre saker att göra!

Shoppa second hand

I New York handlar allt om shopping, och det behöver inte alltid vara de senaste kläderna. Överallt i New York finns det vintagebutiker där du kan hitta fantastiska saker. East Village, Greenwich Village och Williamsburg är särskilt fulla av secondhandbutiker. Kolla in Metropolis Vintage eller utforska Hamlet’s Vintage. Om du vill hitta mer än bara kläder ska du bege dig till någon av New Yorks loppmarknader. Eller om du är mer intresserad av heminredning, besök Garage Sale. Här kan du hitta unika föremål för ditt hem.

Ekovänlig New York-resa - Vintage Ekovänlig New York-resa - Butikk

Stöd bönder från lokala jordbruk i NYC

Att gå på marknaden är en rolig sak, speciellt när det är en del av din miljövänliga New York-resa. Gå till den lokala ekologiska Union Square Greenmarket för att prova lokala varor som honung, lönnsirap och bröd. Många välbärgade New York-bor handlar här, så du kanske till och med ser några kändisar. Marknaden erbjuder mycket grönsaker och frukt, perfekt för en liten paus. Om du inte är på humör för ett färskt äpple kan du även få en kanelmuffins eller en blåbärspaj. En muffins smakar ännu bättre när du vet att du precis stöttat en lokal bondgård eller bagari.

Ekovänlig New York-resa - Union Square Greenmarket Ekovänlig New York-resa - bröd på Union Square Greenmarket

Gröna takbarer

Stödja hållbarhet i New York när du går på en bar? Allt kanske låter för bra för att vara sant men många takbarer har förändrat utseendet på New York genom att använda växter. Ett grönt tak hjälper till att sänka temperaturen och skapar till och med en livsmiljö för vilda djur som du inte skulle förvänta dig i staden. Tydligen hjälper växter till och med att minska stress – nu vet jag äntligen varför jag tycker att takbarer är så avkopplande! Även om det också kan bero på de fantastiska vyerna och de kalla dryckerna.

En takbar är alltid värd ett besök under din ekovänliga New York-resa. Gå till Gallow Green i Chelsea för brunch, middag eller cocktails och låt dig omges av massor av fräscha växter. Känner inte för att stå i kö senare på kvällen? Ta då en Rooftop Tour i New York! Du kommer att njuta av fantastisk utsikt över Manhattan inklusive två gratis drinkar – och slipper stå i kö! Du behöver inte heller oroa dig för vilken av de många barerna du ska gå till. Guiden tar dig till de hetaste takbarerna i stan och tack vare den här guidade rundturen behöver du inte oroa dig att bli nekad inträde.

Sov med gott samvete

Det finns en hel del hotell i New York som erbjuder en medveten vistelse och är stolta över att vara hållbara. Den goda nyheten är att du inte behöver betala extra för detta, eftersom inte bara lyxhotell strävar efter att vara miljövänliga. Yotel är till exempel ett utmärkt val om du vill sova på ett hotell med ett miljömärke men inte vill lägga hela din budget på hotellet. Yotels motto är till och med “Minska, återanvänd, återvinn”! De använder sensorer för uppvärmning, belysning och luftkonditionering, minskar pappersanvändningen till ett minimum och utvecklar konstant nya idéer om hur man kan tillbaka till naturen.

Ett annat miljövänligt hotell i New York är 1 Hotel Brooklyn Bridge, som är 100 % vinddrivet och 54 % av dess material är lokalt producerade eller återvunna. På så sätt kan du börja dagen med ett lugnt samvete.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat