Veganska restauranger i New York

Veganska restauranger i New York

Veganska restauranger i New York ökar i antalet och blir allt mer populära i många av världens städer. De hälsomedvetna New York-borna brukar inte vara sena med att följa gröna trender och nu för tiden hittar man utsökt veganmat i hela Big Apple! Många New York restauranger erbjuder veganistiska maträtter, oftast tydligt markerade på menyerna, eller kan ändra en rätt som passar dina önskemål eller diet. Du hittar också många 100% veganska restauranger i New York, och jag har gjort en lista med dem du inte ska missa att besöka.

Contents

Vegan middagar

Urvalet är nästan oändligt när det gäller veganmiddagar på restaurangerna i New York! Oavsett om du letar efter vegan-versioner av klassisk amerikansk mat som pizza och mac n cheese, eller lyxiga omgivningar, finns det en vegansk restaurang i New York för dig! Här har jag gjort ett brett urval av restauranger som passar allas smaker och budget.

P.S. Kitchen

I Theater District, är P.S. Kitchen ett perfekt ställe för att njuta av en god middag innan man går vidare till en Broadwayshow. Den här veganrestaurangen har en fin stämning och god mat som även kommer att imponera på icke-veganer. Menyn är ganska traditionell med rätter som burgare, lasagna och caesersallad så de flesta hittar något de gillar. De serverar även veganska cocktails (och mocktails)! P.S. Kitchen är även social verksamhet som vill skapa nya jobbmöjligheter för dem som annars inte “passar in” i New York och donerar 100% av all vinst till hållbart välgörenhetsarbete.

Beyond Sushi

Den här restaurangkedjan av veganrestauranger i New York serverar fantastisk sushi med kreativa och smakrika kombinationer. De har även (helt) andra rätter förutom sushi, som man förstår av namnet. Dumplings, wraps, tacos, burgare och mycket mer finns med på menyn, och det finns helt enkelt något som passar allas smaker och humör. Beyond Sushi finns på flera platser på Manhattan.

Delice & Sarrasin

Delice & Sarrasin är en liten och intim veganrestaurang mitt i hjärtat i West Village. Den här mysiga, bistro-liknande restauranger har en ambitös meny med en hel del klassiska franska maträtter. De utmärker sig med sina äkta franska rätter och crepes, och just i växtbaserande versioner känner man verkligen de ursprungliga smakerna av det franska köket. Ett måste för alla vegan-foodies!

Screamer’s Pizzeria

Screamer’s Pizzeria har snabbt blivit en stor publiksfavorit i New York och de har nu två pizzerior i Brooklyn (Greenpoint och Crown Heights). De är 100% vegan och serverar pizzor i “slices” och även hela pizzor till bra priser. Man kan välja mellan många olika toppings: Allt från vegan-ricotta och mozzarella till chorizo och pepperoni. Vad mer kan en pizzaälskare önska sig? Den enda nackdelen är att båda pizzeriorna har endast ett fåtal bord och det blir snabbt fullt.

Avant Garden

Mitt i East Village, Avant Garden är en av de helt veganska restaurangerna i New York som erbjuder tjusiga middagar, och det är ett perfekt ställe att fira en speciell dag på. De serverar goda, moderna maträtter och är en “upscale” restaurang som garanterat kommer imponera på de mest inbitna skeptiker av veganmat. Menyn består av säsongsbetonade, vegetabiliska rätter med mycket smak. Avant Garden är en liten och populär restaurang så se till att boka i förväg.

Vegansk glass och fikaställe

Det är inte endast veganska och vegetarian restaurants in New York som lockas till att servera goda växtbaserade rätter. Staden erbjuder många val för att njuta av underbart god veganmat och fika.

Van Leeuwen Ice Cream

Sugen på något sött? Se då till att gå till en av Van Leeuwens glassbutiker. Företaget grundades i Brooklyn 2008 och blev snabbt populär. Idag hittar man Van Leeuwen glassbutiker över hela New York city. Även om de också säljer mjölkbaserade produkter, har de också många vegansmaker. Man hittar både klasiska och mer kreativa, säsongsbetonade smaker och vegantoppings. Du kan också köpa en vegan sundae, glass-sandwich eller milkshake. På menyn ser du många olika veganalternativ så det svåraste är nog att välja.

Happy Zoe Vegan Bakery

As the name indicates, this is a fully vegan bakery, located in the charming and vegan-friendly neighbourhood of Greenpoint, Brooklyn. It’s a great place to have a coffee break with a sweet treat or to have lunch. Happy Zoe Vegan Bakery serves so many different sweet and savoury snacks – cakes, muffins, cookies, doughnuts, sandwiches, burgers and much more – so you’re truly spoilt for choice here!

Som namnet säger, i det här bageriet hittar man endast veganska bröd och bakverk. Det ligger i den charmiga och veganvänliga stadsdelen Greenpoint i Brooklyn. Ett perfekt ställe för en fikapaus eller en lunch. Happy Zoe Vegan Bakery serverar så många olika goda bakverk och bröd – tårtor, muffins, kakor, donuts, veganmackor, burgare och mycket mer – att valet verkar vara oändligt!

Vegan Food Tour i New York

Vegan Food Tour i East Village är ett bra sätt att upptäcka sevärdheter och matkultur i den här mysiga stadsdelen på Manhattan. Under den här ca 3 km långa guidade promenaden tar guiden er till East Village och berättar allt om områdets smakrika historia. Under rundturen, får ni smaka på minst fem olika veganrätter, både salt och sött. Matpauserna varierar från rundtur till rundtur men det kan innebära allt från burgare och sushi till ost, choklad och glass – allt är förstås veganskt. Och vem vet? Kanske att du hittar ditt nya favorit veganställe i New York under den här rundturen!

Boka Vegan Food Tour i East Village här

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat